babywishing
New member
יש לי כוסמת מה עושים איתה../images/Emo35.gif
הכוסמת חומה, נראה לי שהיא עם הקליפה אז מה אפשר לעשות איתה?
הכוסמת חומה, נראה לי שהיא עם הקליפה אז מה אפשר לעשות איתה?
הניק הזה מזכיר לי ימים נשכחים מהעבר ברחוק.
1. ממש לא.מתכון לכוסמת
כוסמת שייכת לקטניות כמו האורז. יש לשטוף היטב את הכוסמת רצוי עם מים רותחים מספר פעמים, לייבש היטב. לחמם בסיר מעט שמן זית לטגן קלות את הכוסמת להוסיף ציר מרק או מים+אבקת מרק (רצוי בצל) ביחס של 21/2 כוסות לכל כוס כוסמת. לבשל אחרי הרתיחה על אש בינונית עד שהמים נספגים כ_15 דקות. לאחר מכן עוד 10 דקות על אש נמוכה מאוד כמכסים את הסיר במגבת, ולהשאיר מכוסה לאחר כיבוי האש לפחות עוד 10 דקות. מאוד ממליצה להכין תוספת של בצל מטוגן עם פטריות ותבלינים. בתאבון
גם אני מכינה ככה.1. ממש לא.
יש גירסה שהיא לא קטניה ולא דגן, המון חומר ברשת,
מאתר וואלה:
כוסמת אינה דגן ואינה קטניה, אלא זרעים של צמח ממשפחת הארכוביתיים (קרוב משפחה של החמציץ), אשר עשירים בעמילן וחלבון.
2. מעולם לא שטפתי כוסמת. ממתי בכלל שוטפים עם מים רותחים?
3. לא רצוי בעיני להוסיף אבקת מרק אף פעם.
4. כמו שנאמר,15-20 דקות, אש בינונית לאחר טיגון קל, מלח פלפל, 10 דקות מנוחה לאחר הורדה מהאש.
5. תמיד בצל מטוגן להגשה בצלחת.
לבריאות.
כך גם אוכלים אצל אחותי,גם אני מכינה ככה.
ולפעמים מערבבת את התבשיל הזה עם פסטה פוזילי מבושלת, ילדים אוהבים.
ככה היא אמורה להיראותהכוסמת חומה, נראה לי שהיא עם הקליפה
אין צורך לערבב,לבשל אותה
לשים בקערית קטנה, להוסיף מעט שמנת חמוצה, לערבב ולאכול - מצוין כארוחת ערב קטנה וקלילה
- מבשלים כוס כוסמת על 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית-נמוכה, למשך עשר דקות.
- מידי פעם מערבבים על מנת למנוע הדבקות לסיר ומכסים במכסה.
- הכוסמת מוכנה כאשר כולה ספוגה במים, לצנן לעוד עשר דקות אחרי כיבוי האש.
אמא שלי מכינה מרק כוסמת
וגם כוסמת עם עוף/הודו כמנה עיקרית
לא יודעת איך מכינים את זה, כי אני לא מתה על כוסמת, אבל אם מישהו מעוניין, אשאל אותה ואדווח
נ.ב.
ככה היא אמורה להיראות
מצאתי את ההוראות בגוגל... (רואה עכשיו ששכחתי לציין את זה) מעולם לא בישלתי כוסמת.אין צורך לערבב,
כמובן שגם לא לצנן, להוריד מהאש ולהשאיר 10 דקות מכוסה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.