יש לי כוסמת מה עושים איתה

babywishing

New member
יש לי כוסמת מה עושים איתה../images/Emo35.gif

הכוסמת חומה, נראה לי שהיא עם הקליפה אז מה אפשר לעשות איתה?
 

r66

New member
חפשי בחיפוש משמאל.. לא מזמן

כתבו כאן על כוסמת
 

babywishing

New member
אז זהו שאין ממש מתכונים../images/Emo98.gif

יש רק מתכון אחד של לחם כוסמת, אני לא רוצה לעשות לחם, הבצק של הלחמניות של אמירה עכשיו בהתפחה. יש רק תמונה של פסטה פנה של אדידושים עם כוסמת, אבל בלי מתכון חיפשתי בקישורים. אשמח למתכונים אם למישהו יש? או אפילו לרעיונות מה ניתן לעשות עם זה תודה
 
אני מכינה מזה כריות

שמחממים במקרוגל משמש לחימום בחורף הילדים הולכים לישון עם זה גמני(כשהבעל במילואים) סבתא שלי מחממת עם זה את הכתפיים מומלץ
 

adidushim

New member
פּנֵה כוסמת

במחבת משומנת מטגנים בצל קטן קצוץ דק מאוד,ומוסיפים את הכוסמת(חצי כוס) ומתבלים בפלפל שחור ומלח, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הכוסמת.מבשלים כ-20 דק' את הכוסמת עד לספיגת המים. בנפרד מכינים פסטה פנה לפי הוראות היצרן- מסננים. בנתיים מחממים שמן זית במחבת עמוקה ,מוסיפים את הכוסמת ומקפיצים. מוסיפים את הפסטה ומתבלים באגוז מוסקט,טימין,פלפל שחור ומלח-לפי הטעם האישי שלכם. מקווה שעזרתי
 

אספיס1

New member
מתכון לכוסמת

כוסמת שייכת לקטניות כמו האורז. יש לשטוף היטב את הכוסמת רצוי עם מים רותחים מספר פעמים, לייבש היטב. לחמם בסיר מעט שמן זית לטגן קלות את הכוסמת להוסיף ציר מרק או מים+אבקת מרק (רצוי בצל) ביחס של 21/2 כוסות לכל כוס כוסמת. לבשל אחרי הרתיחה על אש בינונית עד שהמים נספגים כ_15 דקות. לאחר מכן עוד 10 דקות על אש נמוכה מאוד כמכסים את הסיר במגבת, ולהשאיר מכוסה לאחר כיבוי האש לפחות עוד 10 דקות. מאוד ממליצה להכין תוספת של בצל מטוגן עם פטריות ותבלינים. בתאבון
 

mיטלמן

Well-known member
מתכון לכוסמת

כוסמת שייכת לקטניות כמו האורז. יש לשטוף היטב את הכוסמת רצוי עם מים רותחים מספר פעמים, לייבש היטב. לחמם בסיר מעט שמן זית לטגן קלות את הכוסמת להוסיף ציר מרק או מים+אבקת מרק (רצוי בצל) ביחס של 21/2 כוסות לכל כוס כוסמת. לבשל אחרי הרתיחה על אש בינונית עד שהמים נספגים כ_15 דקות. לאחר מכן עוד 10 דקות על אש נמוכה מאוד כמכסים את הסיר במגבת, ולהשאיר מכוסה לאחר כיבוי האש לפחות עוד 10 דקות. מאוד ממליצה להכין תוספת של בצל מטוגן עם פטריות ותבלינים. בתאבון
1. ממש לא.
יש גירסה שהיא לא קטניה ולא דגן, המון חומר ברשת,
מאתר וואלה:
כוסמת אינה דגן ואינה קטניה, אלא זרעים של צמח ממשפחת הארכוביתיים (קרוב משפחה של החמציץ), אשר עשירים בעמילן וחלבון.
2. מעולם לא שטפתי כוסמת. ממתי בכלל שוטפים עם מים רותחים?
3. לא רצוי בעיני להוסיף אבקת מרק אף פעם.
4. כמו שנאמר,15-20 דקות, אש בינונית לאחר טיגון קל, מלח פלפל, 10 דקות מנוחה לאחר הורדה מהאש.
5. תמיד בצל מטוגן להגשה בצלחת.
לבריאות.
 

uty

Member
1. ממש לא.
יש גירסה שהיא לא קטניה ולא דגן, המון חומר ברשת,
מאתר וואלה:
כוסמת אינה דגן ואינה קטניה, אלא זרעים של צמח ממשפחת הארכוביתיים (קרוב משפחה של החמציץ), אשר עשירים בעמילן וחלבון.
2. מעולם לא שטפתי כוסמת. ממתי בכלל שוטפים עם מים רותחים?
3. לא רצוי בעיני להוסיף אבקת מרק אף פעם.
4. כמו שנאמר,15-20 דקות, אש בינונית לאחר טיגון קל, מלח פלפל, 10 דקות מנוחה לאחר הורדה מהאש.
5. תמיד בצל מטוגן להגשה בצלחת.
לבריאות.
גם אני מכינה ככה.
ולפעמים מערבבת את התבשיל הזה עם פסטה פוזילי מבושלת, ילדים אוהבים.
 

mיטלמן

Well-known member
גם אני מכינה ככה.
ולפעמים מערבבת את התבשיל הזה עם פסטה פוזילי מבושלת, ילדים אוהבים.
כך גם אוכלים אצל אחותי,
היא אומרת שכך אכלו בבית הורי, עם ריבועי פסטה, משהו כמו 1*1 ס"מ, נדמה לי שכבר לא מייצרים אותם,
אני שגדלתי באותו בית שנים מאוחר יותר, זוכרת כוסמת עם בצל מטוגן, וגם מאפה בצק ממולא בכוסמת + בצל מטוגן, אולי בצק עלים, אפוי בסיר פלא, היה נהדר, קנישס אם איני טועה, (קיים גם במילוי תפוחי אדמה),
והיה כנ"ל במנות אישיות.
בית פולני רוסי.
ועוד, האמריקאים מטגנים את הכוסמת עם ביצה מקושקשת ורק אח"כ מוסיפים מים ומבשלים, לא ניסיתי.
 

ויוי 25

Well-known member
שידרוג לכוסמת : להוסיף חצי כוס עגבניות מיובשות, לאחר השריה קצרה במים,לבשל עם הכוסמת.
 

.Eliana

Active member
לבשל אותה
  1. מבשלים כוס כוסמת על 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית-נמוכה, למשך עשר דקות.
  2. מידי פעם מערבבים על מנת למנוע הדבקות לסיר ומכסים במכסה.
  3. הכוסמת מוכנה כאשר כולה ספוגה במים, לצנן לעוד עשר דקות אחרי כיבוי האש.
לשים בקערית קטנה, להוסיף מעט שמנת חמוצה, לערבב ולאכול - מצוין כארוחת ערב קטנה וקלילה

אמא שלי מכינה מרק כוסמת
וגם כוסמת עם עוף/הודו כמנה עיקרית
לא יודעת איך מכינים את זה, כי אני לא מתה על כוסמת, אבל אם מישהו מעוניין, אשאל אותה ואדווח

נ.ב.
הכוסמת חומה, נראה לי שהיא עם הקליפה
ככה היא אמורה להיראות
 

mיטלמן

Well-known member
לבשל אותה
  1. מבשלים כוס כוסמת על 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית-נמוכה, למשך עשר דקות.
  2. מידי פעם מערבבים על מנת למנוע הדבקות לסיר ומכסים במכסה.
  3. הכוסמת מוכנה כאשר כולה ספוגה במים, לצנן לעוד עשר דקות אחרי כיבוי האש.
לשים בקערית קטנה, להוסיף מעט שמנת חמוצה, לערבב ולאכול - מצוין כארוחת ערב קטנה וקלילה

אמא שלי מכינה מרק כוסמת
וגם כוסמת עם עוף/הודו כמנה עיקרית
לא יודעת איך מכינים את זה, כי אני לא מתה על כוסמת, אבל אם מישהו מעוניין, אשאל אותה ואדווח

נ.ב.

ככה היא אמורה להיראות
אין צורך לערבב,
כמובן שגם לא לצנן, להוריד מהאש ולהשאיר 10 דקות מכוסה.
 
למעלה