יש לי כמה שאלות אליכם בבקשה..

sepia2

New member
יש לי כמה שאלות אליכם בבקשה..

היי לכולם,

אני עוברת סוג של תהליך אישי עם עצמי לא מעט זמן. ביני לבין עצמי מתגבשת הבנה שונה ואולי אחרת על החיים מהרבה מאוד בחינות ועל הדרך כמובן הרבה מאוד תמורות. בעצם, בחרתי להסתכל על החיים ברגעים מסויימים מהצד ואחד מהרצונות שלי הוא בלהבין איפה אני לא בסדר ובדגש על הפן הזוגי. אני מעוניינת להציג לפניכם מספר שאלות.

1. האם לדעתכם הגישה החברתית אליכם או בכלל נטועה ביחס בן הזוג אליכם?
2. האם אנשים וביניהם כמובן גם בן הזוג מעריכים פרסונה או משחק?
3. האם מאבק זוגי בין בני זוג תמיד קיים ? ואם כן, איפה המקום של האהבה בקשר הזוגי הזה ולמה הוא מתקיים אם זה סותר את הרעיון של האהבה בו?
(אהבה בין היתר כוללת דאגה וכבוד וזה לא משתלב לי לוגית למשל בתופעות שמדוברות באופן כללי כמו קינאה הישגית או רצון להקטין).
4. מהו המקום של צלעות נשיות מחוץ לקשר הזוגי ואיפה משתלבת בת הזוג בהבנה הזאת ואיך נתחם הקו?
(הרי כל צלע נשית אחרת לא תהיה אך ורק עניינית וגם ה"דרך אגב" מחלחל, דבר שיגרום ללהשפעה על מגמות בקשר כשבהתנהלות של הערה או שיחה על זה את מצטיירת רכושנית או קנאית וזה מקבל מיקוד מיותר). אני יכולה לבוא ולומר שמבחינתי אין את ההתנהלות הזו מתוך כבוד וחשש לפגיעה אבל אולי אם אצטייר כטועה, אז גם פה זה מקום להבנה לשינוי מבחינתי.
5. מהו הקו בין פרטיות להסתרה והאם הוא כולל בתוכו גם יחסים אישיים עם אנשים אחרים?

למדתי להשלים עם מצבים ולהמשיך להתהלך במסלול שלי. אבל כמו שאתם רואים ... בא לי לחדד כמה דברים בהבנה שלי.

תודה למי שיענה ♡

מריוס זכריה

Member
מנהל
השאלות שלך מראות בבירור שאת מסתבכת עם עצמך

אני גם זוכר את שאלתך מלפני כמה חודשים.
למרות הבילבול שנשקף משאלותייך, אני אתייחס בקצרה:

1. מי שנמצא בקשר רע, זה בהחלט מקרין על איך האדם תופס את עצמו (מסכן, אומלל, מסובך, מפוצל) ולכן גם על איך העולם קולט את אותו אדם. בדיוק כמו בהפוכה, כשמישהו נמצא בקשר מדהים - גם זה מקרין על יחס העולם לאדם.

2. יש כאלה שחשובה להם הכנות, ויש כאלה שמעריכים פרסונה או משחק. בדרך כלל מי שבעצמו כנה ואוהב אמת, מעריך אצל בת הזוג כנות ואמיתיות, ומי שהוא שחקן ומניפולטור עסוק במשחקים...

3. מאבק זוגי מתחיל *תמיד* אחרי זמן קצר של קשר, ונמשך עד שהזוג נפרד (97-8-9%) או מגיע למודעות עצמית (1-2-3%). המאבק מתקיים *בגלל* האהבה, כמובן. אהבה זה כידוע גם לתת וגם לקבל, וכשאנחנו לא מקבלים את מה שרוצים או צריכים, אז אנחנו נכנסים למאבק.

4. יש בהחלט מקום לצלעות נשיות בקשר זוגי: אמא, אחות, שכנה, קולגה לעבודה, ידידה ותיקה. אבל אם הצלע הנשית היא רומנטית, מפלרטטת, מסמסת באחת בלילה, מנפנפת במחמדיה וכולי - אז מקומה לא שם. או ליתר דיוק: מקומו של הגבר לא בזוגיות הזאת...

5. הקו בין פרטיות להסתרה פשוט: אמת - טוב. שקר - רע. פרטיות היא דבר חשוב, אבל אם מאחורי המילה "פרטיות" מסתתר "צלע נשית", אז זו לא פרטיות אלא שקר והסתרה.

לסיכום, מה שתיארת בזמנו, בהודעתך הקודמת, היה קשר רע.
אם זה מה שלמדת להסתדר איתו - אז חבל מאוד. כי הגבר שתיארת שם דינו היה להיזרק.

sepia2

New member
תודה ראשית על התגובה המפורטת

אך איני זו שכתבה הודעה כזו וטרם כתבתי כזו הודעה אך אני מבינה את רוח התגובה והמסקנות.

ברשותך מספר שאלות בבקשה:

1. לגבי השאלה הזו, התפספסנו. הכוונה שלי היתה (כנראה באמת סיבכתי את השאלה):
האם קיים קשר בין היחס שבו הזוג נותן לך לבין היחס שמעניקים לך. האם האדם שכביכול יבין או יצפב בהתנהגות בן הזוג שלך אליך, כך יתנהג אליך ללא כל קשר להתנהלות שלך ולשאר הפרמטרים המרכיבים את האישיות שלך?

2. לגבי עניין המאבק : איך מתקיים כזה מאבק אם באופן אישי בוא ונאמר ואנינאדם שוחר שלום? או איך יכולה לשרוד אהבה בתנאים מלחמתיים או של שליטה?

תודה רבה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה

אם אני רואה מישהו יורד על החברה שלו, אז זה בהחלט ישפיע על היחס שלי אליה.
השינוי יכול להיות שאני אבוא להגנתה, אפילו בעקיפין, או שאולי מישהו דווקא ירד עליה עוד יותר כי יראה שהיא שפוטה.
&nbsp
אז כן, יחס פומבי לבת הזוג משפיע על יחס הסביבה.
יתר על כן, כמו שכתבתי, גם יחס לא פומבי אליה משפיע, כי זה משפיע עליה קודם כל, ומשם זה מקרין לכל השאר.
&nbsp
לגבי מאבק: זו טעו לחשוב שמאבק מגיע רק בצורת תוקפנות.
אנשים אוהבי שלום נאבקים באותה מידה, באמצעות כלים כמו המנעות, היסגרות, התנתקות וכולי. יש אין ספור טקטיקות למאבק.
&nbsp
איך שורדים מאבק? שורדים, כמו כולם.... עד שננפרדים.
&nbsp
יש לציין שלא כל המאבקים קשים ורעים באותה מידה. יש כאלו שמלאים באהבה - ובו זמנית יש באהבה גם מימד (סמוי יותר או פחות) של מאבק. החיים מורכבים.
&nbsp
מתנצל לגבי הקישור הלא רלוונטי. לא יכול לשנות את זה עכשיו.... נקווה שיתעלמו.

sepia2

New member
ברורות לי (ואני מסכימה) עם התשובות שלך,

אבל זה נשמע כאילו כל הקשרים נידונו לסיום מראש וכל זמן שהוא נמשך הוא זמן שאול.

אז למה לוותר ולהתפשר מלכתחילה או לקיים קשר כזה או אחר ולטעון שהוא ממלא אותנו?

sepia2

New member
אגב,דווקא בגלל שזו לא הייתי אני, כדאי למחוק קישור מוטעה.

אייבורי

New member
אני חייב להודות

&nbsp
שלא מצליח לרדת לסוף דעתך בחלק מהשאלות.
1. הגישה החברתית אליכם - לא ברור מזה אומר ואיך היא נטועה ביחס של הבן זוג.
2. מזה מעריכים פרסונה או משחק ? למה הכוונה ?
3. אהבה איננה ויתור עצמי על כל רצונותיך, המאבק הזוגי מתרחש דווקא בין זוגות שאוהבים כאשר לכל אחד יש רצונות אחרים והוא היה שמח להכפיף את הבן זוג לרצונות הללו. המאבק הזוגי הוא לא כל המערכת הזוגית אלא רק חלק קטן ממנה.
4. איזה צלעות נשיות ? משפחה? ידידות ? יזיזות ? פוליאמורה?
5. למה הכוונה ביחסים אישיים עם אנשים אחרים ?

sepia2

New member
תודה רבה קודם כל,

תודה על השאלות שלך, זה מחדד הבנות נוספות.
ניסיתי להסביר כמה שיותר את המשמעות של הדברים:

1. הכוונה היתה ליחס שאתה מקבל מהסביבה -זא', האם הסביבה מבינה את היחס של בן הזוג ובגלל אותו היחס (חיובי/שלילי), כך היא בוחרת להתנהג אליך. בלי כל קשר למי שאתה או באמת בהתבסס על האישיות שלך. אם אישתך תתייחס אליך כאל X, כך הסביבה מגדירה את זה וככה היא גם תתנהג אליך. אולי לא תחשוב עליך את זה אבל בהחלט תתנהג אליך כפי שבן הזוג הזה בחר.

2. הכוונה היתה לאיזו אישיות אנשים מצפים מבני הזוג שלהם, האם באמת לאישיות שלהם על כל המורכבות שלה או לאישיות שצריכה להיות מותאמת להם? שכביכול אנשים מרגישים שהם צריכים להתאים את עצמם לבני הזוג ולא באמת להעמיד אישיות AS IS.
3. הכוונה שלי היתה לכל צלע נשית אחרת. כפי שבהפוכה, אני הייתי מכניסה גורמים גבריים למערכת היחסים שלי. ב"אני מאמין" שלי גיליתי חוסר פשרות להכנסת גורמים אישה/גבר) מחוץ למערכת היחסים, זה כמובן קיבל את המחיר שלו, של הבנה שהמערכת היחסים מתנהלת לבד על כל הדילמות והמשברים שלה לבד אבל מצד שני גם היה מחיר חיובי שראיתי שאף אחד לא באמת מצליח להשפיע עלי או על הקשר והזוגיות מקבלת אוטונומיה ותוקף חזק. מצד שני, זו אני לבד שחשבתי שככה צריכה להתנהל מערכת יחסים והבנתי שאולי אני טועה.
אגב, זה לא חייב רק חוסר שיתוף אלא של חסימת התערבות.
כשמצד אחר, כל כפתור בהיגיון שלי אומר שזה לשבור את אחד הבסיסים החזקים והמגדירים של קשר והוא אינטימיות. זה לא באמת כביכול לדבר על עניין שגרתי שקרה והיה איזהשהו שיתוף אלא שאני מוציאה החוצה אינטימיות וזה משהו שבאישיות שלי לא מאפשר לשתף את זה בשום פנים ואופן, סוג של טאבו. משהו באישיות החברתית שלי לא מאפשר לשתף את החיים ה*אינטימיים* שלי עם אף אחד. ומלבד זה, אישית, הכנסת גורם נשי הוא אחר בהשפעה שלו מהכנסת גורם גברי, בתפיסה שלי כמובן).
4. יחסים אישיים עם אנשים אחרים- הכוונה עד לאיפה אתה מגדיר פרטיות בקשר הזוגי שלך עם בת הזוג שלך ומאיזו נקודה הגיוני לראות את זה לא כפרטיות אלא כהתנהלות מוסתרת מבת הזוג שלך. (כשאתה מול אנשים אחרים).

אייבורי

New member
כמה דברים

&nbsp
1. סביר להניח שהסביבה תושפע מהתנהגות הבן זוג, אבל יותר מכך, היא מושפעת מהתגובה שלך להתנהגות הבן זוג.
במקרה השלילי - אם הבן זוג מתנהג בצורה לא מכבדת ואת מקבלת את זה, הסביבה למדה שאת מקבלת וסופגת התנהגות לא מכבדת.
במקרה החיובי - אם הבן זוג מתנהג בצורה נהדרת ומכבדת ואת בתמורה מרעיפה אהבה ודברים טובים, זה בהחלט ילמד את הסביבה.
&nbsp
2. אני לא יודע לאיזו אישיות אנשים מצפים, אבל בתכלס, מרבית האנשים אינם יכולים להעמיד פנים לאורך זמן, סביר להניח שאחרי פרק זמן (לפעמים הוא ארוך)
האופי והאישיות של האדם יצצו על פני השטח.
כדאי שהיא תתאים לצרכים שלך בצורה גבוהה (אין התאמה מושלמת)
וכדאי גם שמערכת הערכים שלכם תהייה דומה.
&nbsp
3.גורמי חוץ - ראשית הדילמה שלך של הפרדה בין אינטימיות ופרטיות לבין חשיפה ומוחצנות היא דילמה לגיטימית, איפה עובר קו הגבול בין הפרטי לציבורי.
סבתי עליה השלום הייתה אומרת "כל דבר במינון הוא טוב"
וגם פה הכלל תקף.
בידוד של זוג מהעולם החיצון הוא לא טוב, התפזרות והחצנה של הכל, גם לא טוב.
יש שביל זהב שבו אדם יש לו עולם חיצוני עשיר (משפחה, חברים וחברות) שהוא חשוב ובריא לקשר, עם חלקם גם משתפים חלק מהאינטימיות הזוגית (לא הכל)
כמובן שקשר עמוק מידי עלול להפריע (מאהבת, יזיזה) או כל אדם שיש לו אינטרסים אישים נוספים.
(בקיצור, משפחה וחברים\ות טובים - בהחלט כן + שמירה על האינטימיות הזוגית)
&nbsp
4. ברמה האישית אני שונא להסתיר מבת הזוג, זה יוצר עולם מרוחק.
מצד שני, אני מכבד את הפרטיות של אנשים אחרים.
אז דברים שנוגעים בי - הכל חשוף וידוע לה
דברים שנוגעים באחרים - תלוי אם הם מסכימים שאספר לה, הכלל איתם לרוב, אני מספר אלא אם נאמר אחרת.
אני חושב שאם אדם יש לו עולם פרטי גדול מידי - זה בסופו של דבר יגמור על הזוגיות.

למעלה