יש לי כמה שאלות אם אפשר

ינשוFית

New member
יש לי כמה שאלות אם אפשר

בעלי בן 45 ולפני כחודש חווה לראשונה הפרעת חרדה ומאז היו עליות וירידות קנינו ספר בנושא ואנחנו מתחילים ללמוד את הענין השאלות שלנו איך פתאום נוחת על בן אדם התופעה הזאת ולמה ושאלה שניה אם זה ענין תורשתי יש לו שני אחים שגם הם סובלים מאותה בעיה אצלם זה התחיל בגיל צעיר יותר ועוד שאלה האם כל החיים צריך להיות מטופלים בכדורים תודה

עצוב73

New member
ממה שאני בדקתי

יש הרבה מאוד סיבות להתקפי חרדה, סיבות פיזיות ונפשיות. על פי רוב זה מגיע באמצע החיים, אבל לא בהכרח. לפני שמחליטים שזה פיזי ופונים לתרופות, חייבים ללכת ליעוץ פסיכולוגי (חלק ימליצו לקבל תרופות נוגדות חרדה במהלך הטיפול הפסיכולוגי, על מנת להמשיך לתפקד), לפעמים טיפול זה מספיק ולפעמים צריך גם טיפול התנהגותי לצורך לימוד איך להתמוגג עם ההתקפים, ולפעמים כלום לא עוזר, וצריך להשען על תרופות.... יש , לצערי, בפורום הזה אנשים שחיים הרבה זמן יחד עם החרדה, למרות כל הטיפולים...... כמוני...

שושורלה

New member
תגובה לינשופית

הפרעת החרדה באה לי באמצע טיול ביוון עם הילדים האשה וחברים לטיול בגיל 39 התופעה נחתה עלי מצירוף של מצב לחץ נקודתי ומאז כמו שציינת היו עליות ומורדות(הרגשה נוראית) התורשתיות באה לידי ביטוי אולי ברמת הסרוטונין הנמוכה שלנו במוח-מחייב איזון תרופתי - אין התמכרות לתרופה -היא עוזרת מאוד אם היא מתאימה לך-וכן- לקחת אקמול זה כן בסדר?

איך פתאום נוחת על בן אדם ../images/Emo88.gif

איך פתאום נוחת על בן אדם התופעה הזו- זו בדיוק השאלה שבשביל לברר אותה צריך ללכת לטפול פסיכולוגי, כי ההתקפים האלה לא נוחתים פתאום. יש להם רקע. רקע גנטי אבל לא רק. יש לזה גם רקע נפשי שכולל לחץ נקודתי, כפי שכתבו פה, וגם ראייה מסויימת על עצמך ועל החיים שמקשה על ההסתגלות. מאמר בשם "שינוי גישות" המצוי במאמרי הפורום, מדבר על כך. לגבי תרופות- השאלה הזו קשורה לשתי השאלות הקודמות אני חושבת. אם הגורם אינו רק גנטי, הרי שיש מקום לטפול לא רק תרופתי וניתן להתגבר וללמוד להתמודד עם הפרעות חרדה גם בלי תרופות. אני ממליצה על טפול פסיכולוגי גם אם נוטלים תרופות כי הפרעת החרדה לא באה סתם כך משום מקום. היא באה לאותת שמשהו לא בסדר. משהו בחיי האדם היום ומשהו לאורך זמן בדפוסי ההתמודדות שלו והפרעת החרדה היא הזמנה והזדמנות לברר מה אפשר לעשות כדי לשפר משהו בחיים שלנו. חבל לפספס כזו הזמנה.

ניסויי

<HTML> <BODY> <font size=-3><pre><br> <font color=#fcfdfa>0</font><font color=#f7b6f7>1</font><font color=#fd98fd>0</font><font color=#fe98fe>10101</font><font color=#fd98fe>0</font><font color=#f7aaf8>1</font><font color=#fdfcfb>0</font><font color=#fdfefd>1</font><font color=#fefffe>0</font><font color=#fafafa>101</font><font color=#f9f9f9>0</font><font color=#fafafa>101</font><font color=#fbfbfb>0</font><font color=#fafafa>1010101010</font><font color=#f9f9f9>1</font><font color=#fafafa>01</font><font color=#f9f9f9>0</font><font color=#fbfbfb>1</font><font color=#fafafa>01</font><font color=#f9fafa>0</font><font color=#f7f8f8>1</font><font color=#f8f9f9>0</font><font color=#f7f9f8>1</font><font color=#f8f8f9>0</font><font color=#f9f8f6>1</font><font color=#f8f9f2>0</font><font color=#f7faf7>1</font><font color=#f8f9fa>0</font><font color=#fafafa>1010</font><font color=#f9f9f9>1</font><font color=#fafafa>0101010</font><font color=#f9f9f9>1</font><font color=#fbfbfb>0</font><font color=#fafafa>10</font><font color=white>10101010101010101</font><br><font color=#fafafa>1</font><font color=#f9f9f9>0</font><font </pre></font> </BODY> </HTML>

למעלה