יש לי כמה שאלות אני מקווה שתוכלו

nicky28180

New member
יש לי כמה שאלות אני מקווה שתוכלו

לעזור לי. כוסברה=CLIANTRO איך קוראים את זה? קליאנטרו או סליאנטרו? להדריך=GUIAR אם פסיק מעל ל-I איך לקרוא את זה גוייאר או חוייאר? אם מישהו יוכל שיסביר לי בבקשה איך אפשר לדעת אם קוראים את המילה שמופיעה בה האות C כמו האות ק´ או כמו האות ס´ איך מבדילים? וגם איך אפשר לדעת שאת האות G קוראים כמו את האות ח´=J או כמו האות ג´? אה עוד משהו...אם אמרתם שהאות K לא קיימת בספרדית ויש כאלה שרושמים אותה בשביל לקצר אז למה במילה KETSUP יש K ולמה במילה KAYAK יש K? מקווה שתוכלו לענות לי.

אילנה42

New member
לניקי קור טוב../images/Emo24.gif

אנסה לעזור CILANTRO= סילאנטרו להדריך= GUIAR - גיאר- בלי סימנים מעל אף אחת מהאותיות. האות C כשמופיעה לפני I או E קוראים ס, כשמופיעה לפני A O U קוראים K (ק) עיר= CIUDAD - סיודאד סלסטה=CELESTE - צבע תכלת מתי? = CUANDO - קואנדו וכו´.... עם האות G קורה מה שקורה עם C : לפני I E אומרים ח, כדי להגיד ג´ לפני I E צריך לכתוב U בין ה G לבין ה - I או E אבל יש מילים שהם מחוץ לכללים כמו בכל שפה. KAYAK - KETSHUP: הם לא מילים ספרדיות, הם מילים אנגליות וחוץ מזה הינוKETSHUP שם, ובשמות אין כללים. מקווה שעזרתי והבנת איזה בלגן

עויפר

New member
תודה רבה!

אמנם לא אני כתבתי את השאלה - אבל למדתי משהו חדש, ועל כך תודתי לך!

Yoss25

New member
עוד לענין C

יש פעמים שצריך לשמור על הצליל ס אך לאחריה באות הותיות A, O, או U אז האות C תתחלף באות Z לדוגמה שם העיר סרגוסה יכתב ZARAGOZA וסרסואלה (האופרה הספרדית) היא ZARZUELA. הדבר נכון גם למילים המסתימות בצליל ס ללא תנועה NARIZ, ACTRIZ וכו´

אילנה42

New member
בוקר טוב יוסי../images/Emo140.gif

אתה כותב כאן על נושא אחר לגמרי. המילים שכתובות ב Z רק באמריקה נשמעות כמו ס´ (S). בספרד, במקום שיש Z יש לאות צליל אחר שלא קיים בעברית. לא יכולה להסביר בכתב. שיהיה לך יום מקסים
אילנה

rmoses1

New member
אם אתה רוצה לדעת איך מבטאים Z

שים את הלשון מתחת לשתי השיניים הקדמיות ותנשוף קצת. זה צליל ששונה אך דומה ל-S במידה מסוימת. אם תסתכל בטלויזיה הספרדית TVE תראה שהשדרים כל הזמן מוציאים קצת את הלשון כדי לדבר... ראובן

Yoss25

New member
../images/Emo141.gifאת צודקת

אך גם C נשמעת שונה מ- ס´ בספרד ושתיהן זהות בצלילן. רק שלפי רמת השאלה לא היה טעם להכנס לפרוט יתר. יוסי

למעלה