יש לי כמה שאלות.... אשמח אם תענו לי

Hurakano

New member
יש לי כמה שאלות.... אשמח אם תענו לי

1 - מספר יכול לקטון ? אני בן 15 והמספר שלי הוא 3-... יש סיכוי שהוא יקטן (או בכלל יחזור ל-0) ? 2 - יש לי חבר עם קוצר ראייה והמספר שלו הוא 9-. שמתי לב שהוא צריך אותם במצבים שרוב האנשים מורידים משקפיים למשל כשהוא שוחה והוא בעצמו סיפר לי שאפילו הוא מתקלח איתם... לפי זה כמובן אפשר להבין שזה מספר גבוה ולבנאדם קשה מאוד להסתדר בלי המשקפיים. אני תמיד ראיתי את מספר 9- כמספר גבוה מאוד ואנשים עם מספר כזה בקושי רואים ומסתדרים, והוא היה המספר הכי גבוה ששמעתי עליו... לפני כמה זמן שמעתי על מישהו עם מספר 25-, ואני שואל מה בדיוק אנשים עם מספרים כאלה כבר רואים ? 3 - לגבי רוחק ראייה.... אנשים עם רוחק ראייה חייבים להרכיב משקפיים קבוע ? כלומר, אם הם לא מרכיבים משקפיים בקביעות, המספר יכול לעלות להם ? או שהם צריכים אותם רק לקריאה ולהתמקדות על עצמים מקרוב ?

maztan

New member
תשובות

ככה, אני בן 17 ויש לי מספר -8.5 החדות ראייה בד"כ במספרים כאלה בלי משקפיים היא בסיבובות 6\100, כלומר מה שבנאדם עם ראייה טובה מצליח לקרוא מ 100 מטר, החבר שלך בלי משקפיים מצליח לקרוא רק מ 6 מטר. במספרים האלה, בד"כ גם עם משקפיים לא רואים כמו שאנשים בלי משקפיים רואים... ז"א לא 6\6... רואים קצת פחות טוב מהרגיל גם עם משקפיים.. לגבי אנשים עם מספר -25... הכי גבוה ששמעתי עליו זה -21, האנשים לא רואים כלום כמעט בלי משקפיים... וגם עם משקפיים קשה להם לראות, רובם מוגדרים עיוורים, בד"כ הם סובלים ממחלות ברשתית וכיו"ב... אני לא מומחה או משהו אז אל תתפוס אותי במילה, מקווה שעניתי לך איש

maztan

New member
תשובה חלקית

ככה, אני בן 17 ויש לי מספר -8.5 החדות ראייה בד"כ במספרים כאלה בלי משקפיים היא בסיבובות 6\100, כלומר מה שבנאדם עם ראייה טובה מצליח לקרוא מ 100 מטר, החבר שלך בלי משקפיים מצליח לקרוא רק מ 6 מטר. במספרים האלה, בד"כ גם עם משקפיים לא רואים כמו שאנשים בלי משקפיים רואים... ז"א לא 6\6... רואים קצת פחות טוב מהרגיל גם עם משקפיים.. לגבי אנשים עם מספר -25... הכי גבוה ששמעתי עליו זה -21, האנשים לא רואים כלום כמעט בלי משקפיים... וגם עם משקפיים קשה להם לראות, רובם מוגדרים עיוורים, בד"כ הם סובלים ממחלות ברשתית וכיו"ב... אני לא מומחה או משהו אז אל תתפוס אותי במילה, מקווה שעניתי לך איש

תשובות...

שלום, 1. כן, מספר יכול גם לרדת. במקרה שלך המספר אולי יירד מעט בעתיד (סיכוי קטן), אחרי גיל 40 יש סיכוי טוב שהמספר יירד מעט אבל לא לגמרי. 2. המספר הכי גבוה שאני נתקלתי בו אי פעם הוא 32- במשקפיים, זה הרבה פחות בעדשות מגע ובהחלט הוא לא הגיע לראיה טובה. לעומת זאת, נתקלתי גם במספרים של 18- שמגיעים לראיה כמעט מושלמת. 3. תלוי במידת רוחק הראיה, בגיל ובחדות הראיה ללא משקפיים ובתלונות האדם. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

Hurakano

New member
תודה רבה... עוד שאלות בבקשה...

1 - יש דבר כזה ראייה ביונית ? ראייה שהיא יותר טובה מהממוצע ? 2 - כשאומרים שבנאדם שרואה טוב רואה 6/6... מה הכוונה ? מה זה ה- 6/6 ?

Hurakano

New member
תודה רבה... עוד שאלות בבקשה...

1 - יש דבר כזה ראייה ביונית ? ראייה שהיא יותר טובה מהממוצע ? 2 - כשאומרים שבנאדם שרואה טוב רואה 6/6... מה הכוונה ? מה זה ה- 6/6 ?

עוד תשובות...

שלום, 1. עדיין אין ראיה ביונית אבל ישנה ראיה שטובה יותר מ 6/6 , יש לא מעט אנשים שרואים אפילו 6/5 ובודדים שמגיעים לראיה מצויינת של 6/4. 6/6 היא הראייה הממוצעת הטובה ביותר. 2. כשאומרים 6/6 הכוונה שאדם רואה עצם מסויים ממרחק של 6 מטר, כפי שהוא אמור לראות, אך אם הראיה שלו 6/12 אז הוא יראה מ 6 מטר את העצם שאדם אחר יראה אפילו מ 12 מטר. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

Hurakano

New member
אם יש ראייה יותר טובה מ- 6/6....

ואתה אומר שעדיין אין ראייה ביונית.... אז מה זה בעצם ראייה ביונית ?

ראייה ביונית ...

היא ראייה מלאכותית, ממוחשבת... בפיתוח כרגע אך כמעט ולא קיימת. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

Hurakano

New member
אני מבין

אז עכשיו אני מבין מה זה בעצם ראייה ביונית תודה רבה לכולם על הכל !!!!! עזרתם לי מאוד

למעלה