יש לי כמה שאלות בסיסיות

hadasit2006

New member
יש לי כמה שאלות בסיסיות

שלום לכולם, אני אמנם חדשה פה אבל הספקתי להתרשם לטובה מהפורום הזה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי (כי אין לי אף אחד אחר לשאול...:( ). 1. מתי הסמסטר מתחיל באונב' תל אביב? 2. האם לפני תחילת הסמסטר יהיה צריך להיות שם קודפ איזה יום/כמה ימים (שמעתי שיש איזה טקס חלוקים לבנים?)? 3. אם יש לי פיזיקה 5 יח"ל, כימיה 5 יח"ל ומתמטיקה 5 יח"ל - אני לא אמורה לעבור שום קורס הכנה, נכון? 4. איזה קורסים במתטימטיקה או בפיזיקה או בכימיה לומדים? 5. עם מי עליי לדבר כדי לנסות לקבל פטורים מקורסים במקצועות הנ"ל, כי יש לי כבר תואר אקדמי? האם עליי לעשות זאת לפני תחילת הסמסטר תודה מראש :)

natalysh

New member
תשובות.

1. לפי מיטב זכרוני 22.10.06 2. אם את רוצה להוציא פטורים תצטרכי לפנות יום לסידורים, וגם צריך להרשם לקורסי הבחירה. כמו כן, יש כמה ימים לפני זה טקס חלוק לבן, ממש מהנה, לא לפספס. 3. את לא צריכה שום הכנה. 4. במתמטיקה לא לומדים כלום (לומדים סטטיסטיקה), יש בסמסטר א' קורסים בכימיה אורגנית ובכימיה כללית ובפיזיקלית, וזהו. 5. עם המזכירה הדר שנמצאת בקומה שנייה. את צריכה להביא גיליון ציונים שלך על הקורסים שמהם את מבקשת להוציא פטור, וגם סילבוס של הקורס, כדי להשוות עד כמה הקורסים תואמים. שימי לב, שני המסמכים צריכים להיות רשמיים מטעם האוניברסיטה. בהצלחה!

hadasit2006

New member
תודה ../images/Emo13.gif ועוד כמה שאלות

1. יש לכם אולי את הטלפון של המזכירה הדר? 2. עשיתי בטכניון קורס של כימיה כללית, איזה מסמך רשמי אני צריכה להביא? מה זאת אומרת רשמי? חתום על ידי מי? 3. אז אין בת"א שום קורס במתטיטיקה חוץ מסטטיקטה? ופיזיקה בכלל לא לומדים? 4. לא הבנתי את הקטע עם קורסי הבחירה - בסמסטר ראשון צריך לקחת קורסי בחירה? האם העובדה שיש לי כבר תואר משנה משהו ויכול לתת לי פטור מקורסי בחירה? 5. מתי מתחילה ההרשמה לקורסים? צריך להירשם דרך האינטרנט או משהו כזה? סילחה על הבורות, פשוט ממש אין לי אין את מי לשאול ותודה מקרב לב על התשובות

natalysh

New member
עוד תשובות.

1. את הטלפון אין, את המייל אני יכולה לחפש ולשלוח לך במסר אם תרצי. 2. אני מציעה שתבקשי מהמזכירות של הטכניון אישור על הציון שלך בקורס כימיה כללית (מופיע בכל גיליון ציונים של אותה שנה), יחד עם סילבוס רשמי של הקורס. כשאני אומרת רשמי, אני מתכוונת לכמה שיותר מתוקף ע"י המזכירות והפקולטה, דהיינו לא משהו שהוצאת מהאינטרנט. שהמזכירות תדפיס לך את הטפסים כמסמך רשמי של האוניברסיטה, עם חותמת וכו' - כמה שיותר כדי למנוע כאב ראש. זה מה שאנשים טורטרו לעשות אצלנו, ובגלל שלא ידעו שצריך להשיג מסמכים רשמיים, והביאו כל מיני מסמכים מצ'וקמקים מהאינטרנט, הם סבלו מסחבת. יכול להיות שזה השתנה מתקופתי, אבל לא שווה לך, לפי דעתי, לבדוק את זה. 3. אין שום קורס במתמטיקה, וגם סטטיסטיקה זה לא מתמטיקה, זה סתם מעצבן. פיזיקה לא לומדים בכלל! YEY! 4. את יכולה לבחור מתי לקחת את קורסי הבחירה שלך, כאשר את חייבת להשלים 6 נ"ז של קורסי בחירה עד סוף התואר הראשון (דהיינו, סוף שנה שלישית). הרב המוחלט של האנשים באמת מסיימים עם כל הדבר הזה בשנה ראשונה, מתוך חשיבה כי זה יפחית את העומס בשנים הבאות, אבל לא כזה בטוח שיש הבדל. בכל אופן, יש הרבה קורסים שאת יכולה לקחת בסמסטר א'. אבל עכשיו אני רואה שהשלמת תואר, וכל האקדמאיים שאני מכירה (או אפילו כאלה שסתם לקחו כמה קורסים באוניברסיטה) קיבלו פטור מקורסי בחירה. אני ממליצה לך, שוב, להוציא גילונות ציונים ולהביא אותם להדר יחד עם שאר הפרוצדורות. 5. אין כל כך הרשמה לקורסים מלבד קורסי הבחירה, המערכת קבועה ללא הרבה אפשרויות תמרון. ההרשמה לקורסי הבחירה בד"כ מתחילה שבוע-שבועיים לפני תחילת הלימודים, ויכולה להמשך גם אחרי תחילת שנת הלימודים. הייתי ממליצה לך לברר את זה עם המזכירות. בכל אופן, אני מניחה שבחודש-חודש וחצי הבא יתפרסם הידיעון ושם תהיינה תשובות רשמיות לשאלות שלך. בכל אופן, אני פה לספק תשובות. נתראה בפקולטה...

hadasit2006

New member
שוב תודה, ושוב כמה שאלות

במה יש נוכחות חובה בשנה הראשונה? מה לגבי שיעורי בית - יש חובת הגשה? יש עומס במהלך הסמסטר? איך הולכת תקופת המבחנים - כל כמה זמן יש מבחן, האם השנה הראשונה קשה? אני פשוט עובדת וצריכה לדעת אם להתפטר או שאני אוכל לעמוד בלפחות 60 אחוז משרה (30 שעות שבועיות) תודה

natalysh

New member
../images/Emo13.gif

1. באופן כללי רב הקורסים ללא נוכחות חובה (אחרת מה הקטע במושג "סטודנט חופשי"), אני כבר לא כל כך זוכרת באילו קורסים יש, אבל בעיקר בקורסים של החוג למדעי ההתנהגות וקורסי הבחירה. לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו, חוץ מהנוכחות בדיסקציות באנטומיה, שזה חובה ועוברים ורושמים שמות, קשה להתגבר על זה, אבל גם לא רצוי... 2. שיעורי בית
יש בחלק מהמקצועות (בעיקר בסמסטר ב') חובת הגשת תרגילים - בסטטיסטיקה יש תרגילים כל שבוע, בכימיה כללית גם יש אבל אמרת שייתכן כי תוציאי פטור, אז...גם בכימיה אורגנית יש פה ושם שטויות. סמסטר ב' הרבה יותר רגוע מהבחינה הזו. 3. אם תצליחי להוציא פטורים מקורסים ומקורסי בחירה, תהיה לך שנה הרבה פחות עמוסה. כעיקרון העומס הוא לא כזה גדול - השעות בשנה א' די סבירות ובסמסטר ב' יש אפילו יום חופש. תוציאי פטורים מכל מה שאת רק יכולה והחיים שלך יהיו הרבה יותר קלים. 4. המבחנים בתקופת המבחנים משתנים מסמסטר לסמסטר. בשנה א' יש די הרבה מקצועות ולכן גם הרבה מבחנים, והמרווח בינים משתנה בין 3-7 ימים בד"כ. שוב, תוציאי פטורים ויהיה לך כיף
5. הקושי בשנה הראשונה משתנה אצל כל אחד, ואני בטח לא רוצה לחרוץ פה גורלות. יש לך גם ניסיון באקדמיה, אז אני מניחה שלא תקלעי ל"הלם בקו"ם", שזה כבר מצוין. אחרי חודש בפקולטה תביני בערך מה העומס והקושי לגבייך ואם תוכלי לשלב עבודה או לא. אני מניחה שירגיעו אותך עוד לגבי הקטע הזה בטקס החלוק הלבן...

natalysh

New member
אגב, הערה

נזכרתי עכשיו שהקורס "כימיה כללית" הוא למעשה "כימיה כללית ופיזיקלית", כלומר יש בו גם את הנושא של כימיה פיזיקלית ואם עשית קורס בכימיה כללית בלבד, יכול להיות שהסילבוסים לא חופפים לגמרי... תבדקי את זה.

morancho1

New member
ועכשיו לי יש שאלות:)

כשהייתי בצבא למדתי ביולוגיה א וב באוניברסיטה הפתוחה. האם יש מצב שזה נותן לי פטור מכמה קורסי בחירה?? ואם כבר שואלים:) האם את יודעת מהם קורסי הבחירה המוצעים? איזה מומלץ יותר לקחת (מבחינת שעות קושי ) ואיזה יותר מעניין? איזה את לקחת וחברים שלך והאם את ממליצה או לא.... תודה:)

natalysh

New member
מה הקורסים כללו?

תראי, באופן כללי האוניברסיטה לא אוהבת את האוניברסיטה הפתוחה, אבל הדר המזכירה תדע להתמודד עם השאלה הזו הרבה יותר טובה ממני. יכול להיות שלגבי קורסי בחירה זה יכול לעזור, לגבי קורסים עצמם ברפואה (ביולוגיה של התא וכו') אני בספק. יש קורסי בחירה של הפקולטה וקורסי בחירה מפקולטות אחרות. הרב בוחרים את הקורסים של הפקולטה, והמפורסמים בהם נראים לי "אבולוציה", של המרצה שילמד אתכם גם אנטומיה. זה קורס חביב ומעניין ברובו (למי שמתחבר), ומועבר בצורה טובה, אבל השעות, הו השעות (מאוחרות אחרי יום קשה). בזמני הן היו נוראיות פלוס, בשנה שאחריי הן קצת השתפרו, תחכו לידיעון ותראו מה השעות הפעם. יש עוד קורס שאני ממליצה עליו בלב שלם "רפואה באומנות" שמרכז אותו מרצה נהדר עם כל כך ההרבה מוטיבציה וטוב לב שזה פשוט מחזה נדיר. הקורס מורכב ממרצים אורחים, כל אחד בתחום שלו, באלף ואחד תחומים - רפואה סינית, רפואה במזרח (הרצה לנו על כך פרופ' רפי קרסו בכבודו ובעצמו), רפואה צבאית וכו'. כל אחד מהמרצים מומחה בתחומו ולרב מעביר את החומר בצורה משעשעת. לא מסכמים בשיעור הזה בכלל וצריך להגיש בסוף עבודה על אחד מהנושאים - דרישות ממש קלות שמאפשרות באמת להנות מהקורס. אני לקחתי עוד קורס - "הזקנה כהישג אנושי". אני מציעה כי שומר נפשו ירחק. באופן כללי, קושי זו לא הבעיה בקורסי בחירה, הרי צריך רק 60 כי הם לא משתקללים עם שאר הציונים, ומדובר בקורסים קטנים, ולרב ללא מטלות משבוע לשבוע (רק בקורסים חוץ-פקולטיים שמעתי שיש מטלות שבועיות). הבעייתיות שיכולה להיות עם הקורסים היא השעות בהן הם מתקיימים ומידת העניין בהם. שווה לברר גם אם יש נוכחות חובה בקורסים, העובדה הזו משתנה מקורס לקורס ומשנה לשנה.

morancho1

New member
אחלה

רק לא הבנתי מה שאמרת על כך שהקורסים אינם משתקללים..מה זאת אומרת הם לא נכנסים לציון הכללי? ..בטח יש איזשהו ציון שנכנס אחרת כל העסק הזה הופך להיות קצת בדיחה לא?

natalysh

New member
הם לא משתקללים.

את צריכה לעבור אותם, וזהו, הם לא משתקללים. תאמיני לי, סיימתי כבר עם כל קורסי הבחירה

natalysh

New member
בעצם, נזכרתי באחת שהצליחה

להוציא פטור מקורסי בחירה על סמך קורסים באוניברסיטה הפתוחה, אבל מקורס כימיה לא הצליחה להוציא פטור, למקות שלמדה אותו באוניברסיטה הפתוחה.

hadasit2006

New member
יש לכם טלפון/מייל של הדר המזכירה

או של כל מזכירה אחרת שתוכל להפנות אותי להדר?

יעלד12

New member
נטלי, שתי שאלות-

1. לגבי סטטיסטיקה, בתואר ראשון ושני בכלכלה עשיתי סטטיסטיקה ואקונומטריקה למתקדמים (סטטיסטיקה מעשית), אממה, יש לי ציונים נמוכים (מתחת ל- 70, אני יודעת, אני גם לא חכמה במיוחד וגם עבדתי רוב הזמן..). השאלה אם נראה לך סביר שיתנו לי פטור על זה? (אני אכן אברר מולם רק רציתי לשמוע את דעתך). 2. לגבי קורסי בחירה- גם בתואר הראשון וגם בתואר השני בכלכלה עשיתי בדיוק את מספר הנקודות זכות המינימיי הנדרש (אני לא מאלה שהוסיפו קורסים...). רציתי לדעת אם אני אוכל לדעתך להשתמש בקורסים האלה כחלק מהקורסי בחירה? תודה מראש יקירתי! יעל

natalysh

New member
../images/Emo24.gif

1. לפי מה שאני זוכרת צריך ציון מעל 70 או 75 בשביל לקבל פטור. יכול להיות שאני טועה וצריך רק עובר, שווה לבדוק. 2. לפי דעתי תקבלי פטורים. עשית שני תארים, אני לא חושבת שיש מצב שלא תקבלי פטור

dnme

New member
בקשר לסטטיסטיקה

אצלנו חלק מהסטודנטים שעשו קורסים קודמים בסטטיסטיקה קיבלו פטור וחלק לא. לדברי המרצה, יש כמה נושאים שלומדים בקורס שלו ולא בקורסים אחרים (בדרך כלל) ולכן הוא לא אישר פטור לכולם, אבל שווה לבדוק. מקווה שתהיי בצד הנכון של הסטטיסטיקה...

למעלה