יש לי כמה שאלות בקשר להתנדבות :)

יש לי כמה שאלות בקשר להתנדבות :)

הייי אני מתנדבת לצה"ל בגלל שיש לי צלייאק , ושבוע שעבר אישרו לי את ההתנדבות .. אני קצת מבולבלת לא יודעת כל כך על ההתנדבות ומה התפקידים
אז יש לי שאלות ואני שמח שיעזרו לי בתשובות עליהן :)
יש טירונות למתנדבים ? לי אמרו שיש רק לשלושה ימים ושזה לא ממש טירונות רק יושבים בכיתה וכותבים , זה נכון שיש טירונות כזאת , או שיש טירונות רגילה ?
האם מי שמתנדב לצה"ל יכול לעשות שנת שירות ?
ושמעתי על תפקיד בצבא שמאוד עניין אותי שממש רציתי , זה נקרא קורס צילום ולפי מה שהבנתי שזה צלם צבאי .. השאלה שלי היא האם מתנדבים גם יכולים להיכנס לתפקיד הזה ?
והאם מתנדבים יכולים לבחור כל תפקיד שיש בצבא , חוץ מקרבי כמובן
אני אשמח לקבל תשובות :)

עוד משהוא קטן שלא הוספתי

עניין אותי מאוד התפקיד של הצילום סטילס בחיל האויר , צילום בטקסים ואירועים צבאיים ממה שהבנתי עושים קורס של חודשיים בבסיס עובדה שנמצא ליד אילת ורק אחרי סיום הקורס מעבירים לבסיס של חיל האויר אחר .. עכשיו אני חוששת שיהיה קצת בעיה כי אני גרה בבאר שבע ואני עושה יומיות , השאלה שלי היא האם יתנו לי לשרת שם למרות המרחק ובגלל שאני עושה יומיות ?
והאם מתנדבים יכולים להיות בתפקיד הזה ?

Run for a Fall

New member
אהלן

קודם כל ברכותיי על אישור ההתנדבות! החלק הקשה מאחורייך

תשובות לשאלות:

1) טירונות מתנדבים אכן נמשכת מספר ימים (3-5 ימים בדר"כ) והיא בצריפין, במתכונת של יומיות עם לינה על בסיס מקום פנוי ומרחק מהבסיס (וכמובן בתנאי שניתן ללון בבסיס מבחינת הפטורים).
מתנדבים יכולים להשתלב גם בטירונות רגילה (02), יש להפנות את הבקשה להשתלב בטירונות כזאת למדור מתנדבים, שם רופא המתנדבים יבחן את האופציה. הדבר מותנה כמובן בכך שמצבך הרפואי מאפשר מעבר טירונות 02 על כל המשתמע בכך, בהתאם להוראות הרופא והפטורים שקיבלת.

2) ניתן לבצע שנת שירות. חשוב לוודא שמדור מתנדבים מכירים. מניח שאם באמת תבצעי שנת שירות ידחו את תהליך מציאת התפקיד למועד סמוך יותר לגיוס המתוכנן (אבל האישור להתנדבות נותר בתוקף).

3) כמו שאמרת, מתנדבים יכולים להגיע כמעט לכל התפקידים העורפיים וגם לחלק מתפקידי התומכ"ל ואפילו הקרביים (נדיר מאוד) - הכל בהתאם למצבך הרפואי ולפטורים שקיבלת. כל שיבוץ עובר אצל רופא מדור מתנדבים לאישור.
במידה והתפקיד שציינת מעניין אותך, ניתן לפנות למדור מתנדבים ולבקש את התפקיד ספציפית. תפקידם לבדוק האם יש אופציה לשרת בתפקיד זה מכל הבחינות (כלומר גם מבחינה מעשית, מבחינת הקצאות כ"א לתפקיד וגם מבחינה רפואית - האם את מתאימה).
לא ניתן להגיד בוודאות האם יאשרו לך את הקורס שהתפקיד מצריך או לא, כיוון שזה נתון לשיקול דעתו של הרופא.
כמו שאמרתי, מציע להפנות את הבקשה לתפקיד הספציפי (מצוין שזה גם בחיל אוויר - לחיל אוויר יש מדור מתנדבים קטן משלו, והם מטפלים בפניות מהר מאוד!) ולתת למדור מתנדבים לבדוק את האופציה.

בכל מקרה יש המון תפקידים בתחום הזה בצבא, בייחוד בחיל האוויר (ברוב הבסיסים הגדולים קיימים גפים של שפ"י, יח"צ וכו' שמתעסקים בתחום) וזה רעיון טוב לבקש תפקידים בתחומים הללו אם הם מעניינים אותך

יש גם בקטגוריית הצעות התפקידים בפורום תפקידים שנראה לי יעניינו אותך, את מוזמנת לעיין:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=1177&cId=10335

בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
היי נוי :) עוד כמה נק' קטנות...

הטירונות אורכת 5 ימים, כשהיום האחרון הוא ההשבעה. תוכלי לקרוא עליה לא מעט ב"שאלות נפוצות" וב"מאמרים" תחת הכפתור "כלים ומידע" שמעל הכפתור "הודעה חדשה". היא אכן ללא מאמץ פיזי ומועבר בה כל החומר העיוני שמועבר בטירונות רגילה (מקצועי+ערכי), כולל שיעורים על נשק על אף שלמתנדבים יש פטור נשק.

לגבי הקורס בעובדה - לא בטוח שיאשרו לבצע את הקורס במתכונת יומיות... את צריכה לבדוק את זה. וכמובן שלא יאפשרו לך לבצע קורס שסותר את אחד הפטורים שלך, לטובתך. בנוסף, תוודאי שאכן ישלחו אותך למיונים/ראיונות בנגע לתפקיד של צלמת סטילס, קודם כל כי כנראה שזה מה שמעניין אותך חח ודבר שני כי (ע"פ מה שאני מכירה לפחות) צלמי וידאו יוצאים להפקות ופטור לינת בית ממש לא מסתדר עם זה.

המון בהצלחה

eran544

New member
יכול להיות שתצטרכי לעבור את הקורס בלי יומיות

ולאחר מכן להשתבץ בבסיס פתוח.
ידידה שלי (גם עם צליאק, וגרה קצת יותר צפונית מב"ש ממך), עברה קורס שם, סיפקו לה שם מנות מתאימות, היום היא משרתת במרכז קרוב לבית.
(אני אומר את זה בהנחה שאין מניעה מהרופא שאישר לך את ההתנדבות לשרת בבסיס סגור, וברוב המקרים הבנתי שזה אכן כך).
אגב אם את רוצה את הקורס סטילס בחיל האוויר (או כל תפקיד אחר) - ממליץ לך לפנות למש"ק מתנדבים בחיל האוויר בטלפון 03-6062922

למעלה