יש לי כמה שאלות לגביי אקס מן....

shiran lee

New member
יש לי כמה שאלות לגביי אקס מן....

תגידו מגנטו היה יהודי? כי היום ראיתי פרק באקס מן אבולושן שפעם הוא היה ילד בפולין במחנה נאצי וקפטן אמריקה ולוגן(שלא היה אז וולברין) הצילו אותו, אז כניראה שהוא כן היה...גיבור קומיקס משלנו! יש עוד שהיו יהודיים? ועוד שאלה.. למה רוג לא יכולה לעוף בסידרה הזאת וגם בסרט לא? אולי כי היא עוד צעירה שם? אני מניחה ככה, כי גם גאמביט עוד לא שם...

דבר ראשון קודם ושני אחר כך

אין שום קשר בין יקום 616 (העולם הרגיל של הקומיקס של מארוול) לבין הסדרות המצויירות, סרטי הקולנוע או יקום האולטימייטס למעט שמות הדמויות והקווים הכלליים להתנהגותם! או במילים אחרות, כל דבר שתראי בסדרה אקס מן אבולושן, אין ולא היתה ולא תהיה לו משמעות לגבי כל דבר אחר שקשור לקומיקסים של אקס- מן. דבר שני, "תגידו מגנטו היה יהודי?" כן, ולא! כשכריס קלרמונט יצר את הרקע הבסיסי לדמות, הוא התכוון שמגנטו יהיה דמות עם שורשים יהודיים, אם כי לא בהכרח יהודי "כשר" (ז"א שאולי רק אבא שלו היה יהודי...). היות ואת ההרצה הראשונה שלו באקס מן קלרמונט סיים בריב די גדול עם העורך הראשי דאז, הרקע ההיסטורי לדמותו של מגנטו לא הובהר מעולם. בין שאר הדברים שראשי מארוול לא אהבו היה הרעיון שמגנטו הוא יהודיף הסיבה די פשוטה, זה היה עושה יחסי ציבור גרועים מאוד לחברה, אם הדמות של הרע האולטימטיבי שלה היה יהודי ועוד ניצול שואה, כי אז היהודים באמריקה היו עלולים לחשוב שמארוול חברה של גזענים שמנסים להגיד שהיהודים הם עם רע שרוצה להשתלט על העולם, ועם נקמני שרוצה לחסל את כל המתנכלים לו וכן הלאה. ולכן חלק ה לא. בשום מקום מארוול לא הודתה שמגנטו יהודי, ונהפוכו! בכל הזדמנות מאז שקלרמונט עזב את הסדרה, ניסו הכותבים במארוול לטשטש את שאלת יהדותו של מגנטו. הפתרון היה די פשוט, מגנטו הוכרז כצועני. אמנם כל הרעיונות וכל הסימנים ששתל קלרמונט בתקופת כתיבתו המרשימה (כמה שנים טובות באורך) מצביעים לכך שמגנטו יהודי, אבל בהעדר הוכחות חותכות (כמו למשל שמגנטו בעצמו יגיד את המשפט: "אני יהודי כי אמא שלי הייתה יהודיה וגם עשו לי ברית מילה!"), מגנטו מוכרז ומוכר היום כצועני. גם הפרטים שכן ידועים סותרים בחלקם את יהדותו. מגנטו היה באוושויץ בירכנאו כילד - כן. מתי? לא ידוע, הנתונים סותרים! המספר על ידו מראה על תקופה שקרובה לסוף מלחה"ע ה II, ברם זכרונותיו כפי שמתוארים בסדרה מצביעים על כך שהוא היה במחזורים הראשונים של בירכנאו (מה שמצביע על תחילת המלחמה), ב COVER STORIES שמאוגדים ב TPB הקרוי VEGGNATES, ישנו סיפור על קורותיו של מגנטו לאחר היציאה מאושוויץ עם אישתו מגדה. סיפור יפה, אבל לפי הגיל של הילדה, הוא התרחש הרבה אחרי שתיאורתית הוא היה לבד כי מגדה עזבה אותו (אם מסתמכים על דבריו בחוברות אחרות של הסדרה) היות ואני כותב עכשיו מהעבודה אין לי את תיקיית הקישורים שלי כדי להפנות אותך למאמר המפורסם IS MAGNETO JEW? שדן בנושא לעומק כחלק מלימודים אקדמאיים של איזו מישהי אמריקאית, וכולל דוגמאות לחוברות רבות, הקשרים משניים ו"עדויות שמיעה" של דמויות אחרות מהסדרה. אם למישהו שקורא את הפורום יש גישה ללניק הנ"ל אנא שרשר אותו. בקיצור. השאלה ששאלת היא נושא בעייתי שלאף אחד בתעשיית הקומיקס אין ממש סיבה לפתור. קצת כמו האוריג'ין המלא של וולברין. אני מניח שגם אם ירצו לפתור את העניין, הפלונטר כבר כל כך גדול, שיצטרכו כותב אקס מן שהוא גם חובב אקס מן מושבע וגם היסטוריון ואולי גם חצי משיח כדי להצליח. מקווה שנתתי תשובות יותר מאשר פתחתי שאלות. עופר.

shiran lee

New member
ואוו. תשובה מושקעת. אבל......

כניראה שמדבריך כן יש קשר בין הקומיקס לסידרה אקס מן אבולושן מעבר לשמות הדמויות ולקווים הכלליים שלהן, למשל יש על עברו של מגנטו. אבל בעיקרון אתה צודק הקומיקס שונה מאוד מאקס מן אבולושן ומהסרט אבל הוא דומה מאוד לסידרה המצויירת שהייתה פעם בערוץ 11 את זה אי אפשר להכחיש. זה ממש מבוסס על הקומיקס. בכל אופן מעניין לדעת על מה ביססו את הסרט אקס מן? אם לא על הקומיקס? אולי על אקס מן אבולושן חחחחחח, כי זה דומה. ומה זה יקום 616? תוכל לפרט בקצרה?

תשובות נוספות....

דבר ראשון, הלינק לדף של מגנטו. תקראי שם. האתר המקורי עודכן לאחרונה ולכן אולי יש שינוי גם בתכנים האלו שלו, אבל זה צריך להיות שם איפשהו לקראת הסוף. יקום 616: בעולם התוכן של מארוול ישנם כמה מאות יקומים שונים, ממוספרים שמתנהלים במקביל, ישנם צירי זמן שאפשר לנוע בהם (ע"ע הסיפור של CABLE שנשלח לעתיד וחזר). כל שינוי ברצף הזמן יוצר יקום עם ציר זמן אלטרנטיבי (וכך גם מסבירים את כל סדרת ה THE END, אבל לא משנה...). בכל מקרה, היקום "הנורמאלי" של מארוול, זה שהכל בו מתנהל על פי חוקי ההגיון של מארוול, וכל הסדרות בו חיות בהרמוניה פחות או יותר, ורק, אבל רק!!! בו יש רצף לוגי והגיוני בהתפתחות הדמויות האירועים וההיסטוריה זכה למספר החביב 616. הסדרה המצויירת שהיתה בעבר, AKA ה-X_MEN, שואבת את עיקר העלילות מתוך הקומיקס ישירות, אבל עם אדפטציות לנושאי אלימות, פוטוגניות של דמויות וכ"ו, ועם הרבה מניפולציות תסריטאיות (כמו למשל לחזור ולהשתמש בסיפורי סאורון וסיניסטר, שוב ושוב ושוב) כדי למתוח את העלילות לתוך 5 או 6 העונות שבהן הסדרה שודרה במקור. את X MEN#1 הסרט, ביססו פחות או יותר על כל תקופת הגולדן אייג' של הסדרה, עם קריצות לעלילות מתחילת ההרצה של קלרמונט. X MEN #2 הסרט כבר דובר להערכתי כל כך הרבה עליו שאני מתפלא שאת לא עוקבת! בכל מקרה הוא מתבסס בצורה חופשית על 2 עלילות שונות הראשונה והעיקרית בתסריט GOD LOVE MEN KILLS שהוא יחסית סיפור מתקופת הביניים של הסדרה, וכל החלק שעוסק בוולברין מבחינת פלאשבקים שקשור בעקיפין גם לסיפורי WEAPON X (הסדרה). זהו בגדול, שוב עם הרבה קריצות לכל מיני כיוונים, עם הכנסה של דמויות במקומות ובסיפורי רקע מוטעים וכד' (ע"ע NIGHTCRAWLER, COLOSUS וכ"ו). אקס מן אבולושן הוא ניסיון קצת עקום לאחד את כל הדמויות המוכרות אל תוך עלילה אחת בתקופת הנעורים שלהם, דבר שהוא קצת לא אפשרי מבחינת הקומיקס כי הבדלי הגיל עצומים. STORM אמורה להיות כ 10 שנים יותר מבוגרת מקיטי פרייד, וייתכן שגם שנתיים או שלוש יותר מסייקלופס ומארוול גירל. נייטקרולר חי באירופה עד לבגרות (חלקית לפחות). וולברין הוא ללא ספק דמות מאוד מבוגרת, זאת היה ידוע עוד לפני שהוציאו את המיני סדרה שלו אוריג'ין בערך מתקופת ה WEAPON X. גמביט היה חבר ב BROTHERHOOD, היה עבריין ועושה צרות וגילו קרוב יותר לזה של סייקלופס, אנג'ל ואייסמן מאשר לגיל האפשרי של רוג או של קיטי פרייד (שהצטרפה בגיל 16 תיאורטית לאקס מן). שלא לדבר על רוג! שכל קשר בינה לבין הקומיקס מקרי בהחלט, מיסטיק שהיא האמא של NIGHTCRAWLER בקומיקס, ועוד כהנה וכהנה אי התאמות בסדרה שנועדו בעיקר לייצר לה הגיון פנימי משלה. חלק מהותי מהעניין בסדרות האלו הוא המשפט: "בואו נראה איזה מאורע חשוב קרה בקומיקס ולא מתאים לנו לתסריט ונשנה אותו/נתעלם ממנו/נחליט שהוא רק חלום/ מחקי את המיותר"! כל עניין הסדרות הזה, דומה גם במקרה של סופרמן הקומיקס, והסדרה סמולוויל. גם שם יש אי דיוקים, על מנת "להעמיד סדרה נורמאלית" על הרגליים. שוב, אני ממש מקווה שמסרתי תשובות יותר מאשר עוררתי שאלות. ליל מנוחה, ותשובות חלקיות למגנטו בלינק, עופר.

illustrator

New member
נושא הגילאים

סטורם צעירה יותר מסייקלופס. לדעתי, היא בערך בגילה של ג'ין (שקטנה מסייקלופס, אנג'ל וביסט בכשנתיים). קיטי פרייד הצטרפה לאקס-מן בגיל שלוש עשרה, לאחר שכוחותיה הופיעו לראשונה. גילו של גמביט קרוב יותר לגילה של רוג, שצעירה מסייקלופס בכעשר שנים.

illustrator

New member
לגבי רוג...

הכוחות המקוריים שלה לא כללו את היכולת לעוף או כח על-אנושי או רמה גבוהה של חסינות, אלא רק את היכולת לשאוב זכרונות וכוחות של אחרים (כמו בסרט). היא הופיעה לראשונה בתור רעה כשהיא ומיסטיק (אמה המאמצת) ניסו לשחרר את אחוות המוטאנטים מהכלא אך סוכלו על ידי האוונג'רס. כהכנה לקרב הזה, רוג שאבה את כוחותיה של גיבורה בשם מיס מארוול, אך מסיבה לא מובנת, מעבר הכוחות היה קבוע. רוג זכתה בכל הכוחות (והזכרונות) של מיס מארוול, שנותרה ללא כלום. בקיצור, בסרטים ובסדרה המצויירת החדשה רוג לא קיבלה את כוחותיה של מיס מארוול, ונותר רק לחכות ולראות אם היא תקבל אותם בעתיד.

b6man

New member
אבל

מיס מארוול זה שם הקוד של ג'ין? זה ממש מבלבל

spidey 82

New member
קודם ג'ין נקראה כך,

אח"כ היא נפטרה מהכינוי. מיס מארוול של האוונג'רס נקראת כיום וורבירד.

ויאגרה

New member
שם הקוד של ג'ין היה מארוול גירל

ובשלב מסויים היא החליפה אותו לפיניקס.

למעלה