יש לי כמה שאלות (קצת ארוך)

יש לי כמה שאלות (קצת ארוך)

1. בנושא אוכל שירה אכלה עד גיל שנה סימליאק נאושור שזה סימילאק לפגים בגיל שנה העברתי אותה בהדרגה לסימלאק טופ 2 ומאז יש לה בעיות של עצירות, בסוף שבוע הזה היא לא עשתה בכלל קקי מיום חמישי וכמובן שזה גורם לה לכאבי בטן אני שוקלת להעביר אותה לאוכל אחר מטרנה או רמדיה, ורציתי לשאול מה מומלץ, אם אתם יודעות למה יש טען דומה כדי שהמעבר לא יהיה בעייתי ובכלל בנושא אוכל היא לא מסכימה לאכול כמעט כלום חוץ מהסימלאק, אוכלת כמה כפיות מפירות, כמה כפיות מגמדים וזהו, ירקות היא לא מסכימה לאכול בכלל ולא עוף ופשוט כלום (חוץ מעודת שוקולד שהיא מאוד אוהבת) בגלל שהיא לא אוכלת כל כך הרבה היא קמה רעבה בלילה אז לפני כמה ימים הוספתי לה שתי כפיות דייסת אורז לאוכל והיא הקיאה את כל האוכל 2. בנושא השינה, בחודש האחרון היא מאוד בעייתי בהירדמות, היא נרדמת רק על הידיים למרות שהיתה תקופה שהיא כבר נרדמה במיטה ובנוסף היא מתעוררת בלילה ונרדמת חזרה רק במיטה שלנו הרבה פעמים אני קוראת פה על גישות שונות האם כדאי לקחת למיטה של ההורים בלילה או לא באופן עקרוני אין לי בעיה עם לקחת אותה לישון במיטה שלנו אבל- האם זה חינוך רע? האם זה אומר שהיא לנצח תבוא לישון איתנו במיטה? האם זה הרגל שעובר באיזשהו שלב? יצא קצת ארוך תודה

לאה_מ

New member
אני אענה לך רק לגבי הלינה המשפחתית

בכל השאר אני לא מבינה (אורי יונק ולא מקבל תמ"ל, כך שאין לי נסיון בזה). כשנולד עומר, בכורי, לא עלה בדעתי בכלל שאפשר שהוא ישן איתנו במיטה. בחודשים הראשונים הוא ישן בעריסה בחדרינו, ואחר כך עבר למיטה בחדרו בלי בעיות מיוחדות, ואם היו תקופות של קשיים בהרדמות, חשבתי שזו תהיה טעות להוציא אותו מהמיטה שלו ומאד התעקשתי על זה. כשנולדה שירה, כבר הייתי יותר פתוחה לרעיונות נוספים, אלא ששירה היתה פשוט כדור שינה קטן, ומעולם לא היו לה בעיות בהרדמות, ולכן היא ישנה תמיד במיטה שלה בשמחה (וכמה שיותר, יותר טוב). עם אורי הדברים נראו אחרת. התחושה שלי איתו היתה שונה, ההרגשה שלי לגבי הצורך שלו בקרבה הפיזית שלי היתה חזקה יותר (הוא גם נולד בניתוח קיסרי, בשונה מעומר ושירה, מה שחיזק אצלי את ההרגשה שאולי יש לו איזה חסך מהלידה), ולכן הוא ישן איתנו. במשך שנה זה היה סידור מעולה. לי זה היה מאד נוח גם משום שזה לא חייב אותי לקום להניק. יכולתי פשוט לשלוף ציצי מתוך שינה. אבל אחרי קצת יותר משנה, בן זוגי הרגיש שזה מפריע לו - אורי גדל, והתחיל להסתובב יותר תוך שינה ולבעוט, ובן זוגי הרגיש ששנת הלילה שלו מופרעת. לכן הוא העביר אותו לחדר הילדים, והיום אורי ישן על מזרון בחדר הילדים (כאשר הסטטוס קוו הוא, שאם הוא מגיע אלינו במשך הלילה ומבקש לישון איתנו, אנחנו מקבלים אותו בזרועות פתוחות). המעבר הלך חלק לחלוטין ובלי בעיות. גם שעת ההתעוררות הלילית שלו וההגעה אלינו הולכת ומתאחרת עם הזמן (הלילה הוא הגיע בסביבות 5:30), ולדעתי תוך פרק זמן מסויים הוא יחדל מכך לחלוטין (לצערי...). בשורה התחתונה - אם מתאים לך ולבן זוגך לינה משותפת, זה יכול להיות פתרון מצויין. אם לא - אל תתחילו עם זה בכלל. זה שאת מאפשרת לשירה לישון איתכם תקופה מסויימת ממש לא אומר שהיא לנצח תישן איתכם במיטה. אני לא מכירה ילדים בני 16 שרוצים לישון עם ההורים...
. זה אומר, שאתם הייתם מוכנים להענות לצורך שלה. כשהצורך יחלוף, היא כנראה תשמח לקבל גם את הפרטיות שלה.

היי ורד-בוקר טוב../images/Emo42.gif

יש המון גישות לגבי כל דבר..והדבר הכי חשוב שמה שתחליטי לעשות יתאים לכם. לגבי השינה:- גם עמית לאחרונה מגלה קשיים בהירדמות.. ויש בכי מתוך שינה וחוסר מנוחה..בעצתה של אורנה המקסימה נתתי בערב יום שישי שתי טיפות של רסקיו עם מים..וזה עזר. הרופאה אמרה שזו תחילתה של תקופת הרדות וגילויי הפחדים.. אז מה שצריך זה המון המון סבלנות וחיבוקים... ואם מה שעוזר לשירה זה המיטה שחכם,ולכם אין בעיה עם זה..תזרמו איתה. לגבי האוכל...עמית עדיין לא אוכל ממש מוצקים אלא מעדיף מחיות אז אני עדיין מרסקת...חוצמזה שכשהוא רואה שאני אוכלת..ולא משנה מה זה..הוא רוצה גם..וזה שהיא לא אוכלת ירקות זה לא כ"כ נורא..יש את אותם הויטמינים גם בפירות.. שיהיה בהצלחה ויום טוב!

כמה תשובות

הי ורד. לגבי אוכל- אני אענה לך מנסיון של עומר הפג (כי הקטן, בלי עין הרע, פשוט אוכל כל מה שנותנים לו, וגם מה שהוא מוצא על הרצפה..). העברתי אותו בעבר מסימילאק לרמדיה וזה עבר ללא כל תקלות. אם יש לה עצירות, בשום אופן לא לתת דייסת אורז כי זה עושה עוד יותר עצירות. אני מגיל חצי שנה מוסיפה דייסת קורנפלור, קליציגריס או תירס לבקבוק הלילה וזה גורם לשינה קצת יותר טובה. אם היא הקיאה פעם אחת , תנסי להוסיף קצת פחות מהדיסה בפעם הבאה. לגבי זה שהיא אוכלת רק דיסה- תנסי להאכיל אותה בחוץ או עם ילדים אחרים. עומר היה מאוד מאוד בעייתי עם אוכל אבל בחוץ הייתי מצליחה להאכיל אותו הרבה יותר טוב. בכל מקרה, לדעתי יש אופי של ילדים שאינם אכלנים ולא צריך להכנס לדכאון אם ילד אוכל קצת פחות (עומר עד היום בקושי גומר גמד קטן ואופיר בן 11 חודש אוכל שניים ללא בעיה..). לגבי השינה- אצלנו לא היה אף פעם מקרה שילדים ישנים איתנו.אם הילד בוכה, אנחנו מרימים אותו, מרגיעים אותו ומחזירים למיטה. אבל, יש גישות שונות ויש כאלה שמלכתחילה מעדיפים שהילד ישן איתם.לא נראה לי שנגרם איזשהו נזק אם ילד ישן עם הוריו (זה פשוט קצת לא נוח..).

לגבי האוכל

בדר"כ מטרנה גורמת ליותר עצירות מרמדיה. כדאי לך לנסות דייסת קורנפלור או סולת - הן קצת יותר מתקתקות, ונותנות תחושת שובע. ניסית לתת לה אוכל "של גדולים"? - כלומר את האוכל שאתם אוכלים. עידו (בן שנה) לדוגמא, תיעב אוכל טחון, ודרש לטעום מכל דבר שאנחנו אכלנו.

rachell

New member
ורד בנושא האוכל

גם מיקה סבלה מעצירות וקודא הרופא המליץ על סימילאק לא לפגים כי הוא נורא נורא יקר למרות שנולדה קטנה (דרך אגב היא צריכה להיות X 3 ממשקל הלידה בגיל שנה אז שטיפת חלב לא ילחיצו אותך בתחום הזה) הרופא המליץ לי לתת מס´ כפיות של מיץ תפוזים או עגבניות - כבר מגיל חודשיים אם צריך חוץ מזה גם שלי לא אהבה אוכל תינוקות פירות מעט וירקות לא מרוסק לא טחון לא מגורר מלוח מתוק לפני אחרי שום דבר בסוף פשוט נתתי לה שלם ישר הלכתי הכי רחוק ובגיל 8 חודשים מעכתי שניצל באצבע ונתתי לה היא אכלה בשמחה רבה גם את הטחינה והחומוס של צבר

מיכל153

New member
דייסת שיבולת שועל או סולת !!!

היי אני לא יודעת מה עדיף סימילאק, מטרנה או רמדיה. אני העברתי את אייל בן 10 חודשים מסימילאק בבית החולים למטרנה. מטרנה רגילה עשתה לו שלשול, מטרנה צמחית עשתה קצת עצירות, אבל כשהאכלנו אותו ירקות, זה עזר. עכשיו כדי להעלות אותו במשקל וכדי שלא יתעורר בלילה, ניסינו דייסת קורנפלור, אך היא גרמה לעצירות. אחות טיפת חלב המליצה לי על שיבולת שועל או סולת וזה מצוין!!! ביי מיכל153

צורך שממלאים אותו - נעלם ../images/Emo24.gif

היא לא תישן אצלך במיטה עד גיל שמונה עשרה וכנראה שגם לא עד גיל חמש. אני מאמינה שילד שרוצה להיות צמוד להורה גם בלילה - יש לו כנראה סיבה טובה. עם יובל היו לנו כל מיני תקופות - תקופה שבה נרדמה רק על הידיים, תקופה שבה היה צריך לשבת לידה שעות עד שנרדמה, תקופה שהייתה באה אלינו למיטה כל לילה באמצע הלילה (עכשיו אנחנו בתקופה בה היא מגיעה למיטה רק בימים שאבא שלה לא בבית). זרמנו עם זה והכל עבר מעצמו, סתם כך יום אחד. גם למיכל היו בזמן האחרון כמה לילות רצופים בהם התעוררה והסכימה לחזור לישון רק במיטה שלי. אז ככה היה ואחר כך באו לילות רצופים של שינה במיטה שלה כל הלילה. בקיצור - לדעתי האישית זה לא הרגל רע. זה צורך ואם תמלאי אותו, הוא ייעלם. אם לא, הוא רק ילך ויגדל. לגבי האוכל - אולי תנסי איזומיל טף (הצמחי של סימילאק)? מעבר לזה אין לי עצות. גם מיכל לא אכלנית גדולה של מוצקים.

עודאמא

New member
תסלחו לי על שאלה אינטימית

אני לא מתווכחת לגבי השינה עם ההורים - אבל איך אתם... איך אומרים.., תעשו עוד ילדים אם הבכור תמיד אתכם במיטה?

כבר עשינו עוד אחת, לא ?../images/Emo8.gif

וברצינות. קודם כל, הילדות שלי לא ישנות איתנו לילה שלם. הן נרדמות אצלן במיטה. ושנית, מה, רק במיטה? רק בלילה ?

דיאנה1

New member
../images/Emo6.gif שאלתי בדיוק אות השאלה בדיון אחר

על לינה משותפת... והתשובה שקיבלתי: יש עוד זמנים במהלך היממה חוץ מהלילה, ועוד חדרים חוץ מחדר השינה...

לינה משותפת

אין לי ממש עיצות - אצל בר היתה תקופה שהיא ישנה במיטה שלה ורק בהתעוררת של הבוקר הייתי לוקחת אותה אלי (היא לידנו גם ככה אבל בשביל להקל על עצמי) ועכשיו נוצר מצב שהיא מתעוררת אם אני מעבירה אותה למיטה שלה, אז היא כבר ישנה איתנו (שוב כדי להקל על עצמי) תקופה ארוכה. לא כל כך נוח, ומאחר והיא גם יונקת אני חוששת שאני כן מרגילה אותה להמשיך ולהתעורר בלילה. אז מה אני אומרת? יש בזה מן ההרגל, ובילד הבא אני מתכוונת לנסות ולהמנע מזה. מצד שני, אם זה מה שהיא צריכה - היא מקבלת (כמו כל דבר אחר) בתקווה שזה יעבור לה לבד... אז אם אפשר להמנעי הייתי נמנעת. אם זה לא הולך - לכי עם זה...

ורד יקרה - בתור אחת שקיבלה המון

עצות נהדרות לגבי שינה מהחברות בפורום, כל שאני יכולה לומר לך הוא לנסות. תתחילי לנסות עם העצה שאת הכי מתחברת אליה, ואינטואיטיבית את מרגישה שהיא הכי נכונה לגבייך, ותראי אם היא מתאימה לך. אם היא לא מתאימה לך, תמשיכי לעצה הבאה. בסוף הרי תמצאו את מה שהכי מתאים לכם. ורוב החברות שכתבו לך כאן, כתבו דבר אחד, שאני מאוד מאמינה לגביו: חשוב להענות לצורך של הילד, כי הוא לא ישאר עד גיל 18, אם נמלא אותו (וגם אל לנו לא כ"כ נוח לתקופה מסוימת). שיהיה בהצלחה, סיגל

zimes

New member
לאה_מ כתבה על זה ש....

ואם הם לא יגמלו עד 18, לא יקחו אותם לצבא, יותר עדיף, לא?

לנו יש בעייה הפוכה../images/Emo29.gif

הדר, בינתיים, לא אוהב לישון במיטה שלנו, כשעמרי מביא אותו למיטה בבוקר הוא עושה פרצוף של "מה זו המיטה הזו, תחזירו אותי לחדר שלי....", חוץ מזה הוא ילד שזז בשינה (360 מעלות בלילה) ולכן ממש לא נח לו לישון בצוותא עם עוד שני אנשים, הוא זקוק למרחב, סידרנו לו פוטון בחדר שלו, בהתחלה כדי שמי שהיה אמור להיות במשמרת לילה איתו ישן איתו בחדר (והשני ישן בשלווה במיטה בחדר שלנו), אבל הדר ישן לילה שלם ולכן לא ניצלנו את המיטה בלילה, אז ניסיתי לפעמים לישון איתו ביחד על הפוטון בצהרים, אבל הוא לא נרדם עד שאני עוזבת את החדר.... טוב, בטח הרגלי השינה שלו ישתנו עוד מלא פעמים ועוד נזכה לראותו במיטה שלנו.....

לזה קוראים צרות של עשירים../images/Emo3.gif

גם בר עושה סיבובים בלילה, ובכלל לא מפריע לה לינו´ מצד אחד ולבעוט באבא מצד שני....

למעלה