יש לי כמה שאלות שונות

יש לי כמה שאלות שונות

הי, 1.ניב עדיין שותה מבקבוק, וקראתי באיזה ספר שרצוי שילדים בגיל שנה וחצי ישתו מכוס, מה לעשות? 2. מתי הילדים שלכם התחילולדבר באופן נורמלי, ז"א מילים שלמות ומובנות? 3. במעון של ניב יש בשנה הבאה כיתת פעוטות וכיתת גנון, וחילקו את הכיתת תינוקות (איפה שניב נמצא עכשיו) לשתי הכיתות הללו שהילדים הגדולים בני יותר משנתיים יהיו בכיתת גנון ושנתיים למטה יהיו בכיתת פעוטות, ניב בתחילת השנה הבאה יהיה בן שנתיים בדיוק וייעדו אותו לכיתת הפעוטות, מה אתם חושבים על זה?

popo11

New member
בקשר לשאלה השלישית

נראה לי שהוא צריך להיות בגנון. מבחינה התפתחותית הוא כבר לא כמו תינוק בן שנה. גם מבחינה ההבנה שלו. נראה לי שכאן נכנסו שיקולי הגננת לפעולה ולא שיקולי הילד.

רותי ע

New member
הי תמי

גם אני כנראה קראתי באותו ספר..
בשטח המצב שונה. לא רק אצל עידן אלא גם שאר הילדים בגן. יש שם ילדים בני יותר מ-3 עם בקבוק. אני מציעה לך להתחיל להרגיל אותו לכוס. את יכולה בהתחלה להרגיל אותו לכוס עם פיה או לבקבוק מי עדן עם הפיה המיוחדת. ובהדרגה הוא יעבור לשתיה מכוס. עידן (שנתיים+9) שותה מכוס למעט מטרנה מבקבוק והוא לא מראה סימני גמילה ואני לא לוחצת. מילים שלמות ומובנות זה תהליך מאוד ארוך שלוקח המון זמן. תלוי אילו הברות. יש הברות שקל להם ויש שקשה. בגיל שנה וחצי יש לשער שהרבה מילים יהיו משובשות. העיקר שאתם מבינים אותו. לגבי קבוצות בגן-אם הוא מפותח יפה לגילו אין סיבה שיהיה עם תינוקות. להפך-שהייה עם ילדים גדולים רק תמשוך אותו למעלה. אני לא הייתי מוותרת בנושא. השיקול של הגננת הוא כנראה פרקטי-יש לה מקום בקבוצת הקטנים. אותך זה לא צריך לעניין. רק טובת הילד...

מחשבות

New member
תשובות מנסיון

1. לא חשוב מתי הילד ישתה מכוס אלא שיהיה בשל לשתות מכוס ולא כל פעם יוצף בנוזלים כי הכוס נשמטת לו. 2. הגדולה שלי דיברה לקראת גיל שלוש במשפטים שלמים ומאז (עכשיו בת חמש וחצי) לא סוגרת את הפה. הקטנה התחילה לדבר מעט אחרי שנתיים במשפטים שלמים וברורים כשהיא מדלגת על שלב המילים הבודדות. הגדולה, אגב, דילגה לחלוטין על שלב הזחילה ומיד החלה ללכת. 3. זנב לאריות או ראש לשועלים? הדילמה של החיים. אם הילד יחוש בנוח עם ילדים קטנים ממנו מה רע? לעומת זאת, יתפתח יותר מהר עם גדולים ממנו וגם יחטוף מכות. הכללה? אולי. אלה החיים. תלוי בילד. התעקשות לא תעזור אלא אם לגננת שיקולים זרים. אם את סומכת על השיפוט הכללי שלה, לכי עם החלטותיה.

גם בני וגם בתי

שתו מבקבוק עד גיל 3 (נכון לא נורמלי?), ואני היא זו ששמה לזה STOP! מגיל 3 הם שותים מכוס וכך גם לגבי מוצצים. לגבי הדיבור, בני בן השמונה וחצי הלך לריפוי בדיבור מגיל 3 ועד גיל 6 (עם הפסקות) היום הוא מדבר רגיל אך אני מכירה ילדים רבים בגילו שאוצר המילים שלהם רב יותר. בתי רומי היום בת 3 וחצי כנראה הולכת בדרכי אחיה. אותה אני לא לוקחת לקלינאית תקשורת כי ראיתי איך הקלינאיות עבדו איתו, ואני מיישמת את אותם הדברים. היא הולכת ומשתפרת הכל יום. צריך להיות סבלניים. ושאלתך לגבי המעון, נראה לי שהייתי מבקשת שישימו אותו בכתת הגנון, שיהיה עם הגדולים יותר. אך זה תלוי באופיו. (בני גל תמיד הסתדר טוב יותר עם קטנים ממנו).

למעלה