יש לי כמה שאלות..

יש לי כמה שאלות..

ואודה למי שיענה לי
אז ככה, אני בן 15 וחצי, ועוד חצי שנה אמרו לי שאני יכול להתחיל ללמוד תאוריה על קטנוע. אני צריך אותו בעיקר לנסיעות תל אביב-הרצליה-נתניה ובאיזור הזה, וכול הזמן מוניות זה קצת הרבה יקר.. ובכן - כמה זמן לוקח לקבל רישיון מהרגע שאני מתחיל ללמוד (יומולדת 16) ? כמה עולה בכללי ללמוד לרישיון? כמה יכול לעלות קטנוע שיספיק לי לנסיעות כאלו? אני חושב שגם צריך לעשות ביטוח..בכמה זה מסתכם?
לכול מי שיענה

ixmix

New member
יש לי כמה תשובות.

דבר ראשון - ייתכן שעד שתעשה רשיון הדרגה הבסיסית תהיה עד 125 סמ"ק, מה שיסייע לך - כי מבחינת היקף הקילומטרז' שציינת זה לא מתאים ל50 סמ"ק (והעובדה של50 אסור לעלות על איילון ומסוכן בכבישים בהם אתה מתכוון לנסוע). מעבר לזה - קטנוע סביר שלא יתפרק (בשביל צרכיך) יעלה לפחות 7-8 אלפי שחש"חים. ביטוח ל50 עולה כ 1750, עד 500 קצת יותר מ3K (זה לחובה בלבד). שיעורי נהיגה + רשיון (בקבלנות, בהנחה שצעבור טסט ראשון) - בערך אלף ש"ח. כמה זמן - בקבלנות יכול לקחת יומיים.

../images/Emo26.gif

לקטנוע 50 סמ"ק אסור לעלות על איילון?
ואם הבנתי נכון מה שאתה אומר - יכול להיות שעוד חצי שנה יהיה אפשר לעשות רישיון בגיל 16 לקטנוע 125 סמ"ק?

yuvalfra

New member
אסור

לקטנוע 50 סמ"ק אסור לעלות על כביש מהיר. לא רק אסור מבחינה חוקית אלא אסור מכל הבחינות. קח בחשבון שקטנוע 50 סמ"ק לא עובר בשום מצב 100 קמ"ש. הקטנועים המהירים ביותר מגיעים אולי ל90-95 קמ"ש אמיתיים ורוב הקטנועים לא עוברים את ה-85, 80 ואפילו 70 קמ"ש! קח גם כן בחשבון שמהירות סופית בקטנוע 50 סמ"ק חונקת את המנוע ולא מומלץ ליסוע במהירות שכזאת לאורך זמן. בקשר לדרגות רישוי, תעשה עכשיו רשיון על 50 סמ"ק. ברגע שהדרגות יכנסו לתוקף הרשיון שלך יעבור מיד הסבה לרשיון של עד 125 סמ"ק ו-14 כ"ס, אין צורך לעשות רשיון חדש.

../images/Emo26.gif

קודם כול תודה על התשובות
אממ יש לי כמה שאלות: אפשר להתחיל ללמוד לרישיון כבר מגיל 15 וחצי, או שרק החל מגיל 16 אפשר להתחיל לעסוק בכול העיניין הזה? קטנוע 125 סמ"ק יכול לעלות על איילון? יש מידע בערך מתי יכנסו לתוקף דרגות הרישוי?

yuvalfra

New member
תשובות 2

אם אני לא טועה אתה יכול לעשות תיאוריה ולהתחיל בשיעורים מגיל 15 וחצי ורשיון להוציא רק אחרי 16. לא בטוח בקשר לשיעורים, אבל תיאוריה אתה כבר יכול לעשות אם אני לא טועה. קטנוע 125 סמ"ק יכול לעלות על האיילון. דרגות הרישוי אמורות להכנס לתוקף מתישהו בקרוב. אבל, אנחנו חיים בישראל, בקרוב יכול להיות עוד שבוע ויכול להיות עוד שנה. אני לא הייתי בונה על זה שהם יכנסו לתוקף בחודשים הקרובים (תקווה שתוך 6 חודשים, אבל גם זה לא בטוח)

../images/Emo26.gif

אז כול זה אומר בסך הכול, שאם דרגות הרישוי לא יכנסו לתוקף בתקופה הקרובה, אין לי איך לנהוג באיילון עד גיל 17?

ררדד

New member
תיקון/הוספה.

ניתן לגשת לתאוריה מגיל 15 וחצי. כאשר עברת תאוריה אתה יכול להתחיל ללמוד נהיגה (מעשית) אך רשיון ניתן להוציא אך ורק מגיל 16.

yuvalfra

New member
ככה:

תיאוריה: 1.הולך לחנות צילום שעושה טפסים ירוקים. לוקחים תמונה שלך ומביאים לך טופס. אתה לוקח את הטופס לרופא עיניים ורופא המשפחה שיחתמו לך שבדקו אותך והכל בסדר (אם יש צורך להרכיב משקפיים זה יצויין בטופס ותחויב להרכיב משקפיים ברכיבה) 2. הולך לב"ס לנהיגה שמלמד על אפנוע\קטנוע עד 50 סמ"ק ולוקח טופס אגרה, הולך לדואר ומשלם אגרה לתיאוריה (100 ומשהו ש"ח) 3. הולך למשרד הרישוי הקרוב לבית שלך (באיזור שלי התיאוריה היא ביום רביעי בלבד, בחולון למשל היא לכל אורך השבוע, תברר) עם הורה, טופס ירוק וטופס אגרה חתום ע"י הדואר ועושה את הבחינה. אל תשכח לבוא עם אחד מההורים, הם צריכים לחתום משום שאתה מתחת לגיל 17. בקשר לבחינה...הבחינה כוללת את כל החומר שיש בספר לתיאוריה מינוס הפרק על מנוע (של מכונית) בקשר לנהיגה מעשית, אחרי שתעבור תיאוריה לך לב"ס לנהיגה ותתחיל בשיעורים.

yuvalfra

New member
ספר

מן הסתם אתה צריך לקנות ספר למידה
לך לחנות ספרים ותקנה ספר לימוד לתיאוריה גרסאת 2004. רוב הסיכויים שגם איפה שתיקח את הטופס הירוק תוכל לקנות אותו ובמחיר נמוך יותר. אני יודע שזה נשמע מפציץ ושיש לך אלף דברים לעשות עד שיהיה לך קטנוע ומפתחות ביד אבל תאמין לי שזה הכל בירוקרטיה שקצת מטרטרת, אבל בסופו של דבר זה שווה את זה. בהצלחה

yuvalfra

New member
תשובות

כפי ש-X ציין, הנסיעות מהסוג שציינת לא מתאימות בכלל לקטנוע 50 סמ"ק. הן מבחינת מסלול הנסיעה, נוחות הנסיעה ומאמץ על המנוע. זה אפשרי לעשות זאת ולעקוף את האיילון בדרכים שונות ומשונות וליסוע על כביש החוף בשוליים אבל זה מאוד מאוד לא מומלץ. נסיעה שכזאת תתיש אותך ועוד יותר תתיש את המנוע של הכלי שלך, מה גם שתיקח לי פי 2 זמן ממה שהיא לוקחת עם מכונית או קטנוע עם נפח גדול יותר. כפי ש-X גם כן ציין, מתישהו יכנסו לתוקף דרגות הרישוי החדשות. כל מי שיש לו רשיון עד 50 סמ"ק (במקרה הזה אתה) יהיה רשאי ליסוע על כלי עד 125 סמ"ק עם הגבלה של 14 כ"ס אם אינני טועה. נשאר לך רק לקוות שהדרגות הנ"ל יכנסו לתוקף בחצי שנה הקרובה, כדי שתוכל לקנות קטנוע בעל נפח גדול יותר מ-50 סמ"ק. לשאלות האחרות...כמות הזמן שלוקח לך לקבל רשיון תלויה אך ורק בך ובמורה שלך. אתה יכול לגמור עם זה תוך שבוע, תוך שבועיים או תוך חודש. כמות השיעורים לפני הטסט היא 10 שיעורים, ככה שזה לא תהליך ארוך במיוחד. אני למשל תוך שבועיים הייתי עם רשיון ביד. מחיר...בדיקת עיניים (טופס ירוק) 40 ש"ח + אגרה לתיאוריה 100 ש"ח + שיעורים (בהנחה שאתה עובר אחרי 10 שיעורים) 500-700 ש"ח + טסט 200 ש"ח. המחירים לא מדוייקים. הסכום המשוער הוא כ-1000 ש"ח. כל פעם שאתה ניגש לטסט עוד 200 ש"ח (בערך). למטרות שלך קטנוע 50 סמ"ק לא בא בחשבון, אבל נניח שאתה מחליט להשתמש בו רק לאיזור ת"א (כלומר רק ב- ת"א והערים הסמוכות, נסיעות קצרות 10-20 ק"מ) אז קטנוע 50 סמ"ק במצב טוב יעלה לך החל מ4-5 אלף ועד 14 אלף. השאלה היא איזה סוג, איזה שנה ואיזה מצב. ביטוח חובה עולה כ-1,700 ש"ח וביטוח מקיף עולה כ-2,000 ש"ח נוספים. לקטנוע 125 סמ"ק המחיר גבוה יותר.

Hell ad

New member
שאלה קטנה

עכשיו נגיד יש לי רישיון על 50, אתה אומר שעוד חצי שנה הרישיון שלי יהיה עד 125? מאיזה סיבה עשו את זה? ויש אולי תאריך משוער שהחוק יצא?

yuvalfra

New member
כן

הרשיון שלך יעבור אוטומטית לדרגת רשיון עד 125 סמ"ק ו-14 כ"ס. קראתי איפשהו כתבה על דרגות הרישוי, אני ינסה למצוא אותה ולשרשר... לא ידוע מתי, חודש, חודשיים, שנה, שנתיים, אף פעם.

למעלה