תשובות
כפי ש-X ציין, הנסיעות מהסוג שציינת לא מתאימות בכלל לקטנוע 50 סמ"ק. הן מבחינת מסלול הנסיעה, נוחות הנסיעה ומאמץ על המנוע. זה אפשרי לעשות זאת ולעקוף את האיילון בדרכים שונות ומשונות וליסוע על כביש החוף בשוליים אבל זה מאוד מאוד לא מומלץ. נסיעה שכזאת תתיש אותך ועוד יותר תתיש את המנוע של הכלי שלך, מה גם שתיקח לי פי 2 זמן ממה שהיא לוקחת עם מכונית או קטנוע עם נפח גדול יותר. כפי ש-X גם כן ציין, מתישהו יכנסו לתוקף דרגות הרישוי החדשות. כל מי שיש לו רשיון עד 50 סמ"ק (במקרה הזה אתה) יהיה רשאי ליסוע על כלי עד 125 סמ"ק עם הגבלה של 14 כ"ס אם אינני טועה. נשאר לך רק לקוות שהדרגות הנ"ל יכנסו לתוקף בחצי שנה הקרובה, כדי שתוכל לקנות קטנוע בעל נפח גדול יותר מ-50 סמ"ק. לשאלות האחרות...כמות הזמן שלוקח לך לקבל רשיון תלויה אך ורק בך ובמורה שלך. אתה יכול לגמור עם זה תוך שבוע, תוך שבועיים או תוך חודש. כמות השיעורים לפני הטסט היא 10 שיעורים, ככה שזה לא תהליך ארוך במיוחד. אני למשל תוך שבועיים הייתי עם רשיון ביד. מחיר...בדיקת עיניים (טופס ירוק) 40 ש"ח + אגרה לתיאוריה 100 ש"ח + שיעורים (בהנחה שאתה עובר אחרי 10 שיעורים) 500-700 ש"ח + טסט 200 ש"ח. המחירים לא מדוייקים. הסכום המשוער הוא כ-1000 ש"ח. כל פעם שאתה ניגש לטסט עוד 200 ש"ח (בערך). למטרות שלך קטנוע 50 סמ"ק לא בא בחשבון, אבל נניח שאתה מחליט להשתמש בו רק לאיזור ת"א (כלומר רק ב- ת"א והערים הסמוכות, נסיעות קצרות 10-20 ק"מ) אז קטנוע 50 סמ"ק במצב טוב יעלה לך החל מ4-5 אלף ועד 14 אלף. השאלה היא איזה סוג, איזה שנה ואיזה מצב. ביטוח חובה עולה כ-1,700 ש"ח וביטוח מקיף עולה כ-2,000 ש"ח נוספים. לקטנוע 125 סמ"ק המחיר גבוה יותר.