יש לי כמה שאלות..

The Piper1

New member
יש לי כמה שאלות..

קראתי פה בכמה הודעות מהעבר הרחוק על הסיכסוך המתמשך בין חברי הפלויד... ובעיקר שמתי לב לכך שישנם יחסים קרירים מאוד בין גילמור למייסון... לכן תהיתי איך יכול להיות שמייסון התארח בהופעה של גילמור לפני שנתיים בערך? בקשר לסיכסוך של חברי הלהקה, זה נכון שזה הגיע עד לכדי אלימות פיזית? ועוד דבר אחרון, ראיתי באחת ההודעות על עיניין הקרדיטים ב"חומה" ונאמר שם שניכתב על זה מאות מאמרים... זה דיי מעניין אותי מה באמת קרה שם.. אז מישו יכול להפנות אותי למשו אמיתי שמסביר על זה?? תודה מראש!!!! :)

תשובות בקצרה:

א. היחסים בין גילמור ומייסון אכן קרירים, מאז אמצע שנות התשעים, ככל הנראה בגלל פרשת הביוגרפיה הגנוזה. ב. מייסון לא התארח בהופעה של גילמור. למעשה, השניים לא ניגנו ביחד מאז סיבוב ההופעות של PULSE. אפילו בטקס קבלת הפלויד ל-Rock Hall of Fame האמריקאי בשנת 1996, מייסון לא ניגן עם גילמור ורייט, ככל הנראה בגלל שגילמור סירב לאפשר לו לנגן (הוא לקח את מה-שמו מה-Smashing Pumpkins במקום). לעומת זאת, מייסון ניגן עם ווטרס בהופעה לפני שנה וחצי (יוני 2002), כאשר השניים השלימו אחרי שנים של ברוגז. גילמור ורייט מנגנים ביחד לעיתים קרובות. ג. על פי האגדה ווטרס וגילמור החליפו מהלומות פעם או פעמיים. האגדה גם אומרת שגילמור פעם שפך על ווטרס קערה עם ספגטי, כשהיו במסעדה איטלקית - והכל בגלל חילוקי דעות מוסיקליים!!. אבל זאת כבר רכילות זולה - ואנחנו לא עוסקים בדברים כאלו בפורום, כמובן. ד. מלבד ספרו של שאפנר, הנותן תמונה כללית על הקלטות "החומה", המאמר הטוב ביותר על הנושא הוא זה שהתפרסם ב-Mojo לפני 5 שנים, לרגל 20 שנה ליציאת האלבום (היינו, בשנת 1999). ניסיתי פעם לתרגם את המאמר כאן, אבל הנסיון לא עלה יפה. יש את המאמר באתרים רבים המוקדשים לפלויד. שימו לב, שהשנה חוגגים 25 שנה ליציאת האלבום, ולכן יש לצפות למתקפה תקשורתית בנושא, לקראת סוף השנה. ד.

o d Ed

New member
ממ?

"אבל זאת כבר רכילות זולה - ואנחנו לא עוסקים בדברים כאלו בפורום, כמובן." אמרת את זה בציניות או ברצינות?

אמרתי את זה בהומור.

וברצינות: אני משתדלת להתרחק מרכילות זולה, אלא אם היא מעניינת - קרי מצחיקה - במיוחד. יש בהחלט דברים שאני נמנעת מלכתוב כאן.

o d Ed

New member
אני פשוט חושב

שכל ההתעסקויות ביחסים העכשוויויים בין חברי הלהקה וכל הסיפורים על התקריות שכביכול קרו הן התעסקות ברכילות וחבל שמתעסקים בהם ולא במוזיקה.

למעלה