יש לי כמה שאלות...

• פותח הנושא A L1
  • פורסם בתאריך

A L1

New member
יש לי כמה שאלות...

- למה כשאדם מיתבייש או עושה פאדיחה הוא מתחיל להסמיק (נהייה אדום)? - למה כשאדם עצוב מתחילות לצאת לו דמעות מהעיניים? אין שום יצור חיי שבוכה חוץ מהאדם... -למה יש לנו דווקה חמישה אצבעות? - למה יש לנו שפתיים? - למה לבנים יש פיטמות? תודה.

demoloc

New member
אני יודע 2

5 אצבעות? קודם כל זה 4 + אגודל נגדי. אז כניראה ש3 ואגודל זה פחות מידי בשביל ליוהת יעיל. ו5 + אגודל זה רק מפריע. למה יש לבנים פיטמות? כי בשלבים הראשונים של העובר הוא מפתח איברי רבייה של שני המינים, שק אשכים (שבמקרה של נקבה הופך לשחלות). ופטמות שאתה יודע מה קורה איתן אצל גברים.

Charles Darwin

New member
לגבי 5 אצבעות

זה מקרי. אמנם אם זה לא היה טוב אולי היו מתנוונות כמה כמו אצל הסוס אבל המספר עצמו הוא כנראה מקרי (בגלל אבותינו הטטרפודים)

lmatan1

New member
ברגע הזיווג גבר ממוצא יורה כמות

אדירה של סרטים לתוך כונן קשיח, ורק סרט אחד הופך להיות להיט, מה כל זה הוא מקרי .

Levos

New member
לא בדיוק מקרי

אפשר לאמר, שיש לכך סיבות "היסטוריות". מדוע לדגים הראשונים שעלו לאדמה הסנפירים נפרדו לחמש אונות? אולי הסנפיר שלהם היה כזה עוד לפני העליה ליבשה, ואולי צורה זו הייתה נוחה לחיים על שולי המים. מאז כפי שנכתב חמשת האצבעות נשארו אצל הדו חיים הזוחלים וגם אצל יונקים.

קפהש

New member
חמש אצבעות

אני יוכל להמחיש את הטיעון של LEVOS למה יש לנו 5 אצבעות ולא 8. זה דומה לשאלה על מסילת הברזל.

בקשר לשפתיים - אחת ההצעות

של הזואולוגים היא שכאשר האדם נעמד על שתיים, המפגשים המיניים והחברתיים הפכו לפרונטליים, וסימבולים מיניים עברו לפרונט. השפתיים הן חיקוי של השפתיים התחתונות. באופן דומה - הציצים הם איבר למטרת גירוי מיני - שכפול של העכוז (לקופות יש חזה שטוח).

A L1

New member
תודה לכם :)

אין לכם תשובות לעוד שאלות שכתבתי?

כן, זה באמת מופיע באחד

הספרים הפסאודו- מדעיים הכי מצחיקים שקראתי, הקוף העירום של דסמונד מוריס. ספר זה נכתב לדעתי כדי להדגים מה זה סיפורי למה ככה ולספק דוגמאות להסברים פאנגלוסיים במירעם.

די מסכים איתך

לגבי הביקורת על הספר. חלק מהטיעונים שלו מגוחכים בעיניי. לגבי הטיעון הספציפי הזה לא גיבשתי דעה לכאן או לכאן. מה זה פאנגלוסיים?

../images/Emo62.gif לגבי השפתיים האדומות

נחתה עלי הארה
אני מציע שתנועת השפתיים האדומות בזמן הדיבור עוזרות לנו להבין מה אומר האדם שמולנו. מה שנקרא "לקרוא שפתיים", ובמיוחד כשיש רעש רקע. לכן הן התפתחו במקביל להתפתחות יכולת הדיבור. (גם יותר קל להבין מישהו שמדבר כשאנחנו מסתכלים על השפתיים שלו.) זה במיוחד מובן על רקע זה שחוש הראייה הוא החוש הכי חשוב/מפותח/השרדותי שלנו. אגב, אני מנחש שאני לא הראשון שחשב על זה.

A L1

New member
עוד שאלה

האם לבני אדם יש יכולת לתקשר טלפתית?

qet1

New member
חובת ההוכחה היא על מי שטוען

שבני-אדם כן יכולים לתקשר בטלפתיה. מתוך המאמר שהבאת: "כהן מזכיר כי מדובר על מחקרים ראשוניים בלבד, שמאפשרים לו להציג השערה מבוססת, ולא סבר בעל הוכחות מדעיות."

לא מסכים

כשבציבור ישנן דעות לכאן ולכאן, ויש עדויות שיכולים לרמוז על קיומה של טלפתיה, אז כדאי לבוא עם נימוקים משכנעים לפני שקובעים בנחרצות שאין. בינתיים אפשר להסתפק באמירה צנועה יותר ופחות פסקנית. למשל: אנחנו עדיין לא יודעים אם יש או אין.

nכמ

New member
אני אגיד את דעתי

טלפתיה מוכחת כאשר מוכיחים שיש אדם עם יכולות טלפתיות. זאת אומרת שיש לו יכולת בכל רגע נתון באם למשל אני חושב על מספר כלשהוא לדעת מה חשבתי. לא קיימים אנשים כאלה, וגם אורי גלר שנטען שיש לו כוחות טלפתיים נוטה לזייף בהרבה פעמים.

אין לי מושג לגבי סוג

הטלפתיה שאתה מדבר עליו. אבל נראה לי ששמעתי די הרבה פעמים על מישהו שקרה לו משהו רע והאמא שלו הרגישה את זה בגוף. האם הנושא הזה נחקר אי פעם?

nכמ

New member
אז אתה מדבר על טלפתיה של רגשות?

כלומר להרגיש בעצם מה שאדם אחר מרגיש באותו הרגע.. ולא טלפתיה של מחשבות ספציפיות... אני לא יודע אם הנושא הזה נחקר, אבל לדעתי באותו מקרה כשמדובר על טלפתיה של רגשות יכול להיות הרבה פעמים שמקריות תראה שקיימת טלפתיה שכזאת. כלומר שלאותה אמא היו הרבה פעמים תחושות רעות לגביי הבן/בת ובפעם אחת זה התממש בצורה מקרית.

למעלה