יש לי כמה שאלות

יש לי כמה שאלות

אני גרה בחו"ל. מסיימת בי"ס השנה. עזבתי לפני גיל 16, יש לי פטור אבל הוא על תנאי ז"א שאני יכולה לשהות בארץ כל שנה עד 4 חודשים עד גיל 21 בערך. מהניירת שלי מחו"ל אני יכולה לצאת רק לשנה. הייתי רוצה לעשות שירות כלשהו. האם אתם חושבים שהפטור הזה הוא תקף להתנדבות? האם בוחרים לכמה זמן מתנדבים? האם יש את אותם ההטבות של חיילים בודדים, ואם כן אילו? מה ההבדל בין שנת שירות? שירות לאומי? והתנדבות? אני יודעת שיש הבדלים אבל במה זה מתבטא. בבקשה אם מישהו יודע אפילו דבר קטן תכתבו לי. אני נוווורא מבולבלת ולא יכולה לחשוב ישר בגלל כל הבירורים והלחץ. תודה

The Flash

New member
ממה שאני יודע

לדעתי אין ספק שאצת יכולה להתנדב לצהללכל חייל שזקוק(גם מתנדבים שברוב ההיבטים הם חיילים לכל דבר) יש תמיכה אם הם זקוקים לה(מגורים, מזון, תמיכה נפשית וכו..).שנת שירות היא שנה שעושים "אקסטרא". ז"א שהיא לפני התחלת השירות הסדיר ובד"כ היא מגיעה מתנועות נוער ואירגוני צדקה. שירות לאומי הוא שירות שהוא בד"כ בבתי חולים, משטרות וגופי ממשלתיים אחרים שהם לא צבא. זה כמו עבודה רק עם שכר מאוד זעום. ושירות צבאי זהו שירות במסגרת צהל לכל דבר. את רכוש צהל ואת צירכה לציית לצהל. כמובן שכמתנדבים יש לנו זכויות לאחרים אין(כגון לבחור לאן ללכת, לא לעשות תורניות ושמירות, לא לעשות מילואים, שירות קצת יותר) אבל חוץ מאלה אנו חיילי לכל דבר. אנחנו יכולים להחשב עריקים, אנחנו יכולים להכנס לכלא, לקבל קנסות וכו... לגבי זמן ההתנדבות...אחרי שנה התנדבות בצהל יש לך זכותיות של חייל משוחרר שעשה שירות מלא. אבל מתנדבים חותמים לשנה וחצי(כמובן אפשר לחתום ויתור אחרי שנה). בנים יכולים לנעריך את השירות הסדיר שלהם ל3 שנים ובנות ל2..כמו שירות סדיר רגיל. מקווה כשעזרתי במשהו.

the flash תודה! יש לי עוד שלאה

קודם כל תודה! בדיוק דיברתי עם חברה שלי שהיא בערך באותו מצב והיא פה, אבל היא לא יהודייה היא חצי. יש מצב שלא יתנו לה? ועכשיו אליי, מה לגבי מתנדבים מחו"ל? אתה יודע משהו על זה? אני כל כך מבולבלת! הכל רץ לי בראש אני משתגעעת. אני יכולה להיות מחוץ לקנדה שנה, מחוץ לזה תתבטל לי הניירת לאזרחות.
אם יש לך עוד תשובות או בכלל מידע בבקשה תכתוב. אתה מתנדב? איפה? כמה זמן? תודה לך!!!

סיונתו

New member
אבל רגע...

זה לא אותה התנדבות... אין לה בעיות בריאותיות או פרופיל 21/24 אז נראה לי שהיא נחשבת כמו חייל רגיל לא
... (טירונות תורנויות שמירות) בכל מקרה- בטוח יש איזה גורם בצבא שמטפל במתנדבים מחו"ל...בטוח יש חוק לגבי זה אם הם לא יכולים לצאת ליותר משנה או משהו כזה.

כן אבל אני לא חייבת, אז אני באה

להתנדב... זה אמור להיות שירות אחר לא? את יודעת על גורם שמטפל במתנדבים בחו"ל? שמעת משהו מתישהו?

יש פרויקט כזה שזה שירות קצר, דרך

חיל לוגיסטיקה כמדומני (למרות שזה נשמע לי לא הגיוני, אבל זה מה שאני זוכרת..) בכל אופן- הפרוייקט הוא כזה שמגייסים מתנדבים מחו"ל למשהו כמו חצי שנה (או שלא, אני לא בטוחה) ויש מדריך מחיל לוגיסטיקה שמלווה אתכם, בקיצור שווה לברר דרך החיל..

למעלה