יש לי כמה שאלות

נפנפית

New member
יש לי כמה שאלות

ואני חייבת עזרה.. אני מכירה מישהי שאביה וסבתא שלה ולפעמים דוד שלה מכים אותה. היא בעצמה בת 16. מתעללים בה נפשית יותר מאשר פיזית... איך אני עוזרת לה מבלי שאבא שלה יכניס לה מכות? איך פונים אל עו"סית שתעזור לה? אני צריכה עו"סית מאיזור נתניה או חדרה.. אפשר לעשות את זה בעילום שם?

swguy

New member
איפה את גרה?

ניתן בהחלט לפנות לפקידת סעד (עו"סית שמטלת במקרים כמו שציינת) בעילום שם ולספר מה שאת יודעת כולל החשש שלך שצריך להתערב בדרך שלא תגרום להסלמת האלימות. פקידת הסעד מיומנת ויכולה למצוא לרוב פתרונות לנערה, סביר להניח השמה מחוץ לבית והגנה. ניתן להתייעץ עם כל פק"ס - פשוט להתקשר 106 למוקד העירוני ולבקש להתייעץ עם פקידת סעד לגבי מקרה התעללות בקטינה. יש פק"ס תורנית, שתפנה במידת הצורך לפק"ס באיזור מגוריה של הנערה.

נפנפית

New member
אני גרה באיזור חיפה

אבל הילדה בין חדרה לנתניה.. ככה שזה נראה לי צורך הגעתי למשרד של עוס"ית או פקידת סעד. השאלה לפי מה הולכים לפי מגורי הילדה או לפי מקום לימודי הילדה. הילדה לומדת ברופין...אבל גרה במושב ליד חדרה

swguy

New member
תשובות:

1. הולכים לפי מקום מגורים. כלומר - או בחדרה או במועצה האיזורית שבה היא גרה. 2. כאמור - את לא חייבת להגיע בפועל ללשכת רווחה לדבר עם פקידת סעד. בהחלט ניתן לעשות זאת גם בעילום שם בטלפון.

swguy

New member
שתי דרכים:

אפשר גם לבקש את המספר הישיר של אגף הרווחה בעיריית חדרה/במועצה המקומית שהיא גרה בה ואפשר אפילו להתקשר ל-106 בעיריית חיפה ולהתייעץ עם פקידת סעד תורנית של חיפה לפני הפניה לזו של חדרה. הפק"ס החיפאית תוכל גם להעביר בעצמה את הפרטים לפק"ס בחדרה.

SuperGirl 25

New member
למה להתקשר לחיפה??

נראה לי שלא חסרה להן עבודה, אז עוד לבקש מהן להעביר לחדרה?? הכי טוב פשוט להתקשר לרווחה של מקום מגורי הילדה (ניתן למצוא את המס' ב-144 או במוקד הרווחה, נראה לי שהמס' הוא 188). לא להתייאש , ישר כוח.

פודה

New member
את לא יכולה את חייבת!

לא רק מוסרית אלא ע"פ חוק, חובה לדווח על חשד בהתעללות, לפקידת הסעד באיזור המגורים. ניתן לעשות זאת בעילום שם, אבל בכל מקרה לא יחשף מקור הדיווח ולכן אין לך מה לדאוג

למעלה