יש לי כמה שאלות....

Lilo 4 ReaL

New member
יש לי כמה שאלות....

1. קראתי פה מאמר והבנתי שיכולים להיות תרופות הומאופתיות שיש בהם מרכיבים מהחי. אם לא כתוב במפורש "ללא מרכיבים מהחי", איך אני יכולה לדעת שהתרופה לא מכילה מרכיבים מהחי? 2. יש לתרופות הומאופתיות תופעות לוואי? 3. יש תרופה הומאופתית שאפשר להמליץ עליה ופועלת בדרך כלשהי שמורידה או מעלימה את החשק למתוק, או תרופה הומאופתית שפועלת כמו שוקולד כלומר שהיא מעלה את הסוכר בדם וכל זה...?

בבקשה כמה תשובות

1. קראתי פה מאמר והבנתי שיכולים להיות תרופות הומאופתיות שיש בהם מרכיבים מהחי. אם לא כתוב במפורש "ללא מרכיבים מהחי", איך אני יכולה לדעת שהתרופה לא מכילה מרכיבים מהחי? - שואלים את המטפל. 2. יש לתרופות הומאופתיות תופעות לוואי? - לא במובן המקובל של הרעילות הכימית הקונבנציונאלית. תיתכן תגובה של מערכת החיסון אל הגירוי של התרופה ההומיאופתית. זו אינה תופעת לוואי אלא קריטריון אחד מיני רבים לקיומו של תהליך הבראה. 3. יש תרופה הומאופתית שאפשר להמליץ עליה ופועלת בדרך כלשהי שמורידה או מעלימה את החשק למתוק, או תרופה הומאופתית שפועלת כמו שוקולד כלומר שהיא מעלה את הסוכר בדם וכל זה...? - אין תרופה שמורידה או מעלה חשקים וכו', יש מצב שכאשר התרופה שנבחרה הולמת את המצב אז במסגרת התאזנות כללית גם עודפים או חסרים בכל מיני רמות חוזרים לאיזון ובכללם גם תאוות, חשקים וערכי בדיקות מעבדה.

diday

Member
יש לי בעיה עם תשובתך לסעיף 2

אם אין תופעות לואי, בשביל מה צריך ללכת להומאופת. ניתן לקנות את אחד הספרים הקימים בשוק מסוג של "הומאופתיה לעקרת הבית", לקבל המלצות מחברים וכו'. מצויידים במידע המתאים להתחיל לעשות נסיונות. אין הרי שום סיכון. קשה לי להאמין שתסכים שאין סכנה בגישה כזאת, כפי שעולה גם מהודעה אחרת שלך למשל. למרות שהן קטנות, ידוע שאין בהן אפילו מולקולה אחת מהחומר הפעיל והן על בסיס סוכר. למרות כל זאת אין מדובר בסוכריות תמימות. יתכן שכוונתך היתה שבטיפול אצל מטפל מנוסה אין תופעות לואי, מי שאינו "שוחה" בנושא יכול להבין את זה אחרת ולהסיק שאין שום מניעה וסכנה בטפול עצמי.

שלום דניאל

השאלה היתה לגבי תופעות לוואי כמונח דינמי הלקוח מתחום הרפואה הקונבנציונאלית, לכך הייתה הכוונה של השואלת ותשובתי בעינה עומדת. הזכרתי את תופעת הראקציה אך לא את מושג הפרובינג שאינו נחשב לריפוי ואינו ניתן בדרך כלל כמו בתהליך ריפוי. ברור מאליו שלטיפול הומיאופתי הולכים למומחה ולא לחובבנים, כמו בכל תחום אחר.

למעלה