יש לי כמה שאלות

tulit

New member
יש לי כמה שאלות

שלום לכולם ! לאחרונה התחלתי להנחות ולבנות תוכניות עבור ילדים אוטיסטים. יש ילדה אוטיסטית בת 13 בתפקוד בינוני ומעלה, שעובדת עם 2 בנות בהנחייתי שאני צריכה מעט עזרה ביצירת תהליך העבודה עימה - יש לי יעדים אך אינני בטוחה בדרך. אני רושמת כאן מס' יעדים שחשבתי עליהם- אשמח אם תוכלו קצת לייעץ לי מניסיונכם- 1. התייחסות לאחר- היא יכולה !!! השאלה שלי היא איך אני מלמדת אותה בדרך הנכונה ביותר 2. ויתור על דברים למען האחר. 3.אחריות 4. כישורי חיים- אלו כישוריי חיים חשוב ללמד?? תודה רבה ליטל

איריס56

New member
אוטיסיט

היי, לגבי שלושת הסעיפים הראשונים אין לי מושג כיוון שאני לא בעל מקצוע בחינוך, רק אמא לשני ילדים עם PDD, אני יכולה לומר לגבי כישורי חיים שאת יכולה ללמד כמעט הכל, אני נסעתי זמן מה עם הילד באוטובוס למרות שזה היה מסבך לי את היום ולימדתי אותו איך משלמים לנהג, איך פונים לנהג, איך פונים למי שיושב ואיך עומדים ונאחזים בעמוד כשאין מקום ישיבה. לוקחים את הילד לסופר לערוך קניות, איך בוחרים מוצרים, איך משלמים, איך עומדים בתור בדואר ושלחים מעטפה ולאיזה תיבה מכניסים אותה. אנחנו נוסעים בעיקר בחופשות איתם לטיולים בארץ באוטובוס (אנחנו לא ניידים) והוא פונה למודיעין בתחנה המרכזית ושואל להכוונה והכל צורה בוגרת בלי להתבלבל ומוסר לנו את המידע שקיבל. בקיצור לגבי כישורי חיים איפשר ללמד הכל - אין שום הגבלה לדעתי. איריס

למעלה