יש לי כניראה עוד הרבה מה ללמוד..

sorority girl

New member
יש לי כניראה עוד הרבה מה ללמוד..

קנאה, יש דבר כזה אז שזה משהו שאני מזמינה לעצמי? ז"א, אני לא מקנא באף אחד(תודה לאל) אבל במקום בו אני משרתת יש אחת שמקנא בי מאוד... לצערי זה לא רק בראש שלי... אבל מה שכן, זה שהיא מקנא בי ממש הורס לי... למה היא מקנא בי? כמה אפשרויות..1. כי אני ממש טובה במה שאני עושה, 2. שלחו לי זימון לקצונה ולה לא, 3. אני ממש טובה בלתקן דברים (בעיקר בתחום המחשב..) והיא מלגלגת על זה הרבה... זה ממש מעצבן אותי.. אוף.. אני לא מבינה, אנשים לא רוצים אנשים טובים לידם? משהו בי לא בסדר? למה כמעט לכל מקום שאליו אני הולכת אני נתקלת במישהי כזו?

naty3

New member
יש אנשים שקשה להם לקבל הצלחה של אחרים.

אם את לא מקנאת באף אחד\ת, את לא מזמינה את זה לעצמך. בקשר לשאלה "למה היא מקנאת בי"-כתבת את התשובה... את בסדר גמור, היא זאת שלא. אנשים פועלים מתוך אינטרסים, לפעמים מרגישים מאוימים בגלל ידע\כוח של מישהו אחר. קודם קראתי בפורום מחפשי עבודה, בשרשור "הבוס מהגהנום" על בחורה, שיודעת את העבודה שלה פיקס. יום אחד מגיע מנהל חדש.היא היתה צריכה ללמד אותו את העבודה והוא, לפי מה שהיא מספרת, כנראה בנאדם כ-ז-ה קטן, שלא יכול להתמודד עם מישהיא שיודעת את העבודה טוב יותר ממנו. גועל נפש. לבסוף היא התפטרה בגללו... בקשר לשאלה האחרונה: אם אנו עושים את אותם מעשים-נקבל את אותן תוצאות. צריך לצאת מאיזור הנוחות ולשאול את עצמנו מה אנו באמת רוצים-ואז נהיה על דרך המלך.

sorority girl

New member
שמחה שאתה מסכים איתי...

זה בדיוק מה שאמא שלי אמרה לי... בקשר לזה שאנשים מאויימים מכוח וידע של אחרים... למרות שהסיפור עם הבוס נשמע לי כמו פרדוקס בלתי מובן הרי שגם המפקדת שלי לא יכולה לשאת את העובדה שאני מאוד טובה.. ולא רק בעבודה, אלה גם שיש לי חברים ושיש לי ידע כללי עשיר מאוד...(זה לא שאני מרברבת בזה בפניה.. אבל מי לעזאזל לא יודע מיזה ג'ימי הנדריקס?) בנוסף על הכל זה שקשה לה שיש מישהי כמוני שם... מישהי פלטה לידה שיש לאבא שלי ערוצים בטלוויזיה והתחילה לדבר על כמה עשירה אני(למרות שאני לא מבינה מה היא עושה מזה כזה סיפור.. כששאלו אותי במה אבא שלי עובד התפתלתי כדי לא לומר את זה... אבל זה מה שהוא עושה...) אז נראה לי שגם זה מעצבן אותה... בכל אופן, אני רק חצי הבנתי את המשפט האחרון"בקשר לשאלה האחרונה: אם אנו עושים את אותם מעשים-נקבל את אותן תוצאות. צריך לצאת מאיזור הנוחות ולשאול את עצמנו מה אנו באמת רוצים-ואז נהיה על דרך המלך."

naty3

New member
אני בחורה../images/Emo13.gif

תשובה לשאלה שלך בקשר למשפט האחרון: שאלת בהודעה המקורית "למה כמעט לכל מקום שאליו אני הולכת אני נתקלת במישהי כזו?" למה קורים לנו דברים דומים בחיים שוב ושוב? לדעתי זה קורה כי אנו לא עוצרים לחשוב, לכן אנו מושכים אלינו את אותן חוויות שוב ושוב. כשנחשוב שונה, נקבל תוצאות שונות. תחשבי אילו אנשים את רוצה לפגוש בעתיד. לדוגמה-להבדיל אלפי הבדלות-למה חלק\רוב הנשים המוכות חוזרות אל הבעלים המכים שלהן? כמובן שזה רק בשביל הדוגמה ואני מאחלת לך רק דברים טובים :) האם עכשיו אני ברורה יותר?

sorority girl

New member
בהחלט יש משהו במה שאת אומרת...

סורי על הבלבול.. לחצתי על השם שלך כדי לראות עם את גבר או אישה אבל לא כתוב...

Ofra m

New member
קשה שלא להתייחס

אבל נסי לנטרל את המחשבה הזו שהיא מקנאה בך וגם אם כן מה לעשות יש כל מיני אנשים ואין לנו שליטה על כך,נסי פחות לבקר פחות לשפוט אלא לקבל את מה יש וזה די משחרר,פשוט זה מה יש כרגע....אולי אותה בחורה באה ללמד אותך שעור באיך לקבל את האחר? אם כן,שווה!יום מקסים עופרה.

sorority girl

New member
אני מנסה לנטרל אותה...

זאת אומרת, כשהיא איתי במשמרת אני מנסה לא להתייחס אליה ולא לדבר איתה והאמת שזה בא לי דיי טבעי... כשאני איתה במשמרת אני פשוט נסגרת... (אני יודעת מראש שהאנלוגיה לא משהוא אבל ככה זה מרגיש)... כשאני איתה במשמרת אני כמו בשר על המחבת שסוגרים אותו מכל הצדדים... אני לא רוצה להראות את עצמי, לא רוצה ליהיות בסביבתה ומחפשת כל תירוץ כדי לצאת משם אפילו לרגע... הוויבים שאני מקבלת ממנה פשוט נוראיים וארסיים... כשלמשל אני איתה בחצי משמרת וממשיכה לאחרת בלעדיה לוקח לי קצת זמן להתאושש ולחזור לעצמי... אז בעיקרון אני כן מנסה לנטרל אותה... מקווה שבסוף אחרי אימונים רבים אני אצליח לעבוד איתה אבל לא ממש להרגיש שהיא שם...

אומר לך דבר אחד

במקום להתמקד בהאם משהו לא בסדר בך... תשני גישה תראי האם את יכולה לעזור לה ללמוד ממך וזה ישנה המון דברים בך בגישה לחיים ובאנשים בסביבה בכלל.

sorority girl

New member
אני כן בנאדם כזה שמשתף בידע שלו...

היא פשוט ממש חסרת ביטחון וכשאני כן נותנת לה פיסות מידע חיוניות היא דיי מלגלגת עליהם באופן ציני... לא מבינה איך טיפ לפתיחת כספת מצחיק כל כך...

אם ככה

היא מפספסת מתנה גדולה. אם את אכן בן אדם שמוכן לשתף בידע שלו וזה ברור, אז היא המפסידה הגדולה. מה שהיא עושה בגלל שהיא חסרת ביטחון, זה לנסות להקטין אותך. בעצם זה שהיא מלגלגת על דברים שאת אומרת באופן ציני. ככה אם היא לא יכולה להיות שווה אלייך, היא יכולה להיות מעלייך. מה שכן מהדהד לי כאן, הוא- שהיא כן משפיעה עלייך. מאוד. היא משפיעה עלייך בצורה כזאת שאת מתנצלת בפניה בהתנהלות שלך. בשיח הפנימי שלך כשאת מולה - את מקטינה את עצמך. בעיניי זה אתגר לפתח את הביטחון וההערכה העצמית שלך מולה- לא להסכים להקטין את עצמך. לא להיות מוכנה להתנצל על מי שאת

sorority girl

New member
היממת אותי עכשיו...

לא ראיתי את זה ככה... המטרה שלי זה להתנתק ממנה... לסגור אותה... אמ... לא יודעת מה לעשות עכשיו. מה את מציעה לי לעשות? היום למשל הייתי איתה בחצי משמרת והייתי ממש סגורה ... לא דיברתי איתה יותר ממה שצריך.. התכזרתי במה שאני צריכה לעשות.. אלוהים! היא כזו אינפנטילית! כל הזמן עושה ומדברת בקול של תינות וכולנו ח-י-ב-י-ם לצחוק מהשטות הזו למרות שאותי זה מעצבן.. חחח נראה לי החלק האחרון היה יותר שחרור

תראי, קראתי את כל התגובות

ונשמע שאין כימיה בינכן. זה שהיא לא בסדר זה די ברור. מה שאותי מעניין זה האם נתקלת בתגובות כאלה גם במקומות אחרים, או בסיטואציות דומות. יש אפשרות שאת לא בכוונה מעבירה רושם מתנשא. אני מציע לך למצוא מישהו נטרלי, אולי חברה שלא נמצאת במקום דומה לך. ולבקש ממנה לענות בכנות על איזה רושם את מעבירה. אם יש לך אפשרות זה טוב לשאול דבר כזה כמה אנשים. מצד אחד זה אומנם צעד חושפני, אבל הוא חשוב, כי להרבה אנשים אין מושג מה הם משדרים החוצה. וסתם תיקון מקנא -> מקנאה בנקבה - אני יודע שזה כאילו כתוב מוזר וזה יכול לבלבל. תוך כדי שאני עונה לך, אני קורא שוב את מה שאת כותבת ורואה שאת למעשה כן אומרת שזו תופעה שחוזרת. אני חושב שמה שיכול לעזור לך זה לשים לב מה הצד השני מרגיש, ומה יגרום לו להרגיש יותר טוב או פחות טוב. למשל כשאת במצב של סוג של תחרות עם מישהו, במובן כזה שאת מקבלת משהו והוא לא, חשוב לבטל את גורם התחרות בינכם במידת האפשר. להיזהר לא להשוויץ בהישגים ולעודד את הצד השני לקראת אפשרות עתידית. חשוב לתת לאנשים אחרים לעזור לך, גם אם את ממש טובה במחשבים, או בכל דבר שאת עושה תמיד יש מקום להעזר באנשים אחרים. לחלוק עם הצד השני את הצדדים הפחות טובים שלך. אולי אין לך בעיות בעבודה (בצבא) אבל יכול להיות שיש לך בעיות עם ההורים, או שאין לך זוגיות או כל דבר אחר, לשתף אנשים אחרים בנקודות החלשות שלנו, מראה שאנחנו מעריכים אותם ובוטחים בהם. אגב - הכינוי שלך ממש משעשע, ולימד אותי משהו חדש (לא זכרתי את המושג הזה קודם) למה בחרת בו?

sorority girl

New member
אמרו לי שאולי אני מתנשאת כמה פעמים...

-באמת שאלתי אנשים על זה וזה מה שהם אמרו לי... זה כניראה שאריות של החוסר ביטחון שהיה לי... אני באמת מנסה לעבוד על זה... וזה ממש קשה, אבל אני מאוד משתדלת לא להישמע מתנשאת למרות שלפעמים זה עלול להיראות כך... -לשמחתי אין לי בעיות עם ההורים.. אבל באמת אין לי חבר... מה הקשר? -לגבי הכינוי...סתם לא יודעת... הוא פשוט הרגיש לי נכון..

יפה, כל הכבוד ששאלת

יש אנשים שלא מרגישים בנוח לעשות את זה, מסיבות ברורות. אז אולי כדאי להמשיך ולשאול מה את עושה שמעביר את התחושות שאת מתנשא מעל אחרים, ולנסות להמנע מזה. בנוגע לבעיות עם ההורים, או אם יש או אין חבר, בסך הכל נתתי את זה כדוגמאות לדברים שאנחנו יכולים לחלוק עם אחרים, מה שגורם להתקרבות.

למעלה