יש לי כרגע כ- 6 אפרסמונים רכים מדי

יוספה 51

New member
יש לי כרגע כ- 6 אפרסמונים רכים מדי

מצאתי מתכון לעוגת אפרסמונים עם 4 ביצים. במה אפשר להחליף אותם? או לחלופין, יש הצעות טובות לניצול אפרסמונים רכים? תודה...
 

Gidi Shemer

New member
שתי הצעות חלופיות

אבל אזהרה- הן מראשי הקודח. לא ניסיתי אותן (או יותר נכון- עשיתי אותן עם פירות אחרים).

היותר ארוכה- לחתוך לקוביות קטנות, לבשל עם מעט חלב שקדים וסוכר וניל (או סוכר ומעט תמצית וניל).
לשים בתבנית קטנה ושטוחה, לפזר מעט סוכר חום מעל ולקלות בגריל לשתי דקות.

היותר קצרה- לחתוך לקוביות, לשים בקערה עם ממש מעט מים וולפזר מעט קינמון. לשים במיקרו ל- 3 דקות. בצד- ליצוק מעט מים רתוחים על שיבולת שועל להכנה מהירה. להוסיף את האפרסמונים שעברו מיקרו, להוסיף מעט חלב שקדים אם רוצים ולהכניס למיקרו לעוד דקה.
 

יוספה 51

New member
האם האשמה בחלב הסויה, שהיווה

תחליף לחלב השקדים? או סוכר הווניל שלא היה? או האפרסמונים שהיו רכים מדי? או שאולי עם אפרסמונים זה מתוק מדי? האמת שעלה בי הרעיון לטפטף קצת לימון, מרוב המתיקות, כי כל פעם שטעמתי זה היה - כמה טעים- בשניה הראשונה, ואז- אוי ואבוי, מתוק פחד, במחשבה/תחושה שניה, ומדובר במכורת שוקולד כבדה. בקיצור, לא זוקפת לחובתך, גידי, בטח לא עכשיו אחרי שאני מבררת על צפון קרוליינה. (איך מזג האויר בקיץ? חם מדי? אני שונאת חום ולחות - ולכן כמובן גרה בישראל במישור החוף )
 
צ'טני

מתכון של נעמי ששון עם שינויים קלים שלי

ק"ג פרי חתוך לקוביות קטנות
לימון פרוס דק והפרוסות חתוכות לרבעים
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר על זסטר-כלומר עדין ללא סיבים
1-3 פלפלים חריפים קצוצים, תלוי בכמה חריף אתם אוהבים
2 שיני שום קצוצות
2/3 כוס חומץ
2/3 כוס סוכר - עדיף חום.
חצי כוס צימוקים
כפית מלח
כפית הל טחון
1/2 כוס מים פושרים
אוצתיונלי לפי הטעם-
1 כף פפריקה
2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס זרעי שומר
1/2 כפית זירעוני חרדל שחוריםאחרי טיגון מהיר במעט שמן.

לסיר גדול מכניסים את הג'ינג'ר, לימון, פלפלים שום, מים וחומץ, מביאים לרתיחה. כשרותח מכניסים את האפרסמונים ומבשלים על חום נמוך כרבע שעה. מוסיפים את הצימוקים הסוכר והמלח ושאר התבלינים וממשיכים לבשל עד לצמצום התערובת. בוחשים מדי פעם לוודא מצב הנוזלים. כשהיא מסמיכה כמו ריבה בערך. מעבירים לצנצנות מעוקרות. אחסון בקירור.
 

יוספה 51

New member
ואוו, איך אתם יצירתיים. תודה.

נשמע לי שאני מנסה עכשיו את הרעיון שלך, גידי, הראשון דווקא. אדווח איך יצא עוד מעט. מיקי- המתכון לצ'טני מכיל מרכיבים שאין לי כרגע. אבל לגבי להלאה- אפשר לעשות את הצ'טני גם עם תערובת של פירות נוספים?
 
למעלה