יש לי כתמים שחורים במקס...מה עושים?

Alkup

New member
יש לי כתמים שחורים במקס...מה עושים?

שלום, רינדרתי משהו עם דשא, שבנוי מטקסטורות של ירוק + DISPLACED MAP בשביל שיראה כאילו הוא זז. בתמונה המצ"ב יש כתמים שחורים על הדשא. למה זה קורה לי? האם בגלל הדיספלייסד מפ? בגלל תאורה? משהו אחר? מישהו יודע איך פותרים את זה? תודה, אורי.

Voxel

New member
שקיפות

נראה כאילו הטקסטורה צריכה Alpha Channel עבוד הקטעים השחורים. זה אומר טקסטורה נוספת של גווני אפור שמגדירה את השקיפות.

Alkup

New member
איך ואיפה אני משחק עם זה?

(וספציפית על הMAPS הרלוונטיים)

drorlazar

New member
זה נראה לי דווקא בעיה אחרת.

עושה רושם שדווקא האזורים שאמורים להיות שרופים מבחינת כמות הצבע שבהם הם שחורים.זה יכול להווצר בגלל משחק עם אפשרויות הרנדר.נסה להוריד את ה-Super Black ואת ה-Video Color Check יכול להיות שמה שקורה במקס הוא שהרנדור מניב תוצאות שלא נראות טוב על מסך וידאו והוא מראה אותן בשחור ע"מ שלא תתעלם מהן. קח בחשבון אבל שאם זה מיועד למסך TV הצבעים הללו ירצדו נורא.
"Video Color Check checks the material on the sample object for colors that are beyond the safe NTSC or PAL threshold. Such colors tend to blur or fuzz when transferred from computer to video. Pixels containing these "illegal" or "hot" colors are flagged on the sample object. You can have 3ds max correct illegal colors automatically when you render, depending on the settings in the Rendering tab of the Customize/Preferences dialog​

Alkup

New member
גם אני חשבתי ככה. הורדתי את הBLACK

אבל זה לא עזר. את הCOLOR CHECK עוד לא ניסיתי. הרעיון הוא באמת להביא את זה אח"כ לוידאו... :( אז אם זה באמת זה - מה עושים נגד זה?

למעלה