יש לי מבחן ואני צריך תשובה.

Black Hawk

New member
יש לי מבחן ואני צריך תשובה.

מה ההבדל בין תאי B לתאי T? מה תפקיד של כל אחד מהם?

paradan

New member
הנה לך תשובה../images/Emo8.gif

איזה מוזר גם לי יש מחר מבחן בנושא מערכת הדם. ובכן: תאי T וB הינם סוג של תאי דם לבנים הנקראים גם לימפוציטים. לשניהם תפקידים חשובים במערכת החיסון הנרכשת. תאים אלה נוצרים במח העצמות כאשר תא B מגיע לצורתו (התמיינותו) הבוגרת במח העצמות עצמו (ומכאן הB) ואילו תאי T עוברים לטימוס (הרת בעברית - ומכאן הT) בלוטה הנמצאת מאחורי עצם הסטרנום. זהו ההבדל הראשון. תאי B הם התאים שמייצרים נוגדנים כשנחשפים לאנטיגן מוכר (אנטיגן- חומר זר לגוף). הצורה המייצרת נוגדנים היא שלב נוסף בהתמיינות של תאי הB ונקראת תאי פלסמה. יצירת נוגדנים נקראת גם התגובה החיסונית ההומורלית כלומר דרך נוזל הדם. תאים אלו לאחר חשיפה לאנטיגן מתחלקים לתאים נוספים כאשר חלקם תאי פלסמה מייצרי נוגדנים וחלקם תאי זיכרון (לפעם הבאה שיתקלו באותו אנטיגן זו משמעות למידה חיסונית או מע´ חיסון נרכשת). תאי T לעומת זאת הם תאים בלעניים (מבצעים פאגוציטוזה) ובאים במגע ישיר עם האנטיגן (החומר הזר) ובולעים אותו והורסים אותו. תגובה חיסונית כזאת נקראת תגובה תאית. לתאי T כמה סוגים נוספים - תאי T עוזרים (T HELPER) אשר עוזרים בתגובה החיסונית (ולא בולעים בעצמם) ע"י הפרשת חומרים מתווכי דלקת אשר מגייסים תאים לבנים מסוגים אחרים (מפעילים מעין אזעקה). וכמובן תאי זיכרון אשר נשארים לפעם הבאה. חשוב לדעת ששני התאים הללו עובדים בשיתוף פעולה הדוק וכי בלי אחד השני לא יפעל. דבר זה הוכח בניסוי מפורסם בו הוציאו את הבורסה של עכבר(המקביל לטימוס) וגילו כי אין תגובה חיסונית של T וB. זהו להפעם מקווה שדייקתי בהכל דני

paradan

New member
כן אני יודע

בדקתי לפני שעניתי
אם לא הבנת משהו אשמח להסביר. אני אישית לא למדתי ביולוגיה בתיכון אז לא ידעתי לאיזה רמה לכוון, מצטער. שלך דני

תודה!

אמנם לא שאלתי את השאלה, אבל יש לי מבחן בביולגיה בקרוב וזה מאוד עוזר.
דרך אגב, אחלה פורום! ~אמילי~

inbale

New member
איזה כייף לראות אותך כאן ../images/Emo6.gif

ברוכה הבאה. מתנדבת במד"א פריז?

paradan

New member
מעניין אם...

מעניין אם הסירנה בפריז נשמעת כמו בסרטים. בסרטים יש לה צליל מוזר ואופייני מאוד. ברצינות, מישהו יודע?

ברור שיש מד"א בפריז..

(זה שלא קוראים לזה מד"א לא אומר שזה לא מד"א
) והאמבולנסים לא ירוקים (המכוניות ניקיון ירוקות
) ויש לו צליל אחר מלאמבולנס בישראל, יכול להיות שזה כמו בסרטים (למרת שאני לא יודעת איזה סירנה יש בסרטים)

The_VIP

New member
כן יש שם את הצליל המיוחד

כן בפריז ובכל צרפת יש לאמבולנסים את הסירנה המיוחדת הזו....רעש מוזר ...אבל נחמד...

inbale

New member
טוב שלוקחים אותי ברצינות ../images/Emo13.gif

המבחן השפיע עליך קשות הא?

paradan

New member
חברים חברים אין מילים בפי...../images/Emo7.gif

אני פשוט לא יודע כיצד לבטא את מידת החרתה והצער שלי, הטעתי אתכם ואני מאוד מצטער (במיוחד מבקש את התנצלותו של הבחור עם המבחן - אנא מחל נא לי). בהסברי לעיל אמרתי כי בין היתר חלק מתאי ה-T הם בלעניים (מבצעים פאגוציטוזה), אך לא כך הדבר! תאי T הם אכן סוג של לימפוציטים ומשמשים בתגובה חיסונית תאית - כלומר באים במגע עם האנטיגן אך הם אינם בולעים אותו אלא הם נצמדים אליו ומפרישים חומר (פרפורין) שעושה חור במעטפת (בממברנה) שלו וכך בעצם התא עם האנטיגן "נשפך" החוצה ומת ו/או מפרישים חומר (לימפוטוקסין) אשר פועל על אנזימים בתוך תא המטרה שהורסים את הד.נ.א. שלו והורגים אותו. מצטער ומבקש את סליחתכם שלכם דני

למעלה