יש לי מגן ביום רביעי

spoiled

New member
יש לי מגן ביום רביעי

בגיאוגרפיה..בדרכ עוזר לי להבין את החומר ואז אני זוכרת יותר טוב מאשר לשנן אבל הבעיה שאין מי שיקריא לי וילמד איתי...ולקרוא את החומר זה מרדים אותי או שאני לא זוכרת ולסכם זה בזבוז זמן לדעתי...מישהי אמרה לי לקחת את הדפים לסמן במרקר ולקרוא כמה פעמים...אני לא יודעת כבר מה לעשות ואיך ללמוד...אני ממש מיואשת וזה מוציא לי את החשק ללמוד..עזרה מישהו?

לבגרות ב- 22.6 ללמוד עם חבר/ה

היי יש לך שבעה ימים. אולי תנסי למצוא משהו מהכיתה שאת יכולה ללמוד איתו. כשלומדים בקבוצת למידה בד"כ יש אחד שאוהב להקריא. למידה ביחד יכולה לדרבן. אפשר לשאול שאלות אחד את השני על קטע שנקרא ביחד, לפתור ביחד שאלות וכו' אבל יחד עם זאת, לעיתים יש נטיה לפטפוטים וצחוקים, לכן חשוב למצוא משהו רציני שאפשר ללמוד איתו ולא לבזבז זמן יקר. בהצלחה, חני

אתר מומלץ לבגרות בגאוגרפיה

לבגרות בגאוגרפיה אין ספרי מיקוד. אתר מומלץ - רשת המורים לגאוגרפיה http://www.boker.org.il

בגרות בגיאוגרפיה

אולי תוכלי להקליט את עצמך, וכך להקשיב ולשמוע. דרך נוספת אפשרית - לענות על המון שאלות, כך זה מחייב אותך לחזור על חומר הלימוד ולא להרגיש נרדמת. כמובן שאת התשובות צריך לכתוב - לא להגיד בע"פ.. זה מאד חשוב.

שתי עיצות

שלום, כדאי לך לנסות ללמוד בשיטה הבאה. זו שיטה שנבדקה ונמצאה כיעילה מאוד במקרים של חומר שקשה להתחבר אליו. יש לעבור על כותרות הפרקים ועל כל כותרת לחבר שאלות בעצמך. בנוסף, תעשי זאת לגבי מפות חשובות, שרטוטים חשובים, מושגים מרכזיים ותרשימים. תרשמי רשימה של שאלות ממוספרות שמשויכות לכותרות המקוריות. למשל: מצרים (כותרת) 1. היכן נמצאת? 2. מהי עיר הבירה? 3. מה הרכב האוכלוסיה? וכו' השלב השני הוא לענות על השאלות בכתב עם ספר הלימוד והמחברות. יש לענות על השאלות לפי המספרים. בשלב השלישי- תנוחי, תאכלי, תעשי כיף לשעתיים שלוש ואז תעברי לשלב הרביעי: לענות שוב על השאלות בכתב- אבל הפעם מבלי להסתכל בספרים או בתשובות שענית קודם. כעת- תבדקי את התשובות וכל שאלה שלא היתה נכונה תסמני אותה כדי לענות עליה שוב. אביב נוף מנהל קומונת חרדת בחינות

למעלה