יש לי מחר מבחן אני מקווה שזה המקום

• פותח הנושא lh3
  • פורסם בתאריך

lh3

New member
יש לי מחר מבחן אני מקווה שזה המקום

מחר יש לי מבחן בתנ"ך ויש כמה דברים שאני לא ממש יודע ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון שאלה ראשונה קרא עזרא פרק א פס 1-3 דברי כורש בפסוקים אלה משקפים שתי תפיסות שונות של אלוקות מהן שתי התפיסות? כיצד באות תפיסות אלה לידי ביטוי בדברי עזרא לפי דעתי התפיסות הם של אל מקומי ואונברסלי וגם לא בעיה לתת לזה ציטוט אז נראה לי שזה נכון. שאלה 2 לגבי זה אין לי ממש מושג מה התשובה קרא נחמיה א 8-11 א. כתוב בלשונך מה ציווה ה' על משה להגיד לעם? ב. הסבר מה הזכיר נחמיה בתפילתו את דברי ה שאותם כתבת בסעיף הקודם. שאלה 3 מה ההבדל בין הנסיבות שנאמרות הנבאות בפרק תהילים קל"ז וישיעה ס"ב שאלה 4 בפרק ישיעה ס"ב יש שבועה מי נשבע? מה היא לשון השבועה? ומה היא השבועה? שאלה 5 מהי נוסחת הפתיחה בזכריה ח? ומה הצומות המוזכרים בפרק בפסוקים יח עד כ? ומה זאת נוסחת פתיחה? אני באמת שזה המקום הנכוןואני מקווה לתשובות

DonaldDick1

New member
שאלה 4

ה' נשבע - הוא מדבר בגוף שלישי ונשבע להגן על ציון=ירושלים, להפקיד עליה שומרים ולא לתת לאויבים לאכול מטוב הארץ - לאכול מהדגן (חיטה) ומהתירוש (מהיין).

DonaldDick1

New member
שאלה 5

נוסחת הפתיחה היא: "כה אמר ה'/כה אמר ה' צבאות" בתחילת רוב הפסוקים מופיע הביטוי הזה והוא בא להדגיש את חשיבות הדברים וחומרתם. נוסחת פתיחה היא משפט חוזר בתחילתם של מספר פסוקים. הצומות המוזכרים: צום הרביעי - חל בחודש הרביעי (לפי הספירה הקדומה) שבתשעה בו הובקעה העיר ואחרי חורבן בית שני הוא נקבע לשבעה-עשר בתמוז. צום החמישי - חל בחודש החמישי - ט' באב לזכר חורבן בית המקדש השני. צום השביעי - ג' בתשרי (החודש השביעי) שבו נהרג גדליה בן אחיקם. צום העשירי - י' בטבת (החודש העשירי) שבו הקים נבוכדנאצר נצור על ירושלים.

lh3

New member
מה תפקידה של נוסחת הפתיחה פה?../images/Emo63.gif

DonaldDick1

New member
צום גדליה קשור גם הוא לחורבן הבית

לאחר כיבוש ארץ ישראל בידי בבל, הציב מלך בבל, נבוכדנאצר, את גדליה בן אחיקם משבט יהודה כשליט על שארית הפליטה אשר נותרה בארץ, ואכן גדליה אסף את כל פליטי החורבן והנהיגם. כפי המתואר בספר ירמיה (פרק מ"א) קבוצת קנאים אשר לא הסכימה לדבר, בהנהגת ישמעאל בן נתניה, נצר משושלת המלוכה ועוד כעשרה מאנשיו, בהכוונת בעליס מלך עמון רצחו את גדליה וטבחו בתומכיו ואף בחיילים הבבליים שהיו מוצבים שם. ייחודו של האירוע הוא בהיותו, לפי המסורת, גזרת תקוותו של עם ישראל להשתקמות פוליטית, והריגת הנצר האחרון למלכות בית דוד. לאחר מותו של גדליה הושלם חורבן הבית הראשון, ולא נותרה כל רבונות יהודית בארץ ישראל למשך שבעים שנה.

DonaldDick1

New member
שאלה 3

בישעיה נשבע אלוהים להגן על ירושלים מפני אויביה והגאולה לעם ישראל קרבה. בתהלים הנסיבות הן שונות לגמרי: הדברים נאמרים ע"י גולי בבל שמסרבים לשיר את שירי ציון בגלות ונשבעים שלא ישכחו את ירושלים החרבה - כלומר הם אומרים זאת אחרי חורבן ירושלים.

lh3

New member
תודה רבה. וטעיתי תהילים קכ"ו

דבר ראשון באמת תודה רבה על התשובות אבל אני אבקש ממך שוב עזרה מכיוון שטעיתי בשאלה שלוש עם פרק אחר בתהילים אני צריך את הנסיבות שנאמר בקכ"ו

DonaldDick1

New member
טוב אז בפרק קכ"ו....

הגולים שבים לציון ורואים במו עיניהם את הגשמת חלומותיהם ותקוותיהם ומביעים את שמחתם תוך תפילה על קיבוץ גלויות וגאולה שלמה.

DonaldDick1

New member
אבל רק בדרך, כי../images/Emo26.gif

אוהדים חוליגנים של י-ם זרקו עליהם אבנים והנהג עצר את האוטובוס

DonaldDick1

New member
שאלה 2

ה' ציווה על משה להגיד לעם, שאם ימעלו בו הוא יגלה אותם - יפיץ אותם לגלות ולתפוצות - יפזר אותם בין הגויים שם ימעט מספרם. אז העם ישוב לאלוהים וישמע בקולו, כי יהיה לו רע בתפוצות. אלוהים ירחם על העם, לא ישכח את הברית שכרת איתו ויקבץ אותו שוב ויביא אותו חזרה אל המקום שבחר לשכן בו את שמו - ארץ הבחירה. נחמיה הזכיר לה' את הדברים שאמר למשה, כי העם חטא, ה' העניש את העם בארץ ישראל ובירושלים ונחמיה (שנמצא בבבל) מבקש רחמים עבור העם.

lh3

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

וסליחה שאני משגע אותך אבל זה מבחן חוזר ואני לא רוצה הפעם שיהיה לי חורים בידע
שאני משגע אותך ושוב אני אגיד תודה כי לא נעים לי

למעלה