יש לי מחר מבחן!

culuture

New member
יש לי מחר מבחן!

אני מפחד! יש לי סיוטים בלילה כבר כמה ימים!! למרות שאני יודע את החומר ומאוד משקיע במקצוע הזה (יש לי ממוצע 98 וחצי בערך) המבחן ביום שני... על פונקציה ריבועית וכל המרובעים (מקבילית,דלתון,מעוין,מלבן,ריבוע,טרפז,טרפז ישר זוית וטרפז שווה שוקיים) וגם כל המשפטים ההפוכים שלהם (איך להוכיח שהמרובע הוא כך וכך..) אולי מישהו כאן יכול לתת לי איזה תרגיל קשה על הנושאים הנ"ל?

Arie17

New member
יש לי תר´ בגיאומטריה

נתון: טפרז ABCD הטרפז חוסם מעגל רדיוס המעגל = R נק´ השקה של שוקי הטרפז עם המעגל הן E ו F א) צ"ל: R*R = AE*DE ב) נתון: AD = BC R = 6 S-ABCD = 240 צ"ל: EA = ? בהצלחה...

culuture

New member
לא למדתי שום דבר על מעגל

כבר הזכרתי המבחן על מרובעים (כולם) ופונקציה ריבועית ולא למדתי שום דבר על המעגל,עיגול מה שזה לא יהיה

ויקי16

New member
../images/Emo26.gif אריה, הסבר, הדרכה, רמז,

משהו??
פליזזזז.... לא פיתרון מלא בבקשה... ואם נורא בא לך לעזור גם היום לאנשים - רק תגיד...

Arie17

New member
הוא לא נבחן על החומר שאני נבחן

ובא לי מאוד לעזור לאנשים היום

MajorGad

New member
תשובה לסעיף א והערה

הערה דבר ראשון: נראה לי שלאריאל הייתה טעות הקלדה והוא התכוון לכך ש R²=AE*EC כי אני ממש לא חושב שדי אי כפול איי קי שווה לרדיוס בריבוע לכן אני אוכיח ע"פי ההנחה שלי נסמן את מרכז המעגל ב-O ונעשה בניית עזר OE, OC ו-OA זווית איי ועוד זווית סי שווה 180 מעלות כי הן חד צדדיות בין מקבילים OC ו-OA חוצים את הזווית הנ"ל לפי תכונת קטע היוצא ממרכז המעגל ומחבר את זווית הראייה עליו. לכן זווית AOC שווה 90 מעלות OE מאונך ל-AC כי זה זווית בין רדיוס למשיק. ניזכר במשפטי אוקלידיס במשולש ישר זווית ונראה כי R²=AE*EC מש"ל.

MajorGad

New member
תשובה לסעיף ב

קודם ראו את ההערה שלי בתשובה לסעיף הקודם ABCD טרפז שווה שווקיים (נובע מהנתון) נסמן AE=x x*EC=R² (הוכח בסעיף הקודם) R=6 לכן EC=36/x מכאן AC=(x²+36)/x AC+BD=AB+CD (לפי תכונות מרובע חוסם מעגל) שקול לכך ש AB+CD=(2x²+72)/x גובה הטרפז שווה לקוטר כי רק קוטר מחבר בין שתי נקודות השקה של משיקים המקבילים זה לזה. אז יש לנו שטח טרפז, גובה, סכום שני הבסיסים מובעים באמצעות איקס...תמצאו את איקס עכשיו לבד (תשובה: 2 או 18)

למעלה