יש לי מחר ראיון עבודה...

^nurv^

New member
יש לי מחר ראיון עבודה...

היי, אני סובל מגמגום קל, שהוא בעיקר משהו פסיכולוגי. התחלתי בעבר 2 טיפולים בעניין, אבל לא התמדתי והפסקתי דיי מהר כי כנראה שזה לא היה מספיק חשוב לי על מנת לתרגל את התרגילים שהקלינאית תקשורת נתנה לי לעשות. אני מגמגם בעיקר כשאני מתרגש, או לחוץ. זה לא משהו שמפריע לי בחיים, לא מונע ממני ליצור קשרים חדשים, ולא מונע ממני לדבר. אבל.. מחר יש לי מבחנים לעבודה, שיכללו דינמיקה קבוצתית, סימולציות, משחקי תפקידים וכו. מן הסתם שהמעמד דיי מלחיץ, ומן הסתם שאני חושש שאני אגמגם יותר מידי.. למרות שאני אנסה לדבר לאט וברור. (כשאני מדבר לאט הגמגום הוא כמעט אפסי, אבל באופן טבעי הדיבור שלי מהיר). אז תהיתי אם יש לכם איזשהם רעיונות או שיטות של כיצד לשלוט בגמגום, לפחות רק למשך הכמה שעות של המבחנים? תודה מראש..

באמת מעמד מלחיץ

אבל מלחיץ לכל אחד , לא רק לך כמגמגם. תראה , אתה ורק אתה יודע מה משפר לך את שטף הדיבור , כתבת בעצמך שברגע שאתה מדבר לאט הגמגום הוא כמעט אפסי. אז נכון שיש קצת לחץ באינטרקציה קבוצתית להוכיח את עצמך ולדבר , אבל תדבר לאט ובצורה שקולה. חוץ מזה אני חושבת שאם תחייך ותהיה חברה'מן זה רק יוסיף לך נקודות. ואל תשכח לאכול כי הרעב , העייפות והלחץ לא יעשו לך טוב. בהצלחה
ואל תשכח לעדכן!

shuky63

New member
להציג את הגימגום בהערת אגב יכול לעז

ור. משפט כמו אני מגמגם במקצת כשאני מאד מתרגש ולהמשיך כרגיל במה שרצית להגיד. גם בדינמיקה הקבוצתית בהצגה העצמית הראשונית אפשר לזרוק משפט.זה מאד משחרר ואם עושים את זה כבדרך אגב זה לא יוצר רושם שאתה עושה עיניין גדול מהגימגום. אני הייתי פעם במבחני גיוס באינטל ובא איתי חבר שהכרתי באמ"בי וגם הוא כמובן מגמגם ששמע ממני על המיבדקים ובא גם כן.בדינמיקה היינו באותה קבוצה והוא דיבר לפני והזכיר את הגימגום,אז כשהגיע תורי אמרתי להם:רובכם ודאי לא פגש מעולם אדם מגמגם אז יש לי חדשות בשבילכם היום זה יום המזל שלכם.פגשתם שניים!וסיפרתי להם קצת על הפעילות באמ"בי. אם שואלים אותי בראיון אם הגימגום לא יפריע לי בעבודה אני אומר:להפך זה יתרון כי בנושא שאני מתמחה בו אני לא מגמגם(מה שנכון)לכן יש לי יותר מוטיבציה מאחרים ללמוד ולהתמקצע בעבודה.

למעלה