יש לי מטען עודף, אפשר לפרוק?!

GALI02

New member
יש לי מטען עודף, אפשר לפרוק?!../images/Emo4.gif

אני מניחה שרובכם יודעים שאני סטודנטית, אבל מה שאולי לא כולם יודעים, זה שאני לא אוהבת את מה שאני לומדת לפעמים אני יותר סובלת ולפעמים פחות. יש לזה הרבה סיבות ואולי אחת מהן(אבל לא העיקרית) היא שאני חורשת(לפחות חרשתי) וחורשת בלי לראות תוצאות, אפילו לא פעם אחת. אולי אם היו תוצאות הייתי מתמודדת איכשהו עם חוסר העניין. וזה מתסכל ברמות שאי אפשר לתאר אני נמצאת בחברה של אנשים תחרותיים ובעלי יכולות לימודיות לא אנושיות בעיני(וכמובן שיש גם כמוני, אבל הם מיעוט או שאולי הם הרוב השקט, לא יודעת). וגם זה מוסיף להרגשה הכללית. ויש את הכתיבה שבשנתיים האחרונות וגם הרבה לפני זה, היא אהבת חיי, יש ימים שאני קמה בבוקר עם חיוך, כי לפני שהלכתי לישון היה לי רעיון וחיכיתי לבוקר לכתוב אותו. או לילות שאני כותבת בלי צורך בשינה(אני פיזית לא עייפה). יש לי מבחן באחד המקצועות הכי שנואים עליי והכי קשים ואני לא מצליחה להתיישב ללמוד, הראש שלי הוא כל הזמן בכתיבה, מתרוצצים לי כמה רעיונות בבת אחת. וייסורי המצפון על זה שאני לא לומדת הם כמו מעגל כזה, הם גורמים לי לחוסר יכולת לכתוב ואז אני עוד יותר מיואשת. וזה גורם לי לחוסר שקט, ולעצבנות ואני נרגעת רק כשאני מתיישבת לכתוב. אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני רוצה לסיים את הלימודים(ואני גם יודעת שכשאסיים לא יהיו בני אדם יותר גאים מההורים שלי) אבל אני מרגישה שאולי אני לא מסוגלת להתמודד עם זה. מצטערת על האורך ואני מודה לכל מי שהגיע עד לכאן בקריאה. אוהבת אתכם, הפורום הזה הוא כמו תחנת דלק בשבילי!
גילי

אחותי!!!

תכתבי. אפילו סקיצות. תדעי שהורדת את זה ממך לפחות בצורה חלקית ואז תלכי ללמוד. לי יש הרגשה שאני לא יכול לחשוב על כתיבה בשירותים
אז כשלמדתי לבגרויות התחלתי ללמוד בשירותים ואז כשנכנסתי לזה יצאתי והמשכתי בחדר. תנסי... לא יזיק. העיקר שתרגישי טוב ותצליחי בכל מה שאת עושה!
ליפי

GALI02

New member
טוב לראות אותך כאן סליפ ../images/Emo13.gif

ללמוד בשירותים?! חחחח הרגת אותי
ניסיתי לכתוב, לפרוק ואז ללמוד. וזה לא עובד, אולי רק לשעה שעתיים ואז אני מאבדת עניין והמחשבות מתחילות לנדוד. תודה, ואם נטייל בצפת יש מצב שאני אתפוס אותך במילה...

קסנדרה*

New member
גלי יקירתי גם לך מגיע ../images/Emo24.gif

אבל אני מתלבטת, האם כתבת ואת מצפה לתשובה מאיתנו, או שמא רצית רק "לפרוק" ממך, כדברייך. בכל זאת, אשיב לך. אז כך: צר לי שאת לומדת מה שאינך אוהבת, ומה הפלא אם כן שאינך יכולה להגיע להישגים יותר גבוהים ? קשה לחשוב על זה, כי כשבתי הלכה ללמוד באוניברסיטה ובחרה באמנות "חד חוגי" ידעתי שאין עם התואר מה לעשות, אבל האושר שלה היה חשוב לי ותמכתי, אז נכון שהיום היא רק אמנית בגלל כישוריה והלימודים מן הסתם קצת תרמו, אבל "בתכלס", מה יש לה להציע מבחינה מקצועית ?? כלום ! אבל הבת שלי מאושרת! מנהלת סניף של "סטימצקי" ועושה עבודות אומנות ככל שיש דרישה, אז יש לחם לחיות ויש גם פרח בשביל מה לחיות (כמו בפתגם הסיני). וכשהיא למדה מאוחר יותר בטכניון עיצוב פנים (שנתיים) היא אפילו סבלה כי אמא קצת דחפה שתלך בדרכי ויהיה איזה מקצוע, והיא לא תעצב לאף אחד אפילו לא מלונה לכלב, כי אינה אוהבת את התחום. מכל מה שכתבתי, את צריכה להבין, במה אני מצדדת. אבל, איני יכולה לומר לך ואפילו לא לייעץ לך, כי מעורבים פה אנשים נוספים ואלה ההורים, וקטונתי. תחזיקי מעמד ותצליחי בכל מה שתחליטי, ואנחנו כאן בשבילך, תכתבי מה וכמה שאת רוצה, תמיד נקשיב לך
קסנדרה

GALI02

New member
את מותק קס, תודה!

כן, הבנתי במה את מצדדת(למרות שבעצמך כתבת שדחפת את ביתך ללמוד מקצוע שיש מה לעשות איתו). אני מרגישה שנכנסתי למעגל כזה שכרגע מסובך מדי לצאת ממנו. התקווה היחידה שלי היא שבמידה ואסיים את הלימודים, ועדיין לא אמצא עניין(וכמובן שאמצא עבודה...), אני אעשה, אז, הסבה למשהו אחר.

גילי

מבלי להיכנס מדיי לסיפור שלך, אני גם לא ממש מכירה אותך ובטח שלא את התמונה המלאה. בכל זאת, אני רוצה לומר לך שלפעמים נדמה לי שהחטא הכי גדול שלנו הוא כלפי עצמנו, בכך שאנחנו עסוקים הרבה מדי בלרצות אחרים ופחות מדי בלרצות את עצמנו. זה מה שרציתי לומר, אני מקווה שלא נכנסתי למקום לא שלי.

aiziq

New member
יקירתי,( מקווה שמסורסקי לא יכעס..)

דווקא ההערה האחרונה ששמת בסוגריים שופכת אור על כל העניין ומבהירה את הבעיה: את פועלת מתוך רצון לרצות. אני מכיר את זה מקרוב - זה מנגנון הימנעות נפלא אבל הוא מחבל בכל ההישגים שלך בחיים, כולל אלו הלימודיים. כשתמצאי את הסיבה שלך ואת המוטיבציה הנובעת ממך (ולא ממקור חיצוני)ללכת בדרך מסויימת זה יראה וירגיש אחרת לגמרי. מתי שהוא תצטרכי לקחת את הסיכון ואת הסיכוי. עוד לתשומת ליבך ובאמת ממקום של חברות בלבד ובגובה העיניים, שכן אני חש קרוב לעניין הזה מאד. כשאת פועלת מתוך רצון לרצות את מזוייפת, אינך ישרה ואינך כנה גם כלפי עצמך וגם כלפי אלו שאת מרצה, מכירה מישהו שיענה על השאלה: "האם אתה רוצה זיוף במערכת היחסים שלך?" בתשובה כן?. בידידות, איציק.

GALI02

New member
איציק ושרה../images/Emo26.gif

אתם צודקים. ואת זה אני יודעת עמוק בפנים. ואין לי את מי להאשים מלבש את עצמי, אף אחד לא לחץ אותי להתחיל ללמוד דווקא את מה שאני לומדת אבל כולם מסביבי הביעו המון התגאות והיו מאוד מרוצים כשבחרתי. ההורים שלי מספרים בכל הזדמנות שאני לומדת במוסד הארור הזה. ואני לא מאשימה אותם. אני אשמה שלא ידעתי מה אני רוצה לעשות, אשמה בזה שלא חיכיתי קצת עם הלימודים, מזה שהסתנוורתי שבכלל קיבלו אותי. הכל היה נראה מושלם כשהתחלתי ללמוד... אין לי את מי להאשים מלבד את עצמי, ועכשיו התחלתי משהו שאני צריכה לפחות לסיים, כי אם אני לא אסיים אני אאכזב יותר מדי אנשים(כולל את עצמי). תודה לכם ואיציק- בתשובה לשאלה שהעלית: אני שונאת זיוף(בגלל זה התנתקתי מהרבה אנשים) ואני יודעת שיצרתי כאן פרדוקס...

תקשיבי לי מותק

אל תייסרי את עצמך יותר מדי. אם החלטת לא לנשור ולסיים את הלימודים? תסיימי! אבל לפחות תעשי את זה בצורה הכי טובה שאת יכולה! תעמדי מאחורי ההחלטה שלך! וכשתסיימי את תצאי לא רק עם תואר, אלא עם תובנה חשובה על החיים (וזה הרבה מאוד, תאמיני לי), ומה שחשוב זה מה תעשי עם זה (התובנה) הלאה... אל תשכחי חמודה, שתמיד את יכולה לעשות הסבה ולעסוק במשהו אחר (את גם ממש צעירה, שזה בכלל לטובתך). אז תמשיכי הלאה ואל תלקי את עצמך!

ketchuop

New member
מה בכלל

את לומדת? האמת שבתור אחד שמתחיל ללמוד בקרוב כל הנושא הזה שהעלת פה דיי מפחיד, איך באמת הגעת לזה שאת לא אוהבת מה שאת לומדת? זאת הייתה הגישה מההתחלה או שפתאום ראית שאת לא ממש מביאה השגים ואז כל החשק ירד? האמת שאני יכול להבין אותך...אני בכלל אחד כזה שעדיין לא בטוח לגבי מה שהוא רוצה וכופה על עצמו לילמוד משהו שגם נשמע מעניין אבל בתכלס אבא אומר שכדאי...ואני בכלל חושב עוד על מעבר לחול... אז שוב מה בכלל את לומדת? וגם אמרת שבטוח תמצאי עבודה במקצוע, וזה חשוב היום לא? לפעמים צריך לוותר על דברים שאוהבים בשביל לקבל כסף...ויכול להיות שאני סתם מדבר שטויות... יום טוב...

למעלה