מה עושים??? עובדים!!!
אין טיפול מיוחד למכונת הפסטה. פשוט לעבוד איתה ומדי פעם לנקות אותה. איך מנקים? יש כמה דעות, ואני זוכרת שאפילו היה שרשור בנושא לפני לא כל כך הרבה זמן. אני מנקה בעזרת מגבונים לחים וטישו. ניקוי ארוך: בהתחלה מסדרת את המכונה על מס' 5 ומעבירה דרכו מגבון לח. עושה את זה אפילו 3 פעמים. אחר כך מסדרת את המכונה על מס' 9 ומעבירה טישו נקי. 9 הוא הפתח הצר ביותר והוא לוחץ את הטישו אל מגלילים המסתובבים, ומנגב למעשה את הרטיבות שהשאיר המגבון הלח. לא רצוי להשאיר רטיבות כדי שהמכונה לא תחליד. אחר כך לוקחת עוד מגבון לח אחד, מסדרת את המכונה על 1, דוחפת יד מתחת לגלילים ומנקה שם לרוחב המכונה - תעבירי יד - כבר תרגישי למה אני מתכוונת. שם יש קיפול של המתכת והמון לכלוך פימואי מצטבר שם מבלי שנראה אותו בכלל. פעמיים שלוש לעבור עם המגבון לרוחב המכונה, ובעצם עד שהמגבון יוצא נקי. ניקוי קצר (וזה שאני בדרך כלל עושה): לוקחת מגבון לח אחד, מסדרת את המכונה על 1, דוחפת יד מתחת לגלילים ומנקה שם לרוחב המכונה עד שהמגבון יוצא נקי. אחר כך שוב מכניסה לשם את המגבון, אבל הפעם גם מסובבת את הידית, כך שהגלילים יסתובבו, וזה בעצם מנקה גם את הגלילים. מעבירים טישו כדי לייבש. וזהו.