יש לי מספר שאלות, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי

bamba222

New member
יש לי מספר שאלות, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי

אני מקרה די ייחודי, אם למישהו בכל זאת יש תשובות או אפילו מכיר את החוק היבש אני אשמח לכל עזרה !
אני אספר את הסיפור שלי בקצרה אז אשאל את השאלות:
אני מתנדב, התחלתי בטיס, אחרי 9 חודש חתמתי ויתור, משם המשכתי לבה"ד 1 (מגמת נחשון בתור כמ2, אם זה אומר למישהו משהו, זה בגלל המצב שלי אני מניח) ולהשלמת בקרה (השלמה שבעיקר נפל"טים מגיעים אליה), ההשלמה הייתה חצי שנה, והעיפו אותי שבועיים לפני הסוף (לא אתחיל לפרט, אבל סוג של נעשה לי פה עול)
משם הגעתי למודיעין (ביקשתי), כאשר הפז"ם שלי הוא שנה ו-9, עברו חודשיים, וגיליתי שהתאריך שחרור שכתוב לי הוא לאחר 3 שנים מהגיוס, בגלל כל הקטע של טיס ובקרה אני מניח....
שאלות:
1. האם אני באמת זכאי לשרות של 24 חודש כמו כל מתנדב? כי למרות שהייתי בטיס או יצאתי לקצונה, בסופו של דברים לא סיימתי אף אחד מהקורסים האלה (בהד 1 כן, אבל זה נחשב?), לא קיבלתי דרגות, ואני גם לא נכנס לקבע.
2. האם בגלל כל הזמן שהייתי בקורסים האלה אפשר להאריך לי את השירות? (למשל אני יודע שבנות שהיו הרבה זמן בקורסים מאריכים להם את השירות בשלושה חודשים)
3. אם אני כן חתום שס"ן איכשהו, איך אני מבטל אותו? הרי ברור לי שאם הייתי מסיים את הקורס (טיס או בקרה) אז הייתי אמור לעשות שס"ן, אבל בסופו של דבר, צה"ל בחר להדיח אותי, וכרגע אני משובץ בתפקיד שבתור מתנדב אני אמור לעשות בו שנתיים (יש איתי בענף עוד מתנדב), אז אני לא רואה סיבה שיחייבו אותי לעשות 3 שנים.
4. התרת התנדבות - מה המשמעויות של זה? חיפשתי הרבה ולא הצלחתי למצוא..., אם אני אתיר אותה אחרי שנתיים של התנדבות, מבחינת תעודת שחרור, פיקדון וכאלה דברים...

תודה רבה !!

Run for a Fall

New member
היי

בעקרון השירות שלך אמור להיות 24 חודשים, אבל - וזה אבל עצום, סיימת בה"ד 1. ככה שלצבא יש אינטרס מאוד גדול להשאיר אותך ואפילו לנסות ולהעביר אותך השלמה נוספת במטרה להסמיך אותך לקצונה - הושקעו בך משאבים רבים ולכן סביר להניח שבגלל זה אתה חתום ל-3 שנים.

לגבי ביטול השס"ן - עליך לפנות למדור מתנדבים ולבדוק מה עושים במקרה כזה. קיים פה שיקול נטו של הצבא - האם הוא מוכן לשחרר אותך אחרי שנתיים לאחר שהושקעו בך משאבים רבים (בייחוד העובדה שסיימת בה"ד 1).

התרת התנדבות מתאפשרת או בשל החמרה במצב הרפואי או מסיבה אישית. מאחר ומדובר פה בעיקר על סיבה אישית לפי הבנתי, יש לשלוח למדור מתנדבים בקשה להתרת התנדבות בכתב (פקס: 03-7387206 ) ורצוי (אך לא חובה) לצרף גם סיכום ראיון עם מפקד בדרגת רס"ן (יעזור בתהליך). לאחר קבלת הבקשה מדור מתנדבים יבחן אותה ויזמן אותך לראיון במידת הצורך.

בכל מקרה, אם תתיר את ההתנדבות אחרי שנתיים תהיה בהחלט זכאי לתעודת שחרור, פיקדון ומענק בהתאם לתקופה בה שירתת. לגבי "תעודת שחרור בכבוד" - שוב, יש לבדוק עם הגורמים המתאימים האם יש צורך בהשלמת שנה נוספת. במידה וכן, ותתיר את ההתנדבות, כנראה שלא תהיה זכאי לתעודת שחרור בכבוד (כיוון שלא השלמת 85% מתקופת השירות אליה התחייבת).

שוב, כפי שאמרתי - מאחר וסיימת בה"ד 1 יש בעייתיות בנושא. בשל המורכבות של הנושא הייתי ממליץ לבחון אותו ישירות מול מדור מתנדבים (ואני חושב שלערב מפקדים יעזור מאוד במקרה הזה) ולבדוק האם התת"ש שלך עוד צפוי להתעדכן או שמדובר בהחלטה להשאיר אותך לשנה נוספת בשל הקורסים שעברת.

בהצלחה.

bamba222

New member
תודה על התשובה המהירה!

בעניין המשאבים, מה שצה"ל השקיע בי על בה"ד 1 לא מתחיל להתקרב למשאבים שהוא השקיע בי על התקופה שלי בטיס, ואם טיס לא מהווה בעיה בפן הזה, גם הבה"ד לא אמור. (אני מדבר מהיגיון, לא מאיזשהו חוק או משהו).

בנוגע לביטול שס"ן- אין חוקים ברורים לזה? זה עולה לדיון ושם זה לשיקול איזושהי וועדה? יכול להיות שאני אהיה תלוי באם מישהו אכל ארוחת בוקר טובה או לא? (בהקצנה כמובן).

שאלה אחרונה, כל העניין הזה צריך לרוץ מול המדור מתנדבים או מול שלישות היחידה? אני יודע שאמרת פה המון פעמים לפנות למדור מתנדבים, אבל אני עירבתי מפקדים ואת השלישות של היחידה שעכשו מנסים לטפל בזה, יש צורך בכל זאת לפנות למדור מתנדבים? או שהם יפעלו באותם צינורות בסופו של דבר?

שוב- תודה רבה !!

Run for a Fall

New member
היי

בעיקרון שס"ן הוא התנדבותי, אבל אתה מתחייב אליו (כמו של קבע קשיח). רק במקרים מאוד ספציפיים ניתן להפר אותו (לדוגמה - לוחמת שחתומה ל-3 שנים שפוסלת מקצוע לוחמת ואין לצבא אינטרס להשאיר אותה שנה נוספת). אצלך זה באמת בעייתי - גם אחרי זמן נכבד בקורס טיס וגם אחרי סיום בה"ד 1, קשה לדעת.

אני לא חושב שזה באמת תלוי באם מישהו אכל ארוחת בוקר, אבל זה נתון לשיקול של גורמים שם למעלה בשרשרת הפיקוד שלי אין הרבה ניסיון עמם או עם החוקים המדויקים אחריהם הם עוקבים.

שלישות היחידה והמפקדים אמורים לטפל בנושא דרך מדור מתנדבים, אבל לא יזיק לברר עם המפקדים אם אכן אלו הערוצים בהם הם פועלים.

הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לחכות לתשובה ממי שבאמת מוסמך לענות עליה בבירור (גורמי הפיקוד שכנראה יספקו את התשובה דרך מדור מתנדבים).

מאחר והמקרה מאוד מורכב קשה לי (או לכל אחד אחר פה) לספק לך תשובה שתהיה באמת נכונה ב-100%.

שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו בהמשך.

למעלה