יש לי מספר שאלות שחשובות לי מאוד..

יש לי מספר שאלות שחשובות לי מאוד..

אוקי אני שירה בת 17 מסיימת השבוע י"ב יום חמישי יש לי בגרות בספורט שבמסגרתה אני צריכה לרוץ 1500 מטר ולעשות מספר תרגילי כושר כמו כפיפות בטן.. הבעיה שלי היא שאני לא רצתי המון זמן ולא היה לנו שיעורים בהם רצנו (בקושי היו לנו שיעורים) כך שאני חייבת עצה איך להצליח לרוץ.. עם כפיפות בטן אין לי בעיה אני מסוגלת לעשות המון למרות שהשרירי בטן שלי לא חזקים ביכלל.. (גם בעיה) בעיה נוספת שלי היא כזו: הירכיים שלי והחלק העליון של הידיים שלי (בין הכתף למרפק) לא משנה כמה אני בפעילות החלקים האלה פשוט הכל מדולדל וזה זוועה! הייתי רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות בשביל לחזק אותן.. הלוואי ותוכלו לעזור לי.. אגב אם יש לכם רעיונות לחיטוב הגוף למשל בטן וכו'.. אני אשמח לשמוע..

ChiLi PeppeR

New member
היי שירה! ../images/Emo9.gif

קודם כל בהצלחה רבה, ומזל טוב! :) 1. אימון "מהיום למחר" (יום חמישי זה אוטוטו) לא ממש קיים... בטח שלא בריצות. מה שכן, אף פעם לא מאוחר להתחיל, גם בשבילך אישית, ולאו דווקא בשביל הבגרות הקרבה. שנית, את יכולה לשפר את הביצועים במקצת אם תעשי כך: (לפי דעתי) יום לפני תעשי ריצה קלה, במשך כ15 דקות, לא משנה המרחק.. תשתדלי שזה יהיה על הבוקר, ובהמשך היום תנוחי. לפני המבחן, כשעתיים וחצי-שלוש, תאכלי ארוחת פחממות קלה. אני ממליצה על שבולת שועל, או אפילו כמה עוגיות. כמה דקות לפני, אם את מרגישה צורך, (רעב, או קצת אנרגיה) - משמש מיובש ! כמובן, להקפיד על שתייה מרובה ביותר. בזמן הריצה - להקפיד על נשימות מסודרות ואיטיות, לא לאמץ יותר מדיי פלג גוף עליון, ואם כואב בצד, אז לרוץ כאשר הגוף נוטה מעט קדימה וזה משפר את ההרגשה. 2. כאשר ישנם איברים / איזורים בגוף שנראים מדולדלים, הדרך היחידה לעבוד על כך ולשפר היא בניית מסת שריר - כלומר חיזוק.. תעשי קצת משקולות, תעבדי עם התנגדות לשרירים , והכל יהיה מוצק וחטוב! (כמובן שזה לוקח זמן, וזה דורש תזונה נכונה וכו'.. תמיד טוב ללכת למכון כושר, וקבל תפריט מאוזן ולהתאמן עם מדריחך אישי, לפחות בהתחלה)! 3. חיטוב זה על ידי אימון השרירים (כוח), אבל תוצאות תראי רק לאחר שתרדי באחוזי שומן ובשביל זה את צריכה פעילות אירובית! 4. בקיצור- יאללה למכון כושר.. 5. בהצלחה!

תודה רבה רבה רבה

בקשר לנקודה 2. אז ככה בעצם אני יכולה לחזק את הידיים אבל מה עם הרגליים?

ChiLi PeppeR

New member
אבל מתוקה../images/Emo179.gif,

(הבנת? כאילו מתוקה === מטקה ~ .. לא משנה... אני מאשימה את השעה המאוחרת) לא ממש הבנתי... גם רגליים מחטבים באמצעות פעילות כוח. יש מכשירים ומשקולות לרגליים :) מה בדיוק את שואלת?

למעלה