יש לי מספר שאלות

girllll

New member
יש לי מספר שאלות

האם ע"י בדיקת דם רגילה שלא נערכה לבדיקת סרטן אפשר לגלות סרטן? לחולי סרטן נושר השיער?ממה זה נובע? מהסרטן עצמו או מהטיפולים הכימוטרפיים? תודה.

הודגיק

New member
תשובה חלקית

את התשובות הבאות אני כותב לא במאה אחוז ביטחון , אז אנא קחי את התשובות בערבון מוגבל . לשאלתך הראשונה , תלוי מהי "בדיקת הדם הרגילה" . בדיקות דם "רגילות" ?! - איזה רופא שלח , ולאיזה מטרה ? לשאלתך השניה - לא לכל חולי הסרטן נושר השיער למי שכן נושר השיער זה בדר"כ כי או שהוא מתקרח טבעי כי זה בגנים שלו או לחולי סרטן שמקבלים כימוטרפיה ו/או הקרנות . ישנם חומרים בכימוטרפיה שפוגעים במחזור התא - והחומר הורג את כל התאים שמתחלקים מהר וכך נוצר המצב שהכימו הורס את התאים הסרטנים שמתחלקים מהר וגם תאים אחרים בגוף כגון תאים שאחראים על השיער . לפעמים חולי סרטן מקבלים הקרנות , ולפעמים הקרינה משתקת את התאים האחראים על צמיחת השיער וכך נוצר מצב שהשיער נושר. אני מקווה שקצת עזרתי .

דגנילי

New member
בתור "חולה מדופלמת"..../images/Emo6.gif

לגבי בדיקות דם.. אני לא חושבת שאפשר לגלות סרטן בבדיקות דם.. אבל אפשר לראות שמשהו בנתונים לא בסדר.. כשאני הרגשתי מאוד לא טוב.. וערכו לי בדיקת דם פשוטה, הרופא ראה שבדיקות הדם מצביעות שיש בעיה.. היתה לי אנמיה חזקה מאוד..חיסון הגוף ירוד ועוד שכאלו.. אבל זה לא מחייב שזה סרטן.. זה יכול להצביע על הרבה דברים אחרים.. אז לאחר שבדיקות הדם לא תקינות - ממשיכים לחקור.. כדי לגלות אם זה סרטן..בדר"כ עושים ביופסיה..סי.טי. או MRI. ולא כל בדיקת דם לא תקינה מראה על סרטן..כמו שלא כל גידול הוא סרטני..

girllll

New member
עוד שאלה

כמה זמן בן אדם יכול לחיות כשהוא חולה בסרטן בלי שיגלו את זה?

דגנילי

New member
תלוי..

איזה סוג יש לו.. בדרך כלל מגלים את זה מתישהו.. כי ככל שהמחלה מתקדמת יש עוד סימפטומים, שמפריעים לחולה - ואז הוא הולך להיבדק. לא נראה לי שיכול להיות מישהו שיחלה בסרטן - ולא ירגיש שמשהו אצלו לא בסדר.. אם את רוצה לדבר איתי - שילחי לי מסר

דגנילי

New member
חחח..לא עניתי לך על השאלה

אני מניחה שעד שהחולה מגלה שמשהו אצלו לא בסדר והוא פונה לבדיקות עוברים כמה חודשים..תלוי כמה אנחנו ערניים לעצמנו

למעלה