יש לי מס' שאלות .

nadavf9

New member
יש לי מס' שאלות .

בבהגווד גיטא כמות שהיא קראתי שבעידן הנוכחי , הקרוי "קאלי יוגה"( Yuga ) תוחלת החיים קצרה יותר משמעותית לעומת תקופות חיים קודמות , כך שמעבר לתרגול של האסאנות ואולי קצת פראניימה לא יגיע המתרגל לשום תוצאה . עכשיו אני שואל בקשר לאשטנגה יוגה - באם לא עוסקים בכלל ביאמה ובניאמה , ואם כל עסקינו הוא רק באסאנות ואפילו בפראנה לא מתעסקים , כמו כן אין שום דבר פרט לאלו , אין הבנה של שלב הסמדהי ואין ביסוס פילוסופי תוך כדי תרגול על סוטרות היוגה של פטנג'לי , אז מדוע לקרוא לזה אשטנגה יוגה ? עוד שאלה - אם האת'ה יוגה הוא הצד ה"ספורטיבי" בלבד של היוגה , אז למה לקרוא לזה יוגה ? מה ההבדל בין זה לבין התעמלות ? בעמותת בהקתי ודנתה ישראל ( מישהו מכיר ? ) אמרו לי שהיוגה , כפי שמתורגלת היום - איננה יוגה . אינני מסכים איתם שרק בהקתי יוגה היא יוגה אמיתית , אבל מה באמת עם כל השאר ? רב תודות , בברכה , נדב .

dharmax

New member
->

לעניות דעתי, האטה יוגה לכשלעצמה איננה יוגה, כפי שמוצהר בפירוש בפתיחת הכתב החשוב להאטה יוגה "האטה יוגה פרדיפיקה". זהו אך תרגול תומך. וכן - ישנו ביזוי חמור של המושגים בימנו, ולא רק לגבי יוגה, אלא גם לגבי המושג מדיטציה, או טנטרה, שלא לדבר על מושגים אחרים שלאו דווקא באים ספציפית מהמזרח הרחוק, כגון מוסר, אהבה, אמת וכדומה. לדעתי, לקרוא לאשטנגה יוגה בשמה זה, זה כמו לקרוא לגבינה של תנובה בשם יוגה - יש לזה ערך מסחרי, המתבסס על עבודה בעיניים. כמובן שאין להשוות בין רמת אי-הטוהר של הכוונות, למרות שבשני הדברים ישנו שקר, בלי קשר לטיב הגבינה, או טיב התרגול הפיסי של האשטנגה יוגה.

למעלה