יש לי משהו עוד לפני שמדברים על כסף

rolan

New member
יש לי משהו עוד לפני שמדברים על כסף

בשלוש שנות ה"לבד" שלי, טרם הכרותי את אוהי אהובי, שהיו למעשה הראשונות בחיי בהן הייתי לבד, עבדתי קשה. עברתי תהליך ארוך ומייגע, דרך טיפול ועזרה וממש בניתי עצמי מחדש. כמובן שתכונותיי הבסיסיות לא השתנו, אך, בטחוני העצמי השתפר, התבגרתי והתחזקתי באישיותי מאוד. אוהי נכנס לתמונה כשכבר הייתי בן אדם "שלם" כזאת שיודעת מה היא רוצה. הוא הגיע בדיוק כשהודעתי לכל המעונין, שאני את סבב החיפושים שלי אחר בן זוג לחיים סיימתי, כעת אני חיה את חיי המושלמים עם בנותי המקסימות ונהנית מעבודתי הנהדרת ואין לי צורך ליותר, אם יגיע הנסיך אדע שזה הוא... המשפחה שלי – שבלולה וסייחה, שהיו כנראה צמאות להשלמת התמונה המשפחתית, קיבלו אותו בזרועות פתוחות, אף שבדרך היו תסכולים וקשיים (מזעריים) כאלה ואחרים שעליהם התגברנו די מהר. הרצוי ביותר היה לשכוח את העבר ולבוא לקשר כזה נקיים, בלי מטענים, בלי עכבות ובלי חששות.... זה כאמור, הרצוי. המצוי הוא שכל אחד מאתנו – אוהי ואני, מביאים לקשר הזה הרבה מטען מהעבר, יחד עם הרבה מאוד רצון לעשות את הדברים מחדש טוב יותר. חשוב לנו ללמוד מהשגיאות שכבר שגינו בהן, לזכור איפה הבורות בדרך ולא ליפול אליהם שוב, ובכלל להגיע לחיים הכי טובים שנוכל לבנות לנו ולילדנו, למשפחתנו המורכבת. הפלונטר רק מסתבך יותר, כאשר מנסים לנטרל את העבר מחד ולבוא לעתיד נקיים ופתוחים.,אולם מאידך, בעצם רוצים להשתמש בניסיון ולעשות כעת את החיים המשותפים מוצלחים יותר. בילדותי אהבתי את סיפורי האגדות, אלה המסתיימים בסוף הטוב בו הנסיך והנסיכה דוהרים להם אל עבר האופק לאחר שניצחו את כל הדרקונים והמכשפות... ואולי בכלל צריך להשאיר איזה מכשפה ודרקון קטנטנים שינומו את שנתם בסביבה ללא הפרעה, ככה רק בשביל התזכורת שאנחנו כאן במקום שהגענו אליו, בזכות זה שניצחנו אותם אבל אם נרגיז אותם, הם ישובו לחיים.... אין לי תשובה...

ארלה4

New member
הדבר היחידי שמפחיד

הוא שנחזור על אעויות. גם בנישואים הראשונים שלנו, התחתנו מתוך אהבה, לא? מי חשב שנתגרש?, אבל אנחנו בסטטיסטיקה של השליש שהתגרש ואף אחד לא נכנס לזה מראש, קרה לכל אחד מאיתנו כל אחד וסיבותיו. וכשמתגרשים(בד"כ, כן אני יוצא מן הכלל בעניין הזה) כולם רבים בסופו של דבר על כסף, לא משנה איך קוראים לזה הניקוז הוא לסכומים שמצליחם לא לתת/לקחת/ להעביר, כל אחד ומינוחו. כשאני נתקל בחברים גרושים הנושא הזה יעלה ועולה, כך שבעתיד למנוע מצבים שכאלה צריך למנוע אותם, אלה שלא נפגעו בצד הכלכלי ולדעתי יהיו בד"כ אלמנים/ות אצלם זה נקטע באמצע, או כאלה שלא היה על מה לריב, ומה לעשות אלה לא הרוב. לכן גם כשטוב כעת ומקימים משפחה חדשה וכולם מקבלים את כולם והכל נראה שהנה זה בדיוק מה שחיפשנו ואיפה היה אותו שדכן שמימי לפני X שנים, איפה הוא היה לעזאזעל מדוע אז לא הפגיש ביננו אז. אנחנו ללא רצון יכולים ליפול שוב(שוב הסטטיטסקה באה לעזרתי , ובפעם השניה 50% מגרשים שוב) ואז שוב הריבים ועל מה? על מזונות. לכל הילדים או רק לשלי ומה עם אלה שנכנסו לליבינו, ומה עם ההבטחות היפות? אז זה באמת בסדר ולוואי שלא נצטרך , אבל המציאות , המציאות מלמדת שלא לפני שמדברים על כסף אלא במקבילך יש לדבר על כסף. לכן השרשור ההוא על כסף ואיך מתארגנים ומה עושים היה לדעתי חשוב מאוד לאלה שמתכוננים מתכונים למשפחה מורכבת חדשה.

rolan

New member
אתה צודק מאוד ארלה

ולא טענתי שהשרשור ההוא על הכסף אינו חשוב... אני חושבת שעוד לפני שמדברים על הכסף, וכאן תמצית דברי הקודמים... חשוב לזכור שיש לנו עבר שלעיתים מאפיל ולעיתים עוזר אך יחד עם זאת אנחנו צריכים לבוא עם מחשבות ורצונות נקיים וטהורים. כאשר זוג פוצח בדואט של אהבה, הוא מביא איתו כל מיני דיעות ומנהגים שלעיתים תורמים ולעיתים מזיקים. איך משלבים בין הטוב והרע שאנחנו מביאים איתנו, ואיך עושים את זה הכי קל שאפשר כדי להגיע לחיים משותפים. אחר כך, כשכבר יודעים את הדרך הזו, ניתן להתחיל לחשוב על הסכמים כאלה ואחרים. בכל מקרה, אם אנחנו עדיין בעניין הכספים, אני חוזרת ואומרת דעתי כשיש אהבה - אין חשבונות. כשתגמר האהבה, אם עשיתי הסכם עם איש רע ואכזר, לא יעזור לי שום הסכם, הוא ימרר את חיי. ואל תשכחו האהבה תמיד מנצחת לילה טוב

ארלה4

New member
הכיח טוב שמסכימים,

ואם מגיעים ללא מחשבות ורצונות נקיים וטהורים נראה לי שאלה הם פשוט האנשים הרעים. עדיין ומצטער על חזרתי, אם הצד השני יתברר שעשינו הסכם עם איש טוב אז הכל יופי, גם אם חו"ח "יתקלקל" לא משנה ההסכם הצד השני יתנהג כבנאדם והכל סבבה. אבל אם חו"ח יתגלה שהצד השני הוא לא בדיוק מה שחשבנו. וכאן החשש, תוכלי לקרוא לא מעט מקרים שמה שנתגלה לאחר זמן, לפני, בעת, אחרי הגרושין, לא יהיה ברור לך מה עשו האנשים יחד,או אז ההסכם חשוב. ושלא תטעי בי אני מאמין באדם, אולי סוג של תמימות אבל החיים מלמדים, שבעת צרה משהו צריך לתת עוגן. ואני מאמין שהאהבה מנצחת עובדה אנחנו מחפשים לא מוותרים חלקנו מוצא ולשאר נאחל הלוואי מהר וטוב אמן

rolan

New member
האמת?...

ושוב.... אני בכלל לא מתכוונת כרגע להסכמי ממון והוצאות משותפות. אני מדברת על מה שנרקם עוד לפני... אבל אם על ממון אתה מדבר אתה צודק!

למעלה