יש לי נתחים יפים של אנטירקוט.

skid girl

New member
יש לי נתחים יפים של אנטירקוט.

האם יש עוד משהו לעשות איתם מלבד סטייק?

simad1

New member
צלי אנטריקוט

צלי אנטריקוט / סימה.ד. קילו קוביות בשר אנטריקוט 2 בצלים קצוצים גס 3 גזרים חתוכים לרבעים 4 שיני שום שלמות עלה דפנה 5 גרגירי פלפל אנגלי מלח/פלפל שחור כפית אבקת מרק בצל כף קמח להסמכת הנוזלים ** טרם הכנת התבשיל – סוגרים היטב בסיר רחב את קוביות הבשר עד להשחמה ושומרים בצד. מוסיפים מעט שמן ומטגנים בתוכו את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים (למעט המלח- אותו מוסיפים רבע שעה לפני סוף הבישול), מים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד לריכוך הבשר. מוציאים הצידה את קוביות הבשר והגזר ללא הנוזלים, מוסיפים כף קמח לסיר, מערבבים היטב ומצמצמים עד להסמכת הרוטב (3-4 דקות). יוצקים את הרוטב מעל הבשר. אפשרות נוספת - פרוסות צלי אנטריקוט ופטריות שמפיניון: לבקש מהקצב לפרוס פרוסות דקות של אנטריקוט מיושן (אומנם יקר אך אין לו מתחרים בטעם - אפשר גם עם כתף מס' 5 ואז הבישול מתארך(. את האנטריקוט אני "סוגרת" טרם הבישול היטב משני הצדדים. מוציאה הצידה. בינתיים מטגנת 2 בצלים (אחד לבן ואחד סגול) קצוצים גס עד להשחמה יפה - מוסיפה כפית שטוחה של סוכר פלפל שחור, עלה דפנה אחד , כפית אבקת מרק פטריות ואת הבשר (את המלח מוסיפה 10 דקות לפני תום הבישול). מוסיפים מים לכדי כיסוי ומצמצמים ומסמיכים את הרוטב עד למחציתו. במידה ורוצים להוסיף פטריות (אני משתמשת רק בשמפיניון טריות) להוסיף 10 דקות לפני תום הבישול ביחד עם המלח.

אחלה. רק צריך להביא בחשבון

שמדובר בבשר שתוך שתי שניות הופך מעסיסי לסיבי כתוצאה מבישול יתר ואני לא רוצה לדבר על "איך אני יודע את זה...".

לפני שבוע הכנתי שניצלים מאנטריקוט

פרסתי דק, כתשתי עוד יותר דק [ממש כמו נייר] עם פטיש, טבלתי בקמח-ביצה-פרורי לחם וטיגנתי כמו שניצל.

מקובל עלי שאת קוראת לי סימה מותק ../images/Emo24.gif

מכל מקום, היא בטח מתכוונת: 1. מייבשים את קוביות הבשר בעזרת נייר מטבח [יש הנוהגים לקמח את הקוביות, אבל את זה עושים שניות לפני ההטלה לסיר]. 2. מלהיטים סיר. 3. יוצקים מעט שמן,ממש מעט. 4. מכניסים קוביות בשר לסיר, אבל לא מציפים את הקרקעית כדי שהבשר ייטגן ולא יתבשל.[אם יש צורך, אז בסבבים]. 5. משחימים את קוביות הבשר ומוציאים: מכניסים סבב נוסף של קוביות בשר. 6. ממשיכים לפי המתכון. ה"סגירה" שומרת על עסיסיות הבשר ומעניקה לו טעם טוב.

למעלה