יש לי סוגייה להעלות...

• פותח הנושא evib
  • פורסם בתאריך

evib

New member
יש לי סוגייה להעלות...

יש משפט בתוך השיר "בשבילך" של אביתר שאני כמעט בטוחה שמשהו עומד מאחוריו ולא ברור לי מה. הייתי רוצה שתתנו לי רעיונות... המשפט "אם הייתי נעל הייתי מגף או כפכף". אני לא יודעת אם באמת יש משהו מאחוריו אבל לדעתי יש כי בכל פעם שהשיר הזה מתנגן אצלי (וזה קורה המון) המשפט הזה קופץ לי. כל שאר השיר מאוד ברור לי אבל המשפט הזה... הוא כאילו לא קשור לשאר הטקסט מבחינת התוכן שלו (זו לא ביקורת!!!) ובגלל זה אני כמעט בטוחה שיש מאחוריו משהו. אם תוכלו לנסות לברר... יש אולי בתנ"ך משמעות כלשהי או בקבלה? בקיצור אני אשמח לרעיונות... תודה.

האמף...

אישי בלבד- המגף הוא מעין משהו שסוגר. מכסה לפחות שליש מהרגל, בעוד שכפכף הוא פתוח ואוורירי. אני מנחש ש הכוונה לסוג מסוים של בן-אדם שהוא נכנס למערכת יחסים(שוב, הנעל שאנחנו מסתובבים איתה לכל מקום) חוץ מזה, זה גלעד כהנא, לא?

evib

New member
לא...

גלעד כהנא כתב את הזאב והאיילה... ב"בשבילך" גם המילים וגם הלחן הם של אביתר...

מגף או כפכף

או אפילו נעל עקב. היללה של הפיזמון " בשבילך" היא נורא עצובה, הוא יעשה בשבילה הכל,הוא יוריד מהערך של עצמו,הוא ייתן שידרכו עליו-כשבנאדם משווה את עצמו לנעל לדעתי זה בא להראות את העליבות שלו ואת השימוש שנעשה בו והדריכה עליו,ושוב...הכל הריי בשבילה,הוא האור שלה,הוא היד המלטפת,הוא השיר שלה וגלגל ההצלה שלה-כל הדימויים הם בשבילה,אין מילה אחת בשבילו,ואיןאיזכור של יחס שלה אליו בשיר,לכן אני מבינה שיש כנראה נתינה לא הדדית בינהם ואפילו דריכה של האחד על האחר.

evib

New member
אני לא בטוחה

שאני מסכימה עם הפירוש שלך... הוא אכן מדבר כאן רק על עצמו אבל אני לא חושבת שזה בא מעמדה של השפלה והרגשת נחיתות לעומתה... אני חושבת שזו רק דרך להראות כמה הוא אוהב אותה והיא עצמה לא מוזכרת כי זה לא רלוונטי. אני מאמינה שהשיר הזה נכתב מאהבה גדולה ולא מרגשי נחיתות. אני לא ראיתי בשיר הזה אפילו טיפה של עצב, ההפך אני חושבת שהוא הגיע מאושר גדול כי הוא מצא את האחת שהוא יכול להרגיש שהוא מוכן לעשות בשבילה הכל...
אבל... עכשיו כשאני חושבת על זה "אם הייתי גלגל להסתובב אחורה" יכול להראות חרטה על משהו שנעשה והוא היה רוצה לבטל והמשפט "ריח ישן שחוזר עכשיו" רק מחזק את זה... ועכשיו אני כבר לא יודעת מה לחשוב על השיר הזה בכלל ולא רק המשפט שציינתי לא ברור לי... נראה לי שאני פשוט צריכה לחכות לרגע שכולם יפרשו את השיר הזה בפינת הפירוש ואז אולי אני אבין דרכים שונות להבין אותו...

חח אויי ../images/Emo4.gif סורי שביאסתי אותך

לא יודעת כי בפעם הראשונה ששמעתי אותו יענו ישר זה בא לי כהאחד השירים היותר עצובים בדיסק...ובהתחלה גם לא חשבתי על מה שכתבתי מקודם,ת'אמת גם לי זה נראה שיר שהוא על אהבה טוטאלית ונתינה,אבל בכ"ז קיבלתי מהשיר איזשהוא עצב מאוד עמוק שקצת גרם לי לפקפק בו,ואוליי מאחוריי ה"בשבילך" מסתתר לו איזה קשר של "מדכאים ומדוכאים, מנצלים ומנוצלים" (אךך..שיעוריי הסטוריה),ויכול להיות שסתם יש לי גישה פסימית לכל דבר ושזה באמת בא להראות קשר אבסולוטי של דאגה ונתינה ורצון טוב=] צריך לשאול את אביתר אוליי יום אחד הוא יעלה לפורום?...ניימ

evib

New member
או ש...

סתם נכנס לשאול אותו אחרי הופעה או באי-מייל שלו... זו גם אופציה את יודעת, והיא אפילו נשמעת לי יותר הגיונית, מהירה וקלה...
אבל נראה לי שזו המטרה שלו, שכל אחד יפרש את השיר בדרך שלו כי זה מה שהופך שיר לשיר טוב- ברגע שכל אחד מתחבר אליו בצורה שלו ומוצא את עצמו בצורה כלשהי בתוך השיר. אז לא נראה לי שהוא גם יענה על כזו שאלה, נראה לי שהוא ישאיר אותנו עם הספק אבל... תמיד אפשר לנסות
יום חמישי הקרוב אני אהיה בהופעה שלו בעזרת השם ואולי אני אכנס אליו אח"כ...

תנסה למה לא

הוא בנאדם מאוד נחמד ואדיב,אני לא חושבת שזה ייהיה בעיה לשאול אותו על השירים ועל דברים עיניינים ,במקום ישר להסתער על חתימה ונישוקים,זה יחמיא לו...

evib

New member
תנסי... אני בת...

ואני לא בטוחה שאחרי הופעה יהיה לו כח לכאלה דברים או בכלל... אבל אולי אני אשלח לו אי-מייל...

evib

New member
גם אני הייתי אצלו

בסוף הופעה ואפילו הראתי לו שירים שלי ודיברנו די הרבה זמן אבל לא נראה לי שלפרש לעצמו שירים זה משהו שיתחשק לו לעשות אחרי הופעה ודווקא בגלל שהוא סופר נחמד והוא כזה מותק הוא לא ירצה להגיד לי שאין לו כוח ויסביר לי בכל זאת ובגלל זה אני מעדיפה לחסוך את זה ממנו מראש...

evib

New member
אני מתחשבת...

הוא כזה מותק וממש מגיע לו שיכבדו אותו ויתחשבו בו במלוא מובן המילה ועכשיו כשיש לו כ"כ הרבה הופעות (טפו, טפו, טפו), אישה וילד בבית וחזרות להופעות בזמנו "הפנוי" אני כמעט בטוחה שהוא לא צריך אותי על הראש שלו... אבל אולי אני אשלח לו מייל כי מזה הוא יכול להתעלם או להתיחס כרצונו ובזמנו הבאמת פנוי...

גאמני מאלה

היו צריכים לגרור אותי בשביל שאני אעיז להכנס אליו וגם כשחברה שלי שיגעה לו את השכל כולי התביישתי מאחורה ואם זה היה תלויי בי לא הייתי אומרת לו מילה אבל הוא ראה שאני כזאת והוא בעצמו הפתיע אותי ופנה אליי ,הוא משרה בחדר אווירה שלווה כזאת רגועה...ממש מדהים,מרגישים לא נעים לחדור לבועה שלו ...משו מיוחד

למעלה