יש לי סקר קצרצר שמעניין אותי:

אביטל186

New member
יש לי סקר קצרצר שמעניין אותי:

אם אתם הייתם במקום אמה, היום במצבכם הנוכחי, והייתם מובלים לסטוריברוק ע"י הנרי,
האם הייתם מאמינים לו ולסיפוריו?
האם הייתם משתכנעים שיש אמת, וקסם זה אמיתי, והאגדות אמיתיות?
תשובה שלי: יש סיכוי טוב שכן. במיוחד אחרי כל מיני אירועים מוזרים שקרו, ובמיוחד אחרי שעוד מבוגר מנסה לשכנע שזה אמת. ומביא הוכחות.

בהתחלה לא (כי אני שפויה)

אבל אחרי שהילד ממשיך להתעקש, וג'פרסון אומר שהנרי דובר אמת, ואני פותחת את הספר ורואה ציור של ילדה שדומה באופן מחשיד לילדה שעומדת מול העיניים שלי, ואז מגיע הסופר אוגוסט, וגם הוא אומר שהנרי דובר אמת, ויש עוד בעל חנות קשיש שאומר לי להקשיב לילד... ארבעה אנשים שמאמתים שהכל נכון היו גורמים לי לפחות להקדיש לזה קצת יותר מחשבה ולא להישאר בדיוק באותה גישה שאיתה באתי לעיר כאילו כלום לא קרה בינתיים.

Y. Welis

New member
הייתי מנסה לשרוף את הספר... אם היה מצליח - יופי. נגמר הקסם

אם לא - הייתי מאמין שיש קסם...

ומתמודד עם הדמעות של הילד

ששרפת לו את הספר האהוב העליו
ואיתו את החלום?

ועם ההאשמות של הפסיכולוג שלו
שחושב שכדאי לעודד אותו?

ועם הזעם של רג'ינה
שאפילו היא לא העזה לעשות כזה דבר, ולה היה אינטרס? היא שרפה רק דף אחד שממש הדאיג אותה.

ואם כבר הזכרתי את זה, הספר לא שחזר את הדף, כך שזה לא מוכיח כלום.

Y. Welis

New member
היעוד של אמה לא היה מאפשר שריפה

המטרה היא להתעמת איתו, כדי להדגים את קיומו (כי הספר בהכרח נוצר מקסם). אפשר בעוד דרכים.
&nbsp
הדף לא התממש, כך שלא נחשב חלק ממנו.

נתפסת להערה ולא לעיקר.

הדיון הוא על מה היית עושה במקום אמה.

שים את עצמך בנעליים של מישהי שהנטייה הראשונה שלה היא לא להאמין בקסם.

מישהי שגם אם היא תשקול את האפשרות שהנרי צודק, היא תראה בה רק סיכוי קלוש, התקדמות קטנטנה משלילה מוחלטת של האגדות.

היא לא תסתכל על המצב מזווית ראייה של מישהי ששוקלת ברצינות את האפשרות שהספר קסום, ובטח לא של מישהי שיודעת שיש לה ייעוד.

Y. Welis

New member
אין כמו בדיקה. זה גם מופיע בכמה ספרים

לטובת הסיפור יש לומר שלרוב זה לא עובד, כי קסם לא מגיב על הוראה ממי שאין לו ידע (הסבר מתבקש, כי אז לא היה קסם אמיתי).
&nbsp
אני נוטה לנתץ מיתוסים, אבל זה רק אני.

niviri

New member
אין מצב

לדעתי לא היה במשך כל העונה הראשונה משהו משכנע מספיק. וסביר להניח שגם בנק' שאמה האמינה, אני עדיין לא הייתי משתכנעת (מה, רק כי הרופאים לא מוצאים מה לא בסדר איתו זה אומר שיש קסם?)

אביטל186

New member
אני מניחה שזה מוציא אותי פאטתית?

אני מקווה לראות עוד אנשים שהיו מאמינים לפחות קצת!
&nbsp

niviri

New member
חס וחלילה!

אני מניחה שזה תלוי בגישה ההתחלתית. אם בן אדם כמוני מראש חושב שאין שום אופציה שקסם ואגדות אמיתיים, הוא לא יאמין רק כי אנשים אחרים אומרים לו או כי קורים דברים לא מובנים...
לעומת זאת אם אדם מראש בא בגישה פתוחה (אפילו אם הוא לא מאמין) אז הגיוני שעוד ועוד רמזים שהולכים ומצטברים ישכנעו אותו בסוף.
&nbsp
בכל מקרה, לדעתי ספציפית ממה שהראו בסדרה לא היתה לאמה סיבה להאמין לפני סוף העונה (ילד בן 10 ומישהו מטורף שמנסה להרוג אותה לא מהווים מקורות מספיק אמינים)

אביטל186

New member
אני חושבת שיש לי ראש פתוח לדברים נוספים

שקיימים סביב , ומוכנה לקבל אפשרות שקיים משהו גם אם הוא לא הגיוני.
אני יכולה להאמין די מהר לדברים אם יש סימנים פה ושם.
לא מאמינה הדוקה כמובן, אבל אם זה לא יזיק לשום דבר- כמו שלאמה לא היה מזיק להאמין באמת מה היה כבר קורה? אוכל אותה דרקון?
אני הייתי מאמינה.
בינתיים אני היחידה כאן..

אמה ה"מושיעה" בשום שלב לא האמינה!

היא חשבה שהמאפה מורעל, לא שהוא קסום.

היא נגעה בספר וראתה דברים שקרו, ורק אז, עם הוכחה בצורת תמונות מזכרונות של אחרים בראש, היא השתכנעה. זאת לא אמונה.

niviri

New member
אפשר להתווכח על זה

כשווייל התעקש שהתפוח לא מורעל היא פתחה את הראש לאופציות אחרות. לדעתי ברגע שהיא ראתה את הספר נפל לה האסימון והיא האמינה. התמונות שהיא ראתה בראש בעצם הראו לנו שהיא קולטת שהכל אמיתי ולא שהיא אשכרה רואה את כל זה ומקבלת הוכחה. ככה לפחות אני הבנתי את הסצינה. זה נתון לפרשנות.
(ולדעתי, גם הספר ממש נתן לה הוכחה בצורת תמונות, היא היתה צריכה להאמין קודם בשביל לראות אותן, כמו שלא ראתה את הרגל של אוגוסט כי לא האמינה.)

עם אוגוסט היא הייתה אטומה לגמרי

ועם הנרי היא הייתה נואשת עד כדי כך שהחליטה סוף סוף לפנות אל הספר והרימה אותו, ואז הספר הראה לה, כאילו הוא ניצל את הסדק בעקשנות והשחיל דרכו קסם ישר לראש של המושיעה, אבל להגיד שהכל אמיתי - את זה היא אמרה רק אחרי התמונות ולא לפני, אז ממש קשה לקרוא לה "מאמינה".

niviri

New member
שוב, זה הפירוש שלך

אני חושבת שהתמונות נועדו רק להמחיש לנו איך היא פתאום מאמינה שהכל אמיתי ולא שהספר הראה לה...

פשוט שקלתי את זה מזמן

ואין שום הסבר אחר למה היא סתם מחזיקה את הספר ואז פתאום מאמינה. היא אפילו לא התיישבה לקרוא בו.
היא אחזה בספר, ואז משהו שכנע אותה והיא עברה מ0% אמונה ל100% ודאות, והלכה למיטה מלאת חרטה שהיא לא האמינה להנרי קודם.
מה כבר קרה בינתיים, בדיוק בזמן שהראו לצופים את הפלאשים?

niviri

New member
שום דבר לא קרה בינתיים

היא היתה צריכה למצוא הסבר על מה שקרה להנרי והבינה שהספר הסביר את זה.

niviri

New member
היא לא חשבה על האופציה של הספר עד שראתה אותו ונזכרה בקיומו

למעלה