יש לי סקר / שאלה

hirshfe

New member
יש לי סקר / שאלה

שחלקכם ייאלצו לפשפש בזכרון חבר שלי טוען, שאו שהצאצא הולך מהר או שהוא מדבר מהר נדבי שלי בבן שנה וארבע בקרוב הולך בקושי, רק שהוא נעזר בדברים (זה לא נקרא ללכת) אב מפטפט המון אוצר המילים שלו ענק! וכולל כבר משפטים קלים אבא בייבי, שוני שקט (להשתיק את הכלבה), נדבי טוש (שהוא רוצה להתקלח) הוא סופר כבר עד 4 איך אצלכם?

חנול

New member
נראה לי שיש משהו

הילי כבר הולכת (עוד לא למרחקים ארוכים, אבל בפירוש הולכת) וחוץ ממילה ברורה אחת ("אבא", ניחשתם נכון), יש לנו כל מיני הברות "אווו" (לאור) ..."אווחח" (רוח), "אקו" (כדור)... בקיצור יש לי הרגשה שזה נכוטן. מצד שני הילי לוקחת מוצץ, ואומרים שזה גם מעכב דיבור..

akavishon

New member
אלון עכשיו בן שנה וחצי

הולך בערך מגיל שנה וחודש, היום רץ, עולה מדרגות ועושה הכל לבד... לפעמים במדרגות הוא לא מוכן שניתן לו יד... יש לו גם אוצר מילים שמדהים אותנו כל פעם מחדש. עדין לא מחבר מילים (חוץ מהמילה "שלי" (אבא שלי, דובי שלי...)) אבל זה סתם בגלל שהוא גאון

schlomitsmile

Member
מנהל
הסטטיסטיקה שלנו הבכור התחיל ללכת בגיל שנה. הדיבור התעכב מעט, אבל אז פרץ בשטף, בשתי השפות (עברית וגרמנית). היום (בן כמעט 12) השפה שלו מרשימה את כל המורות... השני (בן 7 וחצי) התעכב בזחילה, אבל החליט לא לבזבז עליה הרבה זמן, ועבר מהר להליכה. הדיבור התעכב. סגר סופית את הפער בגיל 4. גם מהשפה שלו המורות מתפעלות. השלישי התחיל ללכת בערך בגיל שנה ולדבר קצת אחרי זה. עד היום (בן 4 וחצי) יש לו קצת שיבושי דיבור (נקגול=תרנגול), אבל הדיבור שוטף ומלא. בקיצור- כמו שמרטין אמר:"כולם התחילו ללכת ולדבר מתישהו". אז כדאי להיות עם האצבע על הדופק, אם יש עיכוב משמעותי אולי להתיעץ עם איש מקצוע, אבל אין סיבה לדאגה בגלל שילד "לא עומד בתקן"- לכל אחד הקצב שלו, בסוף הם מגיעים ../images/Emo13.gif

hirshfe

New member
על זה אומרים

שילד שמדברים איתו שתי שפות. על פי רוב מתחיל מאוחר יותר. אבל בשניה שהוא מתחיל הוא מתחיל בענק

hag70

New member
כנראה יש בזה משהו

אמנם ילדה אחת זה לא סטטיסטיקה אבל אצלנו היא דיברה די מהר ותמיד היתה טובה בצד הורבלי (מי אמר אישה ולא קיבל דברת
). עד היום מאד מעניינות אותה מילים, מה מקורן, איך אומרים אותן בשפות אחרות ועוד כל מיני. (אולי זה גנטי במידה מסויימת כי זה תחום שתמיד ריתק אותי). ללכת היא התחילה יותר מאוחר מילדים של חברים שלנו. בעיקר בנים. לא משהו חריג. פשוט מאוחר יותר מאחרים. אז אולי זה נכון...

wild sands

New member
שנה זה מוקדם?

הילדה הראשונה התחילה ללכת (בעצם לרוץ) קצת לפני גיל שנה. קשקשה יפה ובמרץ המון זמן לפני זה אבל מילים של ממש התחילו להופיע פחות או יותר יחד עם ההליכה. עכשיו בגיל שנה ו-8 היא מדברת במשפטים שלמים (בעיקר פקודות בנות שתים שלוש מלים). הילד השני .... עדיין לא יודע. צריך להגיע עם החסידה עוד חדשיים בערך.

ChiriBiri

New member
מכירה את התיאוריה הזאת

הטענה היא שהם מאוד מתרכזים בדבר אחד - וכשהוא מגיע לרמה סבירה - עוברים לבא בתור. מכירה מישהי שאצלה הילד כבר אמר כמה מילים, הפסיק לדבר - התחיל ללכת - ואז חזר לדבר. אצלנו זה דווקא מתפתח במקביל - הוא הולך למרחקים לא ארוכים, ובדיוק באותו זמן שחלה התקדמות בהליכה הוא גם התחיל לחזור אחרי מילים פשוטות שלנו (דג, הם וכו), ולהעז לחטוף צעצועים לילדים אחרים

למעלה