יש לי עבודה!!! D=

Snake Bandage

New member
יש לי עבודה!!! D= ../images/Emo32.gif

מצטערת, אבל זה סוף סוף קורה ואני ממש ציפיתי לזה. ממחר, אני הולכת לעבוד בבית ספר יסודי במסגרת שירות לאומי. אני אעשה כל מיני דברים כמו לעזור בשיעורים ובמזכירות וכאלה. אני אעבוד חמישה ימים בשבוע מ-7:45 עד 16:00 ובימי שישי אני כנראה אעבוד עד 12:00 או 13:00. זה עומד להיות מפחיד. ;XD סטטה, אני אשמח מאוד אם תספרי לי כל מה שיש לך לספר על שירות לאומי, שאני אדע למה לצפות. (=

chi12

New member
מזל טוב!

אני חושבת שכל בי"ס נותן לבנות שרות אצלו לעשות משהו אחר. אז ין מקום להשוואות

Digi Lista

New member
לא מדויק לדעתי.

תמיד יש מקומות להשוואה גם כשכיביכול נראה שאין,בתור אחת שנדדה במהלך השנתיים האחרונות בכמה בתי ספר וחזתה בהבדלים רבים כפי שציינת מצאתי גם הרבה קווי דימיון והרבה נקודות להשוואה עבור כול מקום על אף היחוד שלו. אני חושבת שצוות עושה את ההבדל ללא ספק וזה כולל גם הנהלה,בני שירות נוספים עם יש,אוכלוסיית תלמידים איתה עובדים וכן הלאה,לפעמים פשוט אין חיבור מספיק טוב ואמיתי אלא חיבור מאולץ וקשה להתרומם לרמות חדשות גם מבחינה אישית(אנחנו עובדים גם כדי לקדם ולפתח את עצמנו). צריך לתת את הנשמה גם כשזה קשה ולא להתחשבן רק על השעות(זאת עיצה שרק וורקוהולים כמוני ימליצו לך)-זה בהחלט מספק מאוד לדעת למשל שעזרת לילד לסיים 3 חוברות לימוד אחרי ששנתיים אף אחד לא מצליח לעבוד איתו וכולם מיואשים כולל הילד עצמו(היה לי מקרה כזה ואני מאושרת לאללה מההישגים שהשגתי עם הילד הזה)או שילדים ממשפחות הרוסות משתפים אותך בסודות שלהם(וזה מדהים כמה המסכנים עברו בגיל כה צעיר וכמה הם בוגרים בנפשם ברוב המקרים) ועוד ועוד,ילדים ואוכלוסיות מיוחדות קולטים זיוף יותר מאחרים בדרך כלל ולכן שווה להיות אמיתיים(זה נכון לכול תחום). תיזהרי לא להתבלבל מידיי בין הרצון להיות חברה של הילדים לעובדה שלמרות הגיל הצעיר והחיבור איתם את עדיין זאת שאמורה לתת הוראות(לי גם קשה בקטעים כאלה בעיקר ככול שהילדים גדולים יותר בגיל ומבינים יותר,נורא קל להתבלבל,אבל זה תלוי במקרה ושוב ברוח הצוות ומה הם מצפים) ותיזהרי מעמותת 'שלומית'-הם לא בעדך(לכן הם יקבלו בקרוב מכתב של 6,000 מילים ב13 דפים בכתב 12 כולל המלצות ממקומות השירות השונים),גם אם נדמה לך אחרת ואולי תיפלי על רכזת טובה(בשונה משלי שהייתה מעבר לדורשת מכות לאור ההתנהגות שלה ולא רק כלפיי)עדיין את רק עוד כלי משחק עבורם ותשתדלי לא להזדקק להם בכלום ורק לפתור את הבעיות במקום השירות עצמו,תסמכי רק על עצמך ותפקחי שבע עיניים. אל תתני שינצלו אותך מעבר למה שאת מוכנה,זה עניין אישי של כול אחד ואולי אצלך הגבולות רחבים(כמו אצלי,אני נותנת המון אבל כשאני מרגישה שזה ניצול טוטאלי שלא קבעתי לעצמי כחלק מסף הסיבולת אני מתעצבנת),יש נטייה לנצל בנות שירות בצורה מכפירה. אם יהיו לך שאלות ושיתופים נשמח(אשמח גם בנפרד לשמוע)להיות כאן בשבילך.
ענקית ותרגישי נוח לעדכן תמיד

meytar

New member
רק_מהצד_השני...

אחותי_התנדבה_בש"ל_עם_שלומית_והיא_דווקא_מאוד_הסתדרה_איתם,למרות_שגם_אליה_הגיעו_סיפורים_דומים_לשלך... (המקלדת_דפוקה_אבל_הייתי_חייבת_לכתוב_את_זה). בהצלחה,שי!

Digi Lista

New member
זה בהחלט תלוי בהרבה גורמים...

למשל הרכזת-אצלי מדובר באחת הגרועות שרוב מי שאני מכירה(כולל כמה חברות טובות שההכרויות בינינו נעשו בין השאר בגלל הכעס על הרכזת,שזה בעצם אחד הדברים הטובים שהיא עשתה
)לא אוהב אותה וחטף ממנה כמה פעמים התעלמות וזלזול,אבל בלי קשר תלוי גם באופי מקומות העבודה אליהם נשלחים,במצבים איתם מתמודדים ובאדם עצמו ואופן התפיסה שלו בנוגע לאירועים,כמו תמיד וללא ספק "הפירוש הוא בעיני המפרש". אבל מעבר לקיטורים על הרכזת וזה שהיו לי שנתיים לא קלות עדיין היה לי כיף מאוד בשירות לאומי וזאת אחת החוויות החזקות ביותר שחוויתי לטוב ולרע,ובכול זאת את רוב ההנאה מהשירות אני לגמרי לא מעניקה לעובדה ששירתתי דרך 'שלומית' אלא למקומות עצמם(שאל חלקם לא 'שלומית' שלחו אותי אלא עמותה אחרת אבל 'שלומית' חטפו ברגע האחרון את התקן ואילצו אותי להישאר אצלם)ולאופי שלי. שי,אנחנו מחכים לחוויות
אם כבר
נדבר גם על עצמי...קרסתי אתמול,ידעתי שזה יקרה,אחרי חודש שהתחיל חלש ועמוס בצורה קיצונית(כיתה שלמה ללא מחנכת ועל הגב של הסייעת ושלי וכול הבלאגן עם ההסעה ועם בכלל וכמובן יום שלישי שתיפקדתי לבד עם כול הכיתה ללא סייעת ומורה)הקריסה שלי הגיעה-הלוואי והייתי צוחקת אבל זה באמת המונח הכי מתאים-מהבוקר הרגשתי חולשה אבל תפקדתי כמיטב יכולתי(על אף שהסייעת התחשבה בי וויתרה לי בדברים מסויימים כשראתה שאני באמת על הפנים וקצב העבודה שלי איטי מכרגיל) והשתדלתי נורא לשמור את הכוחות כי בערב הייתה החתונה של המחנכת ורציתי לבוא כי אני באמת קשורה אליה אלא שכנראה לא הערכתי מספיק את החולשה שלי,הגעתי הביתה אחרי ההסעה והרגשתי שהראש שלי מסתחרר ללא הפסקה(אני מאובחנת עם מיגרנות ככה שזה לא דבר לגמרי חדש לי) והרגליים כבדות ברמה קיצונית,לקחתי אופטלגין ונשכבתי על המיטה,לא נרדמתי מכאבים,בסביבות שש וחצי(שעתיים וחצי אחרי) לקחתי כדור מסוג אחר כי היה לי חום של 39 ועדיין קיוויתי ללכת לחתונה של המחנכת,ניסיתי לקום מהספה ופשוט לא הצלחתי,הסחרחורות לא הפסיקו והן היו עוצמתיות וכלום לא עזר,החולשה עברה גם לרגליים ולשאר הגוף ואפילו אס.אמ.אס לא הייתי מסוגלת לשלוח אבל במקביל גם לא לישון(ולא כול פעולה אחרת),נאלצתי להפסיד את החתונה של המחנכת שממה שהבנתי הייתה ממש מהסרטים(זה היה ברור לי שככה יהיה,היא לא אחת שתפשל ותשכח פרטים)והיא גם שאלה איפה אני(שזה מחמיא שבחתונה שלה היא עוד זוכרת לחפש אנשים בין כול ההתרגשות והלחץ...) וגם אנשי צוות אחרים התקשרו אליי(לפלאפון שהיה סגור,הם השאירו אס.אמ.אסים והודעות קוליות) לשאול איפה אני כשאמרתי שאני באה ויודעים שיש לי קשר טוב עם המחנכת והיא לא הזמינה אותי מתוך נימוס ובאמת חשוב היה לה שאהיה,כבר חשבתי שהיום אני אקח חופש ואלך לבדיקות אבל בבוקר קמתי והרגשתי בסדר גמור כאילו הכול עבר,כנראה שבאמת הייתי זקוקה להירגעות אחרי התקופה הקשה שעברתי בשלושה שבועות האחרונות...מה שכן כנראה הטיסה שלי תהיה אחרי סוכות,או שלא,אני כבר מפחדת להתחייב-בגדול דיברתי עם סוכנת הנסיעות ויש מקומות אבל אין לי עם מי לדבר במועצה עד יומיים לפני הטיסה ואם לא יאשרו לי חופש אני אבודה... חוץ מיזה מחר יום כיפור אז צום קל וגמר חתימה טובה,בטח אהיה כאן במהלך יום כיפור אז אם מישהו מתכנן להיכנס תנו איתות...

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

העיקר שעכשיו את בסדר.יש חדש בקשר לחופש שלך? אני עדיין לא יכולה להגיד בוודאות אם אני אהיה כאן ביום כיפור או לא.המחשב שלי עלול להיות תפוס באותו זמן.

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

על הדאגה התמידית ועל ההתעניינות הכנה
חופש זה עניין מורכב-רציתי טיסות ורוב הטיולים המאורגנים שרציתי בוטלו בגלל שהחגים יצאו קרובים מאוד ליולי-אוגוסט ואין ביקוש,מה שהיה פנוי לא התאים מבחינת תאריכים ותשלומים לי ולחברה שאמורה לטוב איתי,עכשיו כבר נמצאה חבילה מעניינת אבל בהחלט לא בטוח שאוכל לקחת חופש בתאריכים הללו מבלי להסתכן בעזיבת מקום העבודה נוכח ההתראה הקצרה(המועצה לא עובדת עד ה7.10 והטיסה יוצאת כנראה ב9.10)ובקיצור מדובר בבלאגן אחד ענק...אבל הקריסה אתמול הוכיחה לי שוב שזה הדבר הנכון לעשות אחרי העבודה המרובה בשנתיים האחרונות בכלל ובשלושה שבועות האחרונים בפרט ואכן צריך לבוא חופש וחופש זה לא בארץ כי אז אי אפשר באמת להתנתק(הסייעת והמחנכת הציעו כול אחת בנפרד שהן יצטרפו אליי,אבל למרות אהבתי אליהן ומבלי לפגוע אני מעדיפה להתרחק בחופש ממי שמקושר אצלי לעבודה,על אף שאם זה היה באמת אפשרי דווקא היה נחמד איתן והן מבוגרות מספיק כדי לארגן הכול ולחסוך לי גם את כאבי הראש האלה
,אולי פעם אחרת...),מה שכן כנראה יש לי אפילו פחות חופש ממה שחשבתי כי אני אמורה ללוות הסעה של הילדה לגן בערב סוכות וביום שישי והבית ספר לא עובד בימים אלה אז אני צריכה סתם ליסוע ולחזור וכול התענוג יקח לי בערך שעתיים וחצי כשהמועצה לא מוכנה עדיין להביא לי כרטיסיות למימון הנסיעה ואני לא מתכוונת לממן מכיסי את העבודה שלהם... אני מאמינה שמחר ובשבת אני אהיה כאן לא יודעת באיזה שעות אבל בטח מתי שיתחיל ממש לשעמם לי בבית ובשיחות טלפון עם שאר חבריי "הכופרים"...

star_female

New member
וואו...

העיקר שאת מרגישה טוב עכשיו. האמת - אם היית בכזה מצב זה סימן שעבדת קשה *מדי*. כשזה מגיע למצב שאת לא מסוגלת לזוז, זה אומר שהגוף שלך אומר לך בכוח שאת צריכה לנוח... צריך מדי פעם גם להקשיב לו. זה לא טוב לעבוד כל כך הרבה. לא סתם אומרים שזה פוגע בבריאות. (אני מדברת בתור מישהי שרואה או ראתה את זה על אנשים שקרובים לה... אני ממש לא ככה). האמת שגם אני מרגישה שאני צריכה חופש, ותכננתי שזה יהיה בסוכות (אייקון!), אבל לא בטוח שאני אוכל בגלל תורנויות כאלו ואחרות.
באמת מתחיל להימאס לי מהצבא בקטע הזה...

Digi Lista

New member
לגמרי קשה מידיי...

בדרך כלל אני אוהבת נורא לעבוד ואז אני מחפשת לעצמי עוד אתגרים,אחריות ועוד עבודות ובסוף נוצר מצב שאני מעמיסה על עצמי יותר ממה שהגוף שלי יכול להכיל לאורך זמן ובנוסף כשאני חוטפת צעקות כמה ימים ברצף על דברים שאני לא יכולה לשלוט בהם ולא טורחים לחשוב בהיגיון אלא רק להוציא תסכולים ללא קשר לפעולות שלי(אני לא יכולה להיות בשני מקומות בו זמנית באותה השעה!)נוצר עומס נפשי בנוסף לגופני(יום שלישי כאמור תפקדתי לבד לגמרי עם שביעיית ילדים/נערים סיעודיים 100% בגילאי 12-15 וזה מטורף,כול הבית ספר חושב שהמעשה שלי היה מאוד אמיץ אבל גם התאבדותי בצורה מסויימת והסייעת הקבועה כמעט התעלפה כשסיפרו לה שנשארתי לבד כי זה לא שפוי וגם היא שיש לה ניסיון של שניםבעבודה וגם גילדה וגידלה 4 ילדים לא הייתה מסוגלת,ואחר כך עוד שני בייביסיטרים אחד ישר מהביה"ס על ילד מהכיתה שכאמור משותק וסיעודי לחלוטין ואחריו בהפרש קצר על שכנה שלי ילדה רגילה בכיתה ו' אבל דורשת תשומת לב לא פחות) ואז נוצרת קריסה טוטאלית שלפעמים לוקח לי יותר מיום להעביר אותה,הפעם התאוששתי מהר ככה שזה טוב אבל זה רק מחזק שאם לא אקח חופש יהיו לי קריסות חוזרות ונשנות ואני עלולה להפסיד עוד דברים מלבד החתונה של המחנכת שיש לי יסורי מצפון רציניים כי עברנו איתה את כול התהליך מרגע שקבעו תאריך רשמי(הם יחד כבר עשר שנים) לחתונה,דרך ההכנות(בחירת שמלה,רב,עיצוב חופה,חלוקת הזמנות וכו'...)ועד החתונה אתמול וזה לא לעניין להבריז אפילו שבהתחלה בכנות התלבטתי אם לבוא כי אני לא אוהבת אירועים המוניים אך הבנתי שזה לא האירוע אלא האדם... מה הכוונה שלך טלי-את לא עובדת הרבה עד פגיעה בבריאות?כלומר את יודעת את הגבולות שלך ולא מעמיסה על עצמך עוד ועוד?... מקווה בשבילך שאיכשהו תקבלי את החופש לאייקון ולבכלל

אבל זה לא נקרא הברזה.

באמת לא הרגשת טוב.אם היית באה חולה לאירוע זה היה עוד יותר גרוע.זה לא היה טוב לא לך ולא לה.היא בטח הייתה מרגישה רע עם זה שבאת חולה לחתונה שלה. בת כמה היא,דרך אגב?(פשוט הבנתי שאתן מאוד קרובות,אבל יש ביניכן הפרש גילאים)

Digi Lista

New member
לדעתי עד שהייתי מגיעה לאירוע,הייתי מעולפת...

מדובר בנסיעה של כ40-50 דקות בתנאי שאין עיכובים ולפי איך שהרגשתי יש לי תחושה שעד שהייתי מסיימת את הנסיעה לשם וכול האורות והרעשים הייתי מוצאת את עצמי "מבלה" באירוע פרטי לגמרי בחדר מיון בבית החולים שנמצא כחמש דקות נסיעה משם... היא בת 31(הייתה ב1.9),בהחלט מבוגרת ממני ב10 שנים(וחודשיים
)אבל יש לנו חיבור טוב(גם עם הסייעת הקבועה שגדולה ממני בערך פי שניים,היא תהיה בינואר בת 44,כלומר יכלה להיות אימא שלי וזה משעשע כי הבת הקטנה שלה מתוך ארבעה ילדים קטנה ממני בחצי שנה בערך),אני לא אגיד שאנחנו חברות קרובות אבל אנחנו כן קשורות אחת לשנייה,בהתחלה חשבתי שהחיבור טוב רק בענייני עבודה וככה העדפתי להתייחס לזה(ניסיון העבר לימד אותי שגם עם יש חיבור טוב עם מישהו בענייני עבודה זה לא בהכרח הופך אותו לחבר והיו לי חוויות לא נעימות כשחשבתי שמישהו חבר והוא לא תפס את זה באותה הצורה ונפגעתי)אבל הסתבר שיש בהחלט חיבור חזק גם מעבר,היא כול הזמן דאגה לשלומי גם לא בענייני עבודה-נניח בשני הטסטים שעשיתי היא הייתה הראשונה לאחל בהצלחה ולשאול איך היה,כשסבא שלי נפטר היא מהראשונים שבאו לנחם ואמרה לי שמבחינתה שאקח חופש,ככה גם כשאני מרגישה לא טוב היא תמיד דואגת לי והיא אחת מאלה שתמיד התעקשו לתת לי צ'אנס גם כשכולם כמעט היו נגדי וניסו להגיד לה כול מיני דברים(שהתגלו כחסרי בסיס ונאמרו סתם מתוך צרות עין וקנאה ויש הוכחות לכך,מה גם שעכשיו אותם אנשים מתחנפים ומפרגנים לי מאוד,אבל הם לא נחשבים רציניים מבחינתי והם יכולים לפרגן או לא לפרגן לפי בחירתם)ומאלה שבאמת נלחמו כדי שאישאר בבית ספר בתום השירות לאומי(המונח הקבוע שלה זה שהיא והכיתה קיבלו בשנה שעברה "מתנה משמיים" כשמדובר בי),אני מאוד מאוד מאוד מעריכה אותה וקשורה אליה,היא לא חברה שלי במלוא מובן המילה אבל בהחלט עצם העובדה שהיא נמצאת בסביבה תורמת לי הרבה מבחינה אישית(נכון לרגעים אלה,למדתי שהכול יכול להשתנות בקשרים)וכשאני רוצה לשתף מישהו בבית ספר זה אותה ואת הסייעת כמעט בלבד(על השאר אני לא סומכת והסתבר לי יותר מפעם אחת שהחושים שלי צודקים),משהו כמו האחות גדולה שאף פעם לא הייתה לי(יש לי רק שני אחים קטנים ממני,אני הבכורה),יש כמה אנשים כאלה(אחת היא אמא של ילד שאני נורא קשורה אליו,היא בת 32 וגם מדהימה באותה המידה כמו המחנכת,גם היא ילידת תחילת ספטמבר נראה לי שמזל בתולה פשוט מושלם ליחסים איתי
) במקומות עבודה שנתקלתי בהם וזכו לאותה מידת הערכה ויחס מבחינתי,הם נדירים אבל הם גם הבודדים שההוראות שלהם יבוצעו על ידי הכי טוב שאפשר ויהיו לי יוזמות איך לעזור בעתיד יחד עם הרבה אנרגיות.

אה,אוקיי,הבנתי.

נו,אז טוב שלא הלכת לאירוע.תודה על ההסבר.אני שמחה שיש אנשים כאלה בחייך,זה חשוב. וכן,מזל בתולה זה אחלה מזל.

star_female

New member
אני ממש לא...

והדבר שבערך הכי מפריע לי זה כשמנסים לקחת ממני את החופש שמגיע לי (במיוחד בלי התראה מראש).

למעלה