יש לי עוד שאלה....בנושא שינה

יש לי עוד שאלה....בנושא שינה

בני בן התשעה חודשים לעיתים מתעורר בלילה בוכה ורק ציצי מרגיע אותו, או בקבוק - כשנראה לי שהוא רעב, למרות שהתפריט היומי שלו מלא והוא אוכל יפה מאוד במשך היום. הוא הולך לישון בשעה 8 בדר"כ - (לפעמים גם מאוד קשה להירדם, ואז אני עוזרת בליטופים וטפיחות קלות), אחרי ארוחת ערב, מקלחת ובקבוק, ובשעה 12, כשאני הולכת לישון, הוא מתעורר בבכי,ואז ציצי או בקבוק.. ואחרי כמה שעות שוב. כבר חשבתי על רעב, חיתול מלא, כאבי בטן, כאבי שיניים (למתוק יש כבר 6 שיניים - התחיל מגיל שלושה וחצי חודשים!), חום / קור, או אפילו אולי מחפש את הקרבה של אמא בלילה (בין 8 ל- 4 אחה"צ אני בעבודה). האם יש למשהי עוד רעיון מה עשוי להפריע לו? האמת, בחודשים הראשונים לאחר הלידה, היה ישן כמעט לילה מלא. גם עכשיו הוא ישן... ההתעוררויות הללו מתמשכות מעט זמן כי אני מרגיה אותו מהר עם הציצי ותוך 10 דקות הוא חוזר לישון... אבל בכל זאת, הייתי שמחה לשמוע על רעיונות שלא חשבתי עליהם. תודה

דפוסי שינה

אמא של גיאיו שלום, שינה אצל תינוקות היא במקרים רבים תעלומה. תינוקות רבים מתחילים את חייהם בשינה רצופה בלילה, חלקם ממשיכים עם דפוס זה וחלקם מתחילים בשלב מסוים (הרבה פעמים סביב גיל ארבעה- חמישה חודשים) להתעורר. יש שסוברים שילד מעל גיל חצי שנה אינו צריך לאכול בלילה. לדעתי, זהו גבול מוקדם מדי. ייתכן שמבחינה תזונתית בנך אכן אינו זקוק לארוחה לילית. כפי שציינת, ייתכן והוא "משלים שעות אמא" או כל סיבה אחרת. אם לא מדובר בהתעוררויות תכופות, נראה לי שכדאי לספק לו את מה שמרגיע אותו (ציצי\ בקבוק) ולדחות את ההתמודדות לעוד מספר חודשים. אם לקראת גיל שנה הדפוסים הללו ממשיכים, ייתכן שכדאי אז לנסות ולשנותם וללמד את הילד להרדים את עצמו גם כאשר מתעורר, ולכך יש שיטות שונות. אני ממליצה שוב על שני הספרים - "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי וגם "לישון כמו תינוק" של אבי שדה (שהוא קצת יותר "קשוח" לטעמי). בהצלחה! שרית.

תודה רבה על תשובתך

תודה רבה על תשובתך המפורטת שרית, אכן ההתעוררויות התחילו מגיל 4 חודשים, ואכן תחושת הבטן שלי שהוא צריך את אמא פשוט ואני בעד לספק לו מה שהוא רוצה בשלב הזה ולא להלחם... תודה

maz

New member
../images/Emo207.gif הירדמות

במהלך היום מאד קל להרדים את הקטנצי'ק (בן 3.5 חודשים) בלילה זה יכול להיות סיפור של שעה וחצי ומעלה - הוא מפהק, משפשף את העיניים אבל לא נרדם או שנרדם לדקה ומתעורר שוב. ההרדמה היא או בהנקה או בטלטול על פוף או בידיים. אנחנו שומרים על שיגרה של אמבטיה, אורות נמוכים, שקט ובדרך כלל אותה שעה אבל זה לא עוזר יש רעיונות? אנחנו רוצים גם שעה-שעתיים בערב לעצמנו

למעלה