יש לי עוד שאלה:

לאורין

New member
יש לי עוד שאלה:

מה הקטע של החימר? והאם כל תחרות נערכת על מגרש כזה? שוב תודה.

רפי2002

New member
אז ככה...

אני די בטוח שאיתי ייתן לך תשובה יותר מדוויקת, אבל עד שהוא יראה את השאלה, הנה תשובה חלקית.... :) יש 4 סוגי מגרשים: חימר קשה דשא ואולם... מה הקטע של החימר? אין לו קטע :) ולא, לא כל המשחקים הם על חימר, עוד 3 שבועות, יפתח הגראנד סלאם הבא, והוא יהיה בלונדון, על דשא "ווימבלדון"... איתי, שכחתי משהו? :)

galitay

New member
חימר, בטון ודשא

אלו סוגי מגרשים : לכל מגרש יש מאפיינים משלו ועל כל סוג מגרש משחקים אחרת : חימר - נקרא מגרש איטי מפני שהכדור מאיט ברגע שהוא פוגע במשטח, על מגרש קשה משחקים בספינים (כדורים שקופצים גבוה ויותר איטיים) ומגישים בדרך כלל קיק(סרב שקופץ גבוה וקשה לתקוף אותו), אם שחקן יגיש חזק ברגע שהכדור יפגע במגרש הוא יאט ויאבד את אפקט המהירות של הסרב.... עקב המשחק האיטי והכדורים העמוקים, לא נהוג לעלות לרשת (חוץ מסאמפראס היחיד שמשחק וולי גם בחימר) דשא - מגרש מהיר כי ברגע שהכדו פוגע במגרש הוא מחליק, מאיץ ולא קופץ גבוה בגלל זה המשחקים יותר קצרים, כל שחקן ינסה לעלות לרשת ראשון כי ברגע שאתה עולה לרשת והכדור מהיר ליריב אין זמן להתכונן לפסינג שטו (חבטת העברה) בצורה טובה וגם קל לגמור כדור מהרשת... בטון - לא איטי ולא מהיר משהו באמצע משחקים עליו רוב הילדים שמתחילים לשחק (ישנם מדינות יוצאות דופן שבהן מתאמנים כמעט רק על חימר - ארגנטינה למשל, על דשא כמעט אף אחד לא מתאמן למרות שהוא היה המגרש הראשון עליו שיחקו טניס)

galitay

New member
ואני מציע להוסיף את ההודעה

לקישורים או אפילו לפתוח מאמרים ולהוסיף את זה שם...

galitay

New member
?????

אין כזה דבר חימר ירוק, כל מגרשי הטניס שהם חימר הם אדומים חומים יכול להיות שראית באיזשהו מקום שהצבע ירוק וזה מגרש בטון שגם יכול להיות בצבע כחול וגם בצע צהוב, כי זה רק צבע. אני לא מאמין שצבעו חימר אבל אולי אולי... בכל מקרה זה רק צבע זה לא סוג אחר של חימר

eyalelta

New member
סתכל פה

http://www.sanexwta.com/index.cfm?section=schedule&cont_id=90747 למטה יש מקרא תקרא טוב טוב

galitay

New member
אז ככה :

מה שכתוב שם זה פירוט על סוג המגרש, בתוך אולם או מחוץ לו וכתוב שם צבע זה ממש לא משנה את התנאים של אותו מגרש, לא משנה סוג החימר התכונות הן אותן תכונות...

למעלה