יש לי עוד 4 חודשים, אבל יש לי שאלה

coffebean

New member
יש לי עוד 4 חודשים, אבל יש לי שאלה

איך אתן מעבירות את החופשת לידה? יש לכן גם זמן לעצמכן?

רק קצת לפורום

ואני כבר שנה וחודשיים ב"חופשת לידה"..... כשענבר ישנה אני לרוב עסוקה עם הבית או במחשב. מעבר לזה סתם לקרוא ספר או להרים רגליים למעלה - כבר שכחתי מתי פעם אחרונה. אבל אם יש לי מישהו להאשים זה רק את עצמי, אני בוחרת לא להתעלם מהבלאגן וכל הזמן לסדר (למרות שעוד שניה היא תקום ותבלגן הכל). מה שכן יצא לי לאחרונה, זה לצאת ערב אחד עם חברות (ושוב מחר לחגוג יום הולדת לחברה אהובה
), ולצאת עם בעלי ביום שישי האחרון - זה היה ממש מרענן.

חשוב מאוד לנוח הרבה בחופשת הלידה

התקופה הראשונה לאחר הלידה מתישה מאוד (פיזית ונפשית), לכן חשוב לנצל כל רגע פנוי וכל רגע שבו הגוזל/ית ישן/ישנה וגם לישון. כל השאר יכול לחכות - כביסה, ניקיון, מחשב, ספר, טלפון\ אורחים ... ולא לשכוח גם לאכול ולשתות בין לבין.

lulyK

New member
ב"חופשת" לידה היה לי זמן לעצמי

אם כי אני יודעת את זה רק בדיעבד. יותם ישן ה-מ-ו-ן, אמנם עלי, אבל קראתי הרבה, ראיתי המון טלויזיה, ישבתי בבתי קפה, ראיתי חברות. עכשיו, למרות שאני איתו בבית, אין לי ממש זמן לעצמי - רק דקות גנובות, שגם הן לא 100% שלי. הזמן שלי הוא בערבים, ואחר צהריים אחד פעם בשבועיים......

daldan

New member
זה מאד תלוי בתינוק

יש תינוקות (הנקראים על פי רוב 'נוחים'), שישנים הרבה ומתעוררים רק כדי לאכול. ואז יש לך המון זמן לעצמך. ויש תינוקות שפשוט דורשים יותר את תשומת ליבך - ישנים לפרקי זמן קצרים, אוכלים הרבה (גם בהפרשים קצרים וגם ארוחה ארוכה), לעיתים זקוקים להמון מגע ונרגעים בידיים (לשם כך הומצא המנשא). ואז אין ממש זמן אפילו בשביל להכין סנדביץ או ללכת לשירותים. ובתור אמא לתינוק שהתקופה הראשונה שלו היתה מאד קשה אני יכולה לספר לך שלי לא היה זמן לכלום. בזכות המנשא זכיתי לידיים פנויות בשביל להכין קצת אוכל ובשביל לגלוש בפורום - על כדור פיזיו (בשביל להיות בתנועה מתמדת). כך שזה ממש תלוי בתינוק ובצרכים שלו - בכל אופן אל תתכנני תוכניות על התקופה הזו - פשוט תזרמי

פשושולה

New member
אני חושבת שאותו מפגר שקרא לסל קל

סל קל הוא זה שהעניק את השם "חופשת לידה" לזמן הקשה כל כך הזה...

חושחושה

New member
חופשת לידה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לישון, לישון, ולישון! אני יודעת שזה נשמע כמו קלישאה, אבל באמת, בכל פעם שהוא או היא, עוצמים את העיניים, לזנק למיטה יחד איתם, בחיי מסתבר שהבית מחכה, הכלים הבאלגאן, שום דבר לא נעלם להפתעתנו הגדולה, וברגע שמיישמים, זה ממש מחזיר כוחות! שיהיה לך כייף, וקל!

בילד שני קצת יותר קשה ליישם את

תיאוריית ה"לישון לישון לישון". בחופשת הלידה של נועה, כשניסיתי קצת
תמיד היה קורה משהו שביטל את זה. בד"כ טלפון מהבחורה שהחליפה אותי בעבודה בחופשת הלידה. אחרי טלפון כזה כבר אי אפשר כל כך לישון.

משוש30

New member
לי היה זמן

במקהר שלי חופשת לידה באמת הייתה חופשה. מה שלא ישנתי בלילה השלמתי בבוקר. הייתי קמה ב-11 אורזת את הילד ונוסעת בכל הארץ לבקר חברים ולטייל היה כיף חיים!! אבל נגמר... וגם זה טוב. טוב לחזור לעבודה ולחיים הישנים שלי וטוב עם התוספת בבית

זוג חדש

New member
אני תכננתי

חשבתי שבחופשת הלידה אני אסדר את אלבומי התמונות שמחכים כבר שנה לפחות, שמישהו ישים בהם את התמונות מפריז, עוד כשהיינו זוג ולא שלושה. ואת כל התמונות שצילמנו את מיה... עד היום 3.5 חד' אחרי הלידה - זה לא ממש קרה. בחופשת הלידה שעברה לי מהר כ"כ הייתי בעיקר עם מיה בקושי הקדשתי לעצמי ולכן אני מתחילה לפצות עכשיו. האמת היא שתכנית אני עדיין בחופשת לידה... אני אמנם בעבודה אבל מיה באה יחד איתי לעבודה כי אני רציתי להאריך את חופשת הלידה והבוסים לא יכלן להסתדר בלעדי עוד חודש. אז אני עדיין עם מיה אבל עכשיו בכלל אין לי זמן לעצמי, לבעלי או לבית. אבל - אני מאושרת עד הגג וזה מה שהכי חשוב לטעמי.

למעלה