בכי זה טוב
קראתי לא מזמן ספר טוב על רגשות (לצערי זה באנגלית ואני לא מוצאת אם יש אותו בעברית - יש לי לינק שמדבר על כל רגש אבל שוב, זה באנגלית - לתת לך?) והסופרת אומרת שאין כזה דבר רגש שלילי - כל רגש יש לו מטרה.
בכל מקרה, בנוגע לבכי - בכי זה טוב - יש בך צער ואת משחררת את הצער הזה ע"י בכי - זו הדרך! כי לרוב אנחנו מנסים להחזיק בפנים רגשות וזה מונע מאיתנו להמשיך הלאה.
אני אשים קצת מידע על עצבות מהלינק שלה
עצבות
המטרה של עצב זה להגיד לך שאת צריכה לשחרר משהו, זה יכול להיות רעיון, משהו שאת מחזיקה בו, אמונה, התנהגות מסויימת - משהו שלא עובד בשבילך יותר.
עצבות רוצה לשחרר אותך מהדבר הזה שאת מחזיקה כדי שתוכלי להיות חופשייה ולהרגיש יותר טוב.
אחרי שתשחררי את מה שלא נחוץ לך יותר העצבות תעבור הלאה ורגשות אחרים יצופו תלוי במטרה שלהם.
תרגיל לעצבות -
תנשמי עמוק עד שאת מרגישה קצת מתח בחזה ובבית החזה שלך, ותעצרי את הנשימה שלך לספירה של שלוש. (אל תיצרי יותר מדי מתח. אם לא נוח לך, שחררי קצת אוויר לפני שתעצרי את הנשימה שלך.)
כאשר את נושפת החוצה, תני לגוף שלך להתרפות, תשחררי את המתח בכתפיים שלך ותני לידיים שלך להיות רפויות בצדי הגוף שלך - הגוף רפוי, ושחררי את המתח.
נשמי שוב עמוק עד שתרגישי מתח קל, תעצרי את הנשימה שלך לספירה של שלוש והפעם תאנחי בקול רם בעת הנשיפה. ממש תגידי אההההה בזמן שאת משחררת את הנשיפה. (כאילו את מוציאה את הלשון לרופא כזה אההההה)
תחזרי על זה שוב פעם - תאנחי בקול רם בעת הנשיפה ותרפי.
אם תרגישי רגועה יותר וקצת פחות מתוחה תודי לעצבות שעזר לך עם זה.