יש לי פחד עז *ומוצדק* מלאבד שליטה

Palm tree

New member
יש לי פחד עז *ומוצדק* מלאבד שליטה

אם פיספסתי את ארוחת הבוקר, אז אני ארגיש שכל היום הזה "נהרס" ושאין טעם להמשיך לאכול לפי תפריט האכילה או ללכת לחדר כושר. אותו דבר אם אכלתי יותר מדי בארוחת הבוקר. גם אין טעם לשבת וללמוד בבית, שכן כל היום הזה כבר הלך, ולכן כל מה שמתחשק לי לעשות זה לאכול ולקבור את עצמי בשינה. אני נורא פוחד מלאבד שליטה על עצמי ועל חיי. אני דובק עד לפרטים הקטנים והלא משמעותיים ביותר במימוש איזו פנטזיה אידיאלית שלפיה חיי יתנהלו בהרמוניה מושלמת, בתיאום מושלם, מבלי שום טעויות ונזקים, באופן פרפקציוניסטי לחלוטין. הפחד הזה הוא, אם תירצו, משקע טראומטי מן העבר. שכן יש לי היסטוריה ארוכה מאוד של איבוד שליטה על חיי ועל הרגשות שלי. שקעתי בדיכאון חריף, הגעתי לאישפוז פסיכיאטרי, 3 ניסיונות התאבדות, בעיות עם המשטרה, סמים קשים, אני על תרופות פסיכיאטריות עד היום, נפגש עם פסיכיאטרית אחת לשבוע במשך ארבעת השנים האחרונות. יש לי הפרעות אכילה שבעבר היו חריפות הרבה יותר, איבדתי שליטה על הלימודים שלי ונשרתי מהבית ספר, כל חיי התפרקו והפכו לגיהנום שוחק ומנסר. כעת כשאני מתחיל לצאת מזה, כולי פחד שזה יחזור. אני חרד לחלוטין מלאבד שליטה על עצמי עוד פעם, כי אני יודע שברגע שאני עוזב את ההגה ועוצם את העיניים, המכונית שלי לא ממשיכה לנסוע לבד, היא תמיד תיפול מאיזה צוק. הכביש שלי מסוכן מאוד. מה עושים??

פרפקציוניזם

פרפקציוניזם נשמע כמו שם המשחק הזה שמפיל אותך כל פעם מחדש. בגללה אתה מתקשה לחזור למסלול אחרי שעשית טעות, בגללה, אתה מציב לעצמך סטנדרטים גבוהים כל כך, בגללה, אתה מאשים את עצמך כשאתה לא מצליח לעמוד בסטנדרטים האלה, עד כדי תחושות חזקות של דכאון (האשמה עצמית), עד כדי נסיונות התאבדות (הענישה העצמית הגרועה מכל). אני שמחה שעכשיו אתה מתגבר ומתחיל לצאת מזה. עצום עיניים ודמיין את עצמך נוהג במכונית.
עיניך פקוחות ואתה מטה את ההגהה הצידה ויורד לשוליים לרגע, יורד וחוזר לכביש, יורד וחוזר כמה פעמים ולא קורה כלום ואז שב לנהוג בכביש בלי לסטות ובלי לפחד מהסטיה. בפעם הבאה שאתה מפספס, ולא עושה משהו שהיית צריך, כמו למשל, אוכל יותר מדי, או לא קם בזמן, או לא מתחיל ללמוד בזמן לאיזה מבחן שמתקרב, או לא עושה משהו שהבטחת לעצמך שתעשה, תראה את זה כהזדמנות קטנה ללמד את עצמך שעור גדול- שעור בסליחה עצמית ובהתאוששות וחזרה לתלם. במאמר על חרדה חברתית בפורום זה, יש הצעה להתנצל בפני עצמך על כל הדברים הרעים שאתה אומר לעצמך. נסה זאת. התנצל בפני עצמך, סנגר על עצמך, אמור לעצמך שאתה רק אנושי ושיש לפניך את כל החיים שלך כדי לטעות ולתקן, לרדת מהמסלול ולחזור לתלם, עד שתלמד לעשות את הדבר שאתה רוצה לעשות. עצם הלמידה לעמוד בתיסכולים האלה ולחזור לתלם- היא ההישג הגדול. גם הספורטאים והאומנים הכי גדולים חוו תקופות של כשלון וירידה. מעטים, אם בכלל, הולכים במסלול ישר, מותווה מראש, לאן שהם רוצים להגיע, בלי נפילות לצדדים, טעויות ועיכובים. אנחנו לא מושלמים וגם אם כן, לא כל מה שקורה לנו תלוי בנו. זו מטרת חיינו. הדרך שאתה עושה בהתמודדות עם הקשיים שלך ומה שאתה לומד תוך כדי. גם אם אתה לא מגיע בסוף לאן שרצית, מה שלמדת וכיצד התמודדת, הופכים להיות מטרה בפני עצמה.

למעלה