ביום כזה חם - קומפוט!! ואם את רוצה
דל סוכר, הוסיפי טבליות סוכרזית מיד לאחר כיבוי האש. בבישול זה עושה טעם לוואי לא נעים.
כשאני מכינה קומפוט בקיץ, אני שמה יותר מים מכפי שצריך ויש לי באותה הזדמנות גם מיץ טעים וצונן.
בבית הורי שסביבו הייתה גינה ובה המוני עצי פרי (בין השאר 7 עצי שזיף מזנים שונים) עמד במקרר
כל הקיץ סיר אמאיל גדול בצבע תכלת, ובו קומפוט (לפתן/מרק פירות) צונן. נראה לי שאמי הכינה
סיר חדש כל יומיים בערך, וכל רגע מישהו מילא לעצמו מנה או סתם שתה כוס מיץ פירות צונן וטעים.