איך לרענן אורז ופתיתים שהיו במקרר יום/יומים .. לשים את הפתיתים/אורז במסננת, במקביל לקחת סיר מלא עד מחציתו במים, להרתיח על הגז ואז להניח על הסיר את המסננת עם הפתיתים (שהמסננת לא תיגע במיים, רק מלמעלה) למפר דקות ולכבות את הסיר עם המים. העדים שיצאו מהסיר ויעברו דרך המסננת עם הפתיתים יתנו לו רעננות ורטיבות כאילו הכנת אותו לפני 5 דקות
בדיוק כפי שמכינים אורז מוקפץ (ואגב, אוהבת להכין אותו עם אורז שנותר במקרר....) מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פנימה קוביות זעירות של בטטה (לאחר שעברה ריכוך) וגזר מגורר. מוסיפים תיבול שאוהבים ומעט ציר עוף/מים.
הוספתי עגבניות קלופות וקצוצות, תבלינים ומים בישלתי עד שהתרכך,גם חצי קופסת פטריות היתה לי כשכל זה היה מבושל היטב, הוספתי את הפתיתים, בישלתי עוד 10 דקות שיספגו הטעמים והרי לכם אותה הגברת בשינוי אדרת היה יופי