יש לי צמרמורת מרב פחד..

gogold

New member
יש לי צמרמורת מרב פחד..

שלום רב, אני אולי לא אמא של חייל אבל אני אחות של חייל. קצין למען הדיוק. אני גם כן קצינה והשתחררתי לא מזמן מקבע. עקב הכרותי עם המערכת, למדתי (לצערי) שצה"ל זה לא תמיד מערכת שאפשר כלכך לסמוך עליה. אחי משרת כקצין בתפקיד מסווג אך מאוד לא קרבי. אני חייבת לציין שלפעמים אני מסתכלת עליו ותוהה אם הוא יודע מה עושים עם נשק. בעקבות ההתנתקות הודיעו לו ולכמה מחבריו (בעלי רקע דומה לשלו) שהם הולכים לפנות. לא סתם לפנות- לפנות את הסיבוב הראשון. הקשה. לא סתם לפנות את הסיבוב הקשה אלא כמה ישובים קיצוניים במיוחד. ואני שואלת את עצמי- מ ה ל ע ז א ז ל ק ו ר ה ב מ ד י נ ה ה ז ו ? אל מי לפנות? מה לעשות? אני כבר מעדיפה להיות שם בעצמי מאשר שהוא יהיה שם ולא ידע מה לעשות עם עצמו. מה קרה לצהל?? נגמרו החיילים?? אין מג"ב? אין חיילים שמוכשרים ללוחמה? את מי אתם שולחים? את העורף שלא יודע להחזיק אמ-16? זה כלכך מזעזע... זה כלכך עצוב... על כזה דבר נאבד את האנשים שלנו?? על חוסר סדר?? למה אף אחד לא שם לב לזה?? הלוואי שתוכנית ההתנתקות תהיה כמו כל שאר הדברים בצ"הל והיא רק תידחה ותידחה. ואם לא- אז שיקום מישהו ושיעשה קצת סדר באנדרלמוסיה הזו!!!

oshiko

New member
שותף לדאגה ... ../images/Emo10.gif

אין לי מה להוסיף אלא שכל העניין הזה, עם כל האלימות הפונציאלית שלו, מדיר שנה גם מעיני. אני מתפלל כל יום שנעבור את זה בשלום. שאיכשהו יקרה נס ופשוט לא יהיה מצב של מלחמת אחים. אני מקווה שביום פקודה יהיה מספיק שכל ואחריות לשני הצדדים.

gogold

New member
משום מה ההרגשה הפנימית שלי אומרת ..

שזה לא יהיה ככה. והרי כן תהיה מלחמת אחים. ונפסיד עליה כלכך הרבה אנשים. אהובים. ולא יקרה פה נס מהסיבה הפשוטה שעד עכשיו לא קרה שום נס. הכל פה הולך הפוך. פשוט בא לי לבכות... זה כזה בזיון. אל מי אפשר לנות כדי שיפקחו את העיניים??

אממאא

New member
מכיון שהבן שלי הולך לאבטח את

הפינוי הזה, הבנתי שהפינוי יהיה בנוי מכמה מעגלים - מעגל ראשון של מפנים שכולל גם שוטרים שיכנסו ללא נשק לישובים. המעגל השני יאבטח את המעגל הראשון והמעגל השלישי יאבטח את המעגל השני הן מול הפלשתינים והן מול המפונים. גם אם הבן שלי מחזיק נשק ביד, אני לא יכולה להגיד שאני רגועה. כולי תקווה שאת הטירונים שלנו לא יקחו גם לאבטח באיזה מעגל. ואני מקווה שכל הפינוי הזה ייגמר בשלום ושאף חייל לא יצטרך לשלוף נשק מול יהודים.

gogold

New member
סרט רע

אני לא זוכרת בדיוק את שם הסרט שהזכרת לי עכשיו, אבל יש איזה סרט אמריקאי על איזו מלחמה שבה שולחים את השחורים ראשונים כדי שהם יהיו אלה שיפלו. אז ככה אני מרגישה עכשיו. במקום לשלוח את מיטב הכוחות קדימה- שולחים חיילים עורפיים שאין להם מושג מנשק ומלחמה. מה הכוונה "המעגל השני יאבטח את המעגל הראשון והשלישי"? איך בדיוק? הם יפנו את הגופות? ולמה הם נכנסים בלי נשק? הרי זה ברור שהמתנחלים ינסו "לרסס" את צהל. זה כלכך עצוב... ואין מה לעשות בנידון....

oshiko

New member
הסיבה שאני יכול להרשות לעצמי ...

להיות קצת יותר אופטימי היא שאני (ומן הסתם ידידי לדור ההורים) זוכר את הפינוי הקודם בסיני וימית. היו טירופים של אנשים שמילכדו את עצמם ברימוני רסס. ובסוף המנהיגות המקומית ביחד עם הצבא הצליחו בהרבה סבלנות ושכל לצאת מזה בלי נפגעים. אני מקווה שאם יהיה פינוי הוא לא יסתיים יותר גרוע מהתקדים הזה.

כעת כתבה בחדשות ואקטואליה ב:msn

בנושא הזה. דווח על מסיבת העיתונאים שהיתה היום. דובר שם על שישה מעגלים אבל זה ממש לא משנה כמה מעגלים יש, בכל מקרה העבודה הזו היא..

סמדר בנ

New member
שולחים מי שאפשר

כל המצב של ההינתקות הוא לא פשוט. גם חיילים קרביים לא ממש ערוכים לפנות מתנחלים. אני יודעת למשל שהגדוד של הבת שלי שבאופן רגיל בתעסוקה באיו"ש עומדים להישלח לפינוי מתנחלים וגם הם חרדים לקראת הבאות. אם אני לא טועה אין כוונה שיפנו את המתנחלים בנשק כך שכל האבחנה בין אוחז בנשק ללא אוחז אינה רלוונטית כאן. זה דוקא כן מצב שגם העורף יכול לתרום למאמץ, עם כל אי הנעימות שבענין. איש לא אמר שאי נעימות היא נחלתם של החיילים הקרביים. המצב מסובך בכל מקרה, אני רק מתפללת שלא תהיה הידרדרות.

Forest Girl

New member
מזדהה.

חבר שלי במשטרה צבאית, עוד לא סיים טירונות, וכבר הודיעו להם שהם יהיו במעגל הראשון של המפנים, ובלי נשק. מאז שהוא אמר לי את זה, אני לא מפסיקה לחשוב על זה, כל כך מפחדת. הם סה"כ עשו טירונות 02, למה לתת להם לעשות את העבודה הכי מסוכנת? ואם כבר, אז לפחות עם נשק. מה זה הטמטום הזה? לתת לחיילים להיות ממש ב"קו האש" בלי נשק?! זה פשוט לא מובן לי. ועוד לחיילים עם פרופיל 64, שרק סיימו טירונות לא קרבית. חסר היגיון, ומפחיד.

למעלה