יש לי קצת בעייה להתמיד עם היוגה...

LoveBeing

New member
יש לי קצת בעייה להתמיד עם היוגה...

אני מאוד אוהב... אבל לאחרונה זה נהייה קשה ולא כל כך מהנה. אולי כמה שאני לא אתרגל זה יחלש עוד יותר. פשוט התחלתי ללמוד בשיווננדה אז הזנחתי את התרגולים היומיים מהספר שאני קורא... פשוט קשה לי מאוד לשבת הרגליים קצת עושות בעיות.. יש לכם עצות? דבר שאני הכי אוהב אלו התרגילים ההפוכים והשיווי משקל והדג... נ.ב. אולי תאהבו את הבלוג שלי
באהבה, גיל

חוסר התמדה...

בוקר טוב ל"אוהב להיות"... חוסר עיקביות והתמדה בתרגול מוגדר כאחד מששת המכשולים ליוגה... וככזה, כל "יוגי" או אדם ההולך בדרך רוחנית נתקל בו במהלך דרכו. הדרך להתמודד עם זה היא להיות קצת "אובססיבי" וקשה עם עצמך (לפחות בשלבים הראשונים). חוסר התמדה מביא איתו תסכולים וצרות אחרות המובילים להפסקת התרגול. אם אנחנו רוצים להתקדם, צריך להתנהג כמו בעל כלב שמאכיל את הכלב בשעות קבועות עד שזה מתרגל ולא מציק לו. אם לא יהיו לכלב ארוחות קבועות הוא פשוט יעמוד ליד השולחן או כל פעם שיראה אוכל, בעיניים מתחננות... אז בהתחלה, צריך להקפיד על תוכנית אימונים קבועה ומוגדרת, ולתרגל בה עד שהיא הופכת ל"טבע שני", כשזו משתרשת, לא יעלה ענין חוסר ההתמדה. עוד דבר חשוב הוא: לדאוג שהתוכנית תהיה ריאלית, יהנו תתאים לי. אם קשה לך עם תרגילים מסויימים והדבר גורם לך תסכול והפסקת התרגול, בנה לך תוכנית שתתאים לך יותר. התייעץ במורה שלך, בקשר לתוכנית ובקשר לחוסר ההתמדה ובכלל, מורים נמצאים שם בשביל זה, ויותר מזה, הם מאד אוהבים שמתייעצים איתם... אז שתהיה שנה טובה ומקדמת. אבי.

יוגי בר

New member
שכח מהבעיות

אין. ממש אין. אין שום דבר שהאהבה לא יכולה לנצח. אם אתה אוהב זה כבר מצויין. קשה לך לשבת? קח כמה שיותר כריות או תכין לך ספסל .וזה יסגור ענין. אל תוותר. תקשיב לנשימה ושתכח מהבעייה אל תמהר עשה את התרגול מתון ונשום לאט לאט ועמוק יותר ויותר אל תעשה את מה שאתה עושה אלא תרגיש את מה שאתה עושה ופתאום תראה שהכל יקרה לך. אין כוח חזק יותר מהאהבה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה