יש לי ראיון עבודה אחרי הרבה זמן

myofer

New member
יש לי ראיון עבודה אחרי הרבה זמן

ואני לא יודע איך להתכונן
אני מהנדס חשמל ואלקטרוניקה יש לי ניסיון שנה וחצי במקום עבודה אחד. לראיונות שהיו לפני מקום עבודה זה היה קל להתכונן, היו אפילו חוברות עם שאלות נפוצות בראיונות. בראיונות שעשו לי אחרי זה לא היה דומה. מאוד חשוב לי להתקבל (את זה יכלתם לנחש) כל רעיון יתקבל בברכה

נוסף לצד המקצועי תתכונן לשאלות

שמטרתן לבדוק את הכישורים שלך להשתלב בסביבת עבודה אם זה ארגון גדול- איך אתה בעבודת צוות, איזה נקודות חולשה יש לך (פה צריך להיזהר) איך אתה מבחינת לוחות זמנים ועמידה במשימות וכו .

ליליxx

New member
בראיונות שהיו לי

ביקשו ממני לתאר מה עשיתי במקום עבודה הקודם שלי, כולל תאור של כלל המערכת ואיך החלק שלי משתלב בה. לדעתי, כדאי לך להתכונן לתשובה על כך, כי זאת גם ההזדמנות שלך בראיון לדבר על משהו שאתה ממש מומחה בו, לעשות רושם טוב ואפילו למשוך את המראיין לכיוונים רצויים לך. דבר שני שכדאי לך זה לברר כמה שאפשר על החברה אליה אתה ניגש ואם אפשר גם על התפקיד והתחום אליו אתה מועמד. בהתאם לכך, תתכונן ותלמד את החומר הקשור לכך. לדוגמה, יצאה לי לגשת לראיון בחברה המפתחת ראוטרים, אז למדתי כל מה שאפשר על ראוטרים. לדוגמה, נישלחתי דרך חברת השמה לראיון מסויים שלפי ההסבר של הפקידה (בעקבות שיחה איתה ותחקור ביוזמתי) יש חשיבות לפרוטוקולי תקשורת XX וYY, אז התכוננתי לכך. עוד דבר שלדעתי כדאי לעשות (למרות שאני לא עשיתי) זה לבקש מחבר שיעשה לך ראיון דמי, אפילו כזה שאתה מוסר לו את השאלות ואפילו אם הוא לא מכיר את החומר. כפי שאתה רואה, אני עדיין מובטלת, כך שלא יודעת מה העצות שלי שוות, אבל בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

Easy_Rider

New member
שאלה מתוך ראיון ... ../images/Emo4.gif

תאר שלוש נקודות חלשות שלך ... תאר שלוש נקודות חלשות באופי שלך ... הרי אתה לא יכול להגיד - אין ! אז איך יוצאים מהשאלה הזו, וזו לא הפעם הראשונה

החוכמה להציג נקודות חולשה שהן בעצם

יתרון מבחינת המעסיק- למשל אני משקיען רציני ולפעמים נסחף בעבודה על חשבון הזמן הפרטי שלי וכו, זה "כאילו" חיסרון

galh

New member
זה ה- "אני פרפקציוניסט" החדש.

למה נראה לך שהבנאדם שמראיין אותך לא מכיר את השטויות האלו? למה לא להגיד משהו בסגנון של: "אני מתמרמר בקלות אם אני מקבל שכר ההולם את השעות הנוספות שאני עושה"?!

אילו כללי המשחק, זה משחק ידוע

מראש, המעסיק יסתכל עליך בעין טובה אם לא תיפול למלכודת, אם תתחיל לדבר על חולשות אמיתיות או להציף נושאי שכר ותנאים כבר בשלב מוקדם של הראיון- המעסיק ינפנף אותך, התקופה שבה המועמדים היו פרימדונות שצריך לחזר אחריהם עברה לפני 3 שנים

orom

New member
לדעתי נכון לציין נקודות חולשה

אמיתיות, זאת אומרת לא להגיד את הדברים הצפויים והבנאליים כמו וני פרפקציוניסט או אני דורש הרבה מעצמי ומאחרים. זה פשוט נשמע כבר לא אמין ומראיינים מנוסים רק יקשו עליכם יותר ויבקשו דוגמאות לאיך כל תכונה "רעה" שכזו באה לידי ביטוי בפרוייקט שעבדתם עליו. לכן לדעתי כדאי להגיד את האמת כמובן בצורה "נכונה" לדוגמא אם אתה אובססיבי בקטע של לשיטה תגיד שאתה אוהב סדר ועבודה מובנית ועמידה בלוחות זמנים. בהצלחה.

inbal76

New member
מה זאת אומרת?

להגיד להם בראיון שאני עצלנית? את רוב החסרונות האמיתיים אי אפשר להציג "נכון". ואם שואלים אותך על חסרונותייך, אתה לא יכול להגיד "אני אוהב סדר ועמידה בלוחות זמנים", כי זה יתרון ולא חסרון. מה שעשית זה רק עוד ואריאציה ל"אני פרפקציוניסט". אני עדיין מחכה למישהו שיביא רעיון לתשובה שבאמת אפשר לתת ולצאת בסדר מהשאלה הזאת.

למעלה