יש לי רעיון! שירשור מוזיקה!

NiR AbR

New member
יש לי רעיון! שירשור מוזיקה! ../images/Emo168.gif

כל אחד יכתוב פה המלצות לשירים שהוא אוהב, מילים, מנגינות וכל מה שקשור. לדעתי יכול להיות נחמד, מה גם שיגדיל את רשימת השירים אצל כל אחד במחשב
מה אתם אומרים? בריאות להמונים!
ניר.

NiR AbR

New member
אוי, אבל זה קשה ../images/Emo13.gif יש המון שירים!

למשל, משהו שכרגע שמעתי, קורין אלאל - מעיין. והנה המילים: כשהרוח בנשמך פורעת כשבחושך אתה יושב לבד כשהשמש לא מנסה לגעת כשהפחד אוחז בך לאט. כשצוחקת מכשפת היער שצורח עורב על החלון מתקרבת והיא חדה כתער מתגנבת איזו תחושת אסון. אז מתוכך פורץ מעיין ומתגבר ומתגבר ואז אתה חזק יותר חזק.

איך זה ש ../images/Emo41.gif

אחד לבד מעז איך הוא מעז למען השם
אחד לבד אני לא הייתי מעז ואני בעצם לא לבד

ויזיטור

New member
אתה מלא רעיונות!

אל תפחד אתה לא לבד היתה זו דקירה קטנה זעזוע פתאומי ומהיר, נכון, איבדת שליטה לרגע לא היית מספיק זהיר, ועכשיו פעמוני אזהרה מצלצלים בראשך אתה רוצה לשכוח להתחיל מהתחלה אז תאמין שאם קלקלת אתה יכול גם לתקן, כן, כן. אל תפחד אתה לא לבד. אם יחזור שוב רגע הפחד אבוא להושיט לך יד תמיד אהיה קרוב אליך לחבק במקרה שתרעד עכשיו פעמוני אזהרה מצלצלים בראשך אתה רוצה לשכוח להתחיל מהתחלה אז תאמין שאם קלקלת אתה יכול גם לתקן, כן, כן. אל תפחד אתה לא לבד. פעמיים בא אלינו אהוד בנאי ושר רק שאלנו אם אפשר שיבוא ,והוא בא... איש ניפלא שפגשתי בדרכים. ועוד שיר... למדני אלוקי / לאה גולדברג למדני אלוהי ברך והתפלל, על סוד עלה קמל על נגה פרי בשל, על החירות הזאת לראות, לחוש, לנשום. לדעת, לייחל, להיכשל. למד את שפתותי ברכה ושיר הלל בהתחדש יומך עם בוקר ועם ליל לבל יהיה עלי יומי היום כתמול שלשום, לבל יהיה יומי עלי הרגל.

NiR AbR

New member
קדימה! עוד! ../images/Emo13.gif

יהודה פוליקר - הילד שבך אתה שורף שעות מתות ועיתונים בערמות כל סופשבוע תמונות משפחתיות של אחרים בחלונות שורפות אותך אתה יוצא כשזה כבר חושך לבוש בשחור אתה נוסע ונוסע במהירות האור כאילו יש שם איזה שיא שרק אתה יכול לשבור אתה מסתיר את המקום פצעים וצלקות, שלא הגלידו אתה זוכר פרטים קטנים שאחרים, לפני שנים כבר שכחו לפעמים אתה שוקע וסופג את הכל לפעמים אתה פוגע ביקר לך מכל כאילו יש איזה כאב שרק אתה יכול לסבול יש שם איזה שיא שאתה לא שברת ויש איזה כאב שאתה כבר הכרת יש איזה כפתור שרק אתה יכול לסגור אבל יש בחוץ חיים שאתה לא הספקת ויש עוד אהבה שאתה לא אהבת יש איזה כפתור שאף אחד אף פעם לא יסגור הילד שם הוא איש אבוד, מרגיש נטוש, דחוי, שדוד, חולם בחושך והוא נרדם ומתעורר שולח יד ולא זוכר, שאין שם אף אחד ובחלום צונח ילד קשור מאחור, וזה הילד שבך אבל קוראים לו לחזור, ויש איזה כפתור שרק אתה יכול לזכור אבל יש בחוץ חיים שאתה לא הספקת ויש עוד אהבה שאתה לא אהבת ויש איזה כפתור שאף אחד אף פעם לא יסגור יש שם איזה שיא...

שיר

דרך ארוכה ביצוע: גלי עטרי מילים: תלמה אליגון רוז לחן: קובי אושרת דרך ארוכה אני כעוף בנדודיו אני כרוח חרש ימים עוברת שרה לה מסתיו אל סתיו. דרך רחוקה ואני ציפור בליל סגריר ציפור בלי בית, מה היא אל מול שמיים כשאבד לה סוף השיר. שיר הרוח על המים ולו הרבה גוונים מי אני היום ומה אני בצלילים המשתנים בשיר? כשהאור על פני המים יש קשת של צבעים מי אני היום מה היום מי אני בשיר. דרך רחוקה ובסופה אתה ניצב אבוא אליך חרש כרוח ערב נלך איתה עד תום יחדיו. דרך ארוכה ואני ציפור תלויה על בד הושט ידך לי, קרא לי, כי בשמיים כל השיר שלי אבד. שיר הרוח על המים...

מקיץ אל חלום ../images/Emo143.gif

מקיץ אל החלום ביצוע: גלי עטרי מילים ולחן: ברוך פרידלנד שוב, כמו מקיץ אל חלום מתחמק מן האור מגשש בין כתלי החזון ערפילי כחלב כשל חולם מאוכזב המכווץ אישוניו - אל תבכה, אני בוכה בשבילך אל תפנה, אני אצעד בשבילך עד כלות רגלי בחוליי עד אפול וגופי שבור למרגלות הנהר העכור... שוב בהמיה רחוקה כמו עוד מוות בזוי הנסתר בסמטה שממול מנותק ואסור כטאבו על כתפי אם אותי תבכי - אל תבכה, אני בוכה בשבילך... אל הרוח אל המים אל האש כמו תפוח שרחק מן העץ אל הדרך עד אליך עד לאופק כבת דמותך שהאיצה בי כדופק... אל תפנה אל תבכה אל תכבה...

../images/Emo29.gifואחרון של גלי...../images/Emo29.gif

עוד יום ביצוע: גלי עטרי מילים: רחל שפירא לחן: מתי כספי בחריפות הזאת עוד יום, עוד יום ובצפיפות הזאת עוד יום, עוד יום. החזאי מוסר את התחזית משקעים, שינוי זרימה ורוחות תזזית ויש כאן מקום לדמיון עוד יום, עוד יום. המלאכה מרובה והזמן קצר ואנחנו כבר יודעים שהגשר צר. אמצע הדרך ויש גם בזה נסיון עוד יום, עוד יום. לא להתמעט וגם לא להמלט ותמיד לשאוף ללכת הלאה ללכת זה אומר: לא להסתלק כן, כוונתי לומר: לא להסתלק אמצע הדרך ויש גם בזה נסיון עוד יום, עוד יום. בחריפות הזאת עוד יום, עוד יום בציפייה לטוב עוד יום, עוד יום.

מקיץ אל חלום ../images/Emo143.gif

מקיץ אל החלום ביצוע: גלי עטרי מילים ולחן: ברוך פרידלנד שוב, כמו מקיץ אל חלום מתחמק מן האור מגשש בין כתלי החזון ערפילי כחלב כשל חולם מאוכזב המכווץ אישוניו - אל תבכה, אני בוכה בשבילך אל תפנה, אני אצעד בשבילך עד כלות רגלי בחוליי עד אפול וגופי שבור למרגלות הנהר העכור... שוב בהמיה רחוקה כמו עוד מוות בזוי הנסתר בסמטה שממול מנותק ואסור כטאבו על כתפי אם אותי תבכי - אל תבכה, אני בוכה בשבילך... אל הרוח אל המים אל האש כמו תפוח שרחק מן העץ אל הדרך עד אליך עד לאופק כבת דמותך שהאיצה בי כדופק... אל תפנה אל תבכה אל תכבה...

עוד מעט

עוד מעט עוד מעט ויכבו הפנסים ואת תהיי לבד ותביטי אל הלילה האפל מחכה שיתבהר ולומדת להכיר את הספק שמנכר עוד מעט וילכו האנשים ואת תהיי לבד ותביטי אל חדרך המתרוקן וחשש מה מתגנב שהבית שאת גרה בו איננו כלל ביתך אי שם בין אוהבייך שהיו לך לא חשבת שיש עוד מקום לאהבה לא ראית שכל מה שיש בתוך לבנו זה אותו דבר שאנחנו מחכים ולא רואים ומחכים ומסרבים עוד מעט והלילה יגמר ואת תהיי שרועה לבדך על מיטתך הלבנה מאבדת את עצמך מסתתרת מהשחר שדופק על חלונך אי שם בין אוהבייך...

נשמה אבודה ../images/Emo182.gif

מתוך הלבן הוא מגיח מנסה לנשום בקושי מצליח גופו הכבד ספוג רעלים לאט משתחרר תופס עננים מאמץ אחרון הוא כמעט נוגע אם ישאר לבד הוא עוד שוקע ילדות רחוקה קוראת לו קדימה ברואשו הכבד מהדהד קולה של אמא של אמא.... נשמה אבודה תפילה נוגה לוחשת חיים חדשים לגופו היא מבקשת נשמה אבודה תפילה נוגה לוחשת חיים חדשים לגופו היא מבקשת אם רק ירצה הוא יתגבר והשטן בפנים פתאום ישאב אז יוכל ללטף את כל שאהב ואולי עוד רבים ילכו אחריו

ornusha

New member
שיר שמדבר אליי (כמו שיכלתם להבין)

לכי ילדה אהובה אל חופים רחוקים אל חלומות אחרים יש עוד דרכים שאותן לא עברו מעולם לכי לשם קחי לך ילדה אהובה את תרמיל האתמול יש בו כמעט את הכל לכי ילדה אהובה, כי עוד לא מאוחר אל המחר לא, לא, אל תשכחי גם כשעצוב לך יש לך אותי לא, לא, אל תשכחי אני כאן אל תכעסי אהובה, אם נתנו לך לחשוב אין כאן מקום לאהוב פעם היה זה חלום שאליו מגיעים ממקומות אחרים לא, לא, אל תשכחי... ואני כבר עייפתי מאד על שנים אבודות לא אבכה עוד כשביקשתי למצוא את הסוד זה שגם לך מחכה לכי ילדה אהובה אל חופים רחוקים אל חלומות אחרים יש עוד דרכים נסתרות להגיע דרכן לכי איתן לא, לא, אל תשכחי...

השיר שבחרתי היום...

ניר - תודה לך על הרעיון הג-ד-ו-ל הזה. אני מושפעת משירים, שואבת מהם את הכח, מתעמקת ברגשותי בזכות המילים שלהם, בקיצור, I AM IN !! לשיר שבחרתי לא מצאתי את המילים אבל באיזשהו יום בחיי טרחתי לכתוב את מה שהבנתי, אז סליחה אם יש אי דיוקים... כל מה שנשאר - בוטן מתוק בקרקס למה לא תבוא, תשב, לא תצפה, לא תתאכזב, דמיין כמו שרק אתה יודע תהיה כמו שאני צריכה ואל תתן לי מנוחה אמתח אותך עד שתשתגע. את כל מה שנשאר מהכח שנגמר אשמור לי למחר לעוד יום נהדר תמיד ידעת להקשיב ולענות לכל תחביב וכל דרישה או בקשה לשקט ושלווה יש דמעות על השטיח והלב כבר לא יכול.. לסבול.. ועכשיו אני חוזרת לבקש את כל מה ששייך לי לא מצטערת זה הזמן שלי לצעוק בחזרה אני אדאג שיהיה לי טוב יהיה לי טוב את כל מה שנשאר מהכח שנגמר אשמור לי למחר לעוד יום נהדר ... איזה יום...

שיר לעכשיו

השיר הזה נכתב בלילות כשכל המנגינות כבר כלו כשהשעון בקצב קר ושחר חוצפני לקחו עוד לילה נהדר, לתמיד לילה לילה לי כל העיר הזאת שלי לילה תשורר שירך לי לילה שלי שלי השיר הזה כואב בלילות את כל האהבות שכלו את כל אותם כוכבי שביט שנמוגו ביופיים ואת אלפי המרחבים של הים השיר הזה בוכה בלילת על כל אותן חומות נעולות על כל אותן עיניים שתעו במחשכים ועל החלומות שנשחקים לילה לילה לי כל העיר הזאת שלי לילה תשורר שירך לי לילה שלי שלי

זמר נוגה

התשמע קולי רחוקי שלי התשמע קולי באשר הנך קול קורא בעוז, קול בוכה בדמי ומעל הזמן מצווה ברכה. ארץ זו רבה ודרכים בה רב נפגשות לדק נפרדות לעד. מבקש האדם, אך כושלות רגליו, לא יכול למצוא את אשר אבד. אחרון ימי כבר קרוב אולי, כבר קרוב היום של דמעות פרידה. אחכה לך עד יכבו חיי, כחכות רחל לדודה.

ועוד אחד - חלומות

חלומות של אתמול הם שלהבות נרעדות לא יכול כל החושך לכבות. על מצע השלכת החלומות מלחשים רק פרחים מיובשים דוהים בין הדפים. חלומות של אתמול... אל תסב את פניך אתה מלא דברים כמוסים אל תגיף את התריסים חפש בין המילים. חלומות של אתמול... שיר בדרך אליך נרקם בסבלנות אין קץ הן תיקח ותאמץ אותו אל לבבך חלומות של אתמול הם שלהבות.

NiR AbR

New member
יופי! ממשיכים... ../images/Emo13.gif

ומותר גם להעלות שירים לאו דווקא שמחים, בסך הכל, לא כל הימים באמת מושלמים ולא תמיד יש לנו חשק לחייך לעולם כל הזמן...
אולי כתוב בנקבה, אבל אז מה.
עברי לידר - אשה לוויתן עדיין חולמת ועדיין רוצה כבר כמה שנים שהיא לא מרוצה ויש לה הסכם עם עצמה; תמיד כשנשברת עולה לקחת אויר ומי זה אמר שאישה לוויתן זה דבר לא שביר ואולי החום יעשה את שלו, ואולי הקור יגמור אותי ויש בעולם מקומות נפלאים הייתי רוצה להיות שם, למצוא את עצמי שוחה חופשייה בעומקים מתאימים לי לפעמים מרגישה חזקה, לפעמים מתפרקת בלי כוח לדחוף את עצמי מהדחף שלי לשחות אל החוף ואולי החום יעשה את שלו, ואולי הקור יגמור אותי. דנה ברגר - רחוק מהמציאות בין יום וחלום אבחר בחלום חלום ששווה לחיות בשבילו אסגור את עיני ואל עצמי אתקרב רחוק מהיום רחוק מכאב אם זאת המציאות אבחר בחלום מקום דמיוני שאפשר בו לנשום אניח ראשי על כר הדשא הרך אלך עם הראש לאן שיקח אסגור את עיני ואל עצמי אתקרב רחוק מהיום רחוק מכאב קרוב אל הלב אם זאת המציאות אני לא נוגעת בה לא אוכל מידיה לא אשתה אותה לא אזרום עם היום כמו עץ כרות אבחר בחלום את זאת המציאות אסגור את עיני ואל עצמי אתקרב רחוק מכאב יש עוד מ-ל-א שירים, כל פעם נוסיף עוד. ובכלל, לא חייבים מילים, אפשר לציין רשימה של שמות שירים יפים, כל אחד ומה שבא לו... מחכה לשמוע משלכם! ניר.

תמר 26

New member
גחליליות ../images/Emo79.gif ../images/Emo142.gif ../images/Emo79.gif

גחליליות/ מלים ולחן: אסתר שמיר אני חוזרת אל היער ללקט גחליליות אורות קטנים השארתי בעוזבי מלים כבדות מצער שלא יכלו לעוף שירים שלא אספתי בלכתי אני חוזרת לעבר ללקט גחליליות לבנות מהן סולם של כוכבים שבילים שלא הלכתי כי לא יכלו להיות אולי עוד מחכים שם בשבילי אם תבוא ליבי לשם תבוא אל העבר בלי לעצור נאסוף את כל הטוב נאסוף את כל התם נאסוף גחליליות ונחזור ילדה שם מחכה לי, היא מתאהבת בלי לראות גחליליות דולקות סביבה באור בוהק בואי שוב אלי, אשמור עלייך מצרות בואי וביחד נתחזק אני חוזרת לעבר, לא פוחדת מהזמן יודעת להבחין בין טוב ורע נאסוף את כל הטוב, את כל האור, את כל התם נביא אותם לכאן בחזרה אם תבוא ליבי לשם תבוא אל העבר בלי לעצור נאסוף את כל הטוב נאסוף את כל התם נאסוף גחליליות ונחזור.. ראיתי שקדיה פורחת
ומה אתכם?

ויזיטור

New member
אם עוד החושך רב

"אם עוד החושך רב ואין כוכב לי ואם הים גועש על תורן ספינתי הדליקי אמא שושנה של אש ואם החווירו עד בלי שחוק שמיים וחוט השחר דק הושיטי יד חמה ברכיני אמא ולב אל לב יחזק כיפת זהב מעל תחתי תהום ודמי שאני גל שאני גל אל ארץ חלומי שאני בתבונה ואל תשאל נא מה לי ציפור קטנה ציפור קטנה באופק מחכה לי אם כלתי בחלומה תופרת כותונת לאהוב נשקיה חרש על מצחה הו אמא אמרי לה כי אשוב ואם תשאל מה הנתיב בים לי ומה לי אצודד הגידי לה מנחת פלאים הו אמא לרך שייוולד כיפת זהב מעל תחתי תהום ודמי שאני גל שאני גל אל ארץ חלומי שאני בתבונה ואל תשאל נא מה לי ציפור קטנה ציפור קטנה באופק מחכה לי אם עוד החושך רב ואין כוכב לי ואם הים גועש על תורן ספינתי הדליקי אמא שושנה של אש

למעלה