רק לגבי אקו"ם
הבנתי שלהרבה אמנים בארץ יש בעייה, ואני מסכים שהם משקיעים הרבה שעות ומאמצים בשביל ליצור, אבל לתבוע מגרשי כדורגל זה לדעתי מאוד מוגזם. זה לא שאנשים באים בשביל לשמוע שם מוסיקה, וזה רק חשיפה לקהל רחב של אנשים. חוץ מזה, אקו"ם לא פועלת נכון, ובמקום לנסות להביא תועלת גם לצרכנים הם רק מנסים לפגוע בהם, "והכל בשביל האמנים". אפשר לשמוע ולקרוא הרבה מאוד על תביעות שהם למעשה מצחיקות, והרושם שרוב האנשים מקבלים הוא שהם יעשו הכל בשביל להרוויח כסף בכל מקום שאפשר (ואיפה שגם אי אפשר, אבל אין להם מה להפסיד). הם צריכים גם ללכת לקראת הצרכנים איכשהו (לא, אין לי רעיונות כרגע, כשיהיה לי משהו טוב אני אפרסם), ולא להתנהג כמו חבורת רוטווילרים כלפי מי שאמור לפרנס אותם, אחרת אנשים יחפשו תחלופות זולות מחו"ל, ואז אף אומן מקומי לא ירוויח יותר. ובקשר לצד המשפטי, כשאומן מוציא את "הקניין הרוחני" שלו לציבור, אמנם תאורטית זה עדיין הקניין שלו, אבל שלא יצפה שזה מה שיקרה במציאות. אנשים תמיד ישתמשו ביצירה שלו, ולא תמיד ישלמו לו כסף. זה כמו שכל הסלבריטים ידרשו כסף מכל עיתון שמפרסם תמונה או ציטוט שלו, הרי זה לעולם לא יצליח, נכון? אז ככה אומנים צריכים לדעת מדי פעם לוותר בגלל שהם מראש ידעו שהיצירות מיועדות לציבור הרחב, ולא תמיד יש שליטה עליו. אם ימציאו שיטה אחרת שתועיל ל2 הצדדים, אז סבבה, אבל לתבוע כל דבר כמו שאקו"ם עושה, עם זה אני לא מסכים.