יש לי רעיון!!

Ne§t£A Gi®L

New member
יש לי רעיון!!../images/Emo108.gif

המון אנשים מחפשים כאן תווים של שירים לפסנתר. אולי נבנה מאגר תווים של שירים [לאו דווקא קלאסיים, אני חשבתי יותר בכיוון של עכשווים יותר, אבל איך שבא לכם:)]?? זה יכול להיות מצויין! יש ממש מעט כזה ברשת! זה יהיה ענק:) מה דעתכם??

WhiteNight

New member
רעיון לא רע!../images/Emo45.gif

לבנות מאגר של שירים בכוחות משותפים אכן יכול להיות מצויין. ניסיתי לעשות את זה פעם אבל חוסר הידע של בבניית אתרים הפיל אותי... מה שכן, אני לא חושבת שיש צורך לכלול בתוכו מוסיקה קלאסית - כי זה ממש לא בעייה למצוא. לי יש מאגר די גדול של שירים של הביטלס, קצאת ג'אז ושל כל מיני מחזות זמר ופסקולים. ואני אשמח לתרום אותם. הבעייה היא שהקבצים האלה שוקלים די הרבה, ככה שצריך למצוא שרת טוב. (המקסימום שאני מכירה זה ברינקסטר - 30 מגה בייט) אם זה באמת יצא לפועל -

RAmitos

New member
רעיון טוב

אני יכול גם לתמוך בבניית האתר, יש לי קצת ניסיון בשטויות האלה.. ולא נראה לי שהאתר יגיע לכאלו מימדים עד שאק"ום "יעלו" עלינו, כי הוא לא יהיה אתר כזה מפורסם אני מתאר לעצמי.. בכל מקרה, תיידעו אותי בקשר לעניין ויחדיו נהיה מעצמת תווים משותפת!! (דרך אגב יש לי 300 ומשהו צילומים במחשב של איזה גירסה מוזרה של הריל בוק... סתם שתדעו..)

gabrielr

New member
רעיון מעולה

ואני אשמח לתרום לכך (יש לי ידע בסיסי למדיי בבניית אתרים, אבל זה ייראה יותר טוב מרוב האתרים (הפרטיים) הישראלים שיש היום). בכל אופן, יש לי רק שאלה אחת, שנוגעת לגבי זכויות יוצרים (בעייה כואבת). ברור לי שיש תוים חינם ברשת, אבל לגבי המוסיקה העכשווית, אקו"ם עכשיו תובעת כל דבר (הם אפילו דרשו לא מזמן ממגרשי כדורגל לשלם להם, שזה שיא הטמטום לדעתי), אז אני רוצה רק לוודא שהם לא יוכלו להגיע אלינו... (אפשר עילום שם, שרתים זרים, לא חסרות שיטות) אבל לסיכום, אני מעוניין ורוצה להשתתף בזה מי שרוצה שישלח לי מסר, נדבר על זה קצת יותר

אז ככה,

הסיבה שאקו"מ או כל אגודה אחרת תובעת כסף ממוסדות (ואפילו אם זה מגרש כדורגל) היא ממש לא טיפשית, אנשים משקיעים שעות וים כסף כדי ליצור מוסיקה בארץ הזו, וגם ככה זה לא קל לראות הרבה ממהכנסות על תקליטים ומופעים פה בארץ. מעבר לזה, המלצה אחת לכולם : תתחילו לפתח את השמיעה שלכם ולהוציא לבד, דבר ראשון זה יהיה נכון יותר מאותם ספרים שכולכם קונים (או לא קונים) ותוכלו להוציא כל מה שתרצו, אם זו מוזיקה פופולרית רוק או ג'אז. בפעם הראשונה זה לוקח הרבה זמן אבל לאט לאט זה נהיה קל יותר ויותר, החשיבות היא לא רק להוציא את התווים אלא גם להבין את הרגש והדגשים במוזיקה (בג'אז בעיקר) וזה יפתח אתכם ביותר דרכים משתוכלו לדמיין. אורי.

gabrielr

New member
רק לגבי אקו"ם

הבנתי שלהרבה אמנים בארץ יש בעייה, ואני מסכים שהם משקיעים הרבה שעות ומאמצים בשביל ליצור, אבל לתבוע מגרשי כדורגל זה לדעתי מאוד מוגזם. זה לא שאנשים באים בשביל לשמוע שם מוסיקה, וזה רק חשיפה לקהל רחב של אנשים. חוץ מזה, אקו"ם לא פועלת נכון, ובמקום לנסות להביא תועלת גם לצרכנים הם רק מנסים לפגוע בהם, "והכל בשביל האמנים". אפשר לשמוע ולקרוא הרבה מאוד על תביעות שהם למעשה מצחיקות, והרושם שרוב האנשים מקבלים הוא שהם יעשו הכל בשביל להרוויח כסף בכל מקום שאפשר (ואיפה שגם אי אפשר, אבל אין להם מה להפסיד). הם צריכים גם ללכת לקראת הצרכנים איכשהו (לא, אין לי רעיונות כרגע, כשיהיה לי משהו טוב אני אפרסם), ולא להתנהג כמו חבורת רוטווילרים כלפי מי שאמור לפרנס אותם, אחרת אנשים יחפשו תחלופות זולות מחו"ל, ואז אף אומן מקומי לא ירוויח יותר. ובקשר לצד המשפטי, כשאומן מוציא את "הקניין הרוחני" שלו לציבור, אמנם תאורטית זה עדיין הקניין שלו, אבל שלא יצפה שזה מה שיקרה במציאות. אנשים תמיד ישתמשו ביצירה שלו, ולא תמיד ישלמו לו כסף. זה כמו שכל הסלבריטים ידרשו כסף מכל עיתון שמפרסם תמונה או ציטוט שלו, הרי זה לעולם לא יצליח, נכון? אז ככה אומנים צריכים לדעת מדי פעם לוותר בגלל שהם מראש ידעו שהיצירות מיועדות לציבור הרחב, ולא תמיד יש שליטה עליו. אם ימציאו שיטה אחרת שתועיל ל2 הצדדים, אז סבבה, אבל לתבוע כל דבר כמו שאקו"ם עושה, עם זה אני לא מסכים.

utoo

New member
כדאי שתזהרו

כבר עלה פה הרעיון ומכיוון שזו עבירה לפרסם ללא אישור אקו"מ לא הייתי ממליצה לכם כי הם תובעים אנשים שעושים זאת. כדי לפרסם באישורם ( כבר בדקתי את זה איתם) צריך לקבל רשיון העתקה שעולה כסף וגם לא תמיד הם מסכימים . האישור בא מהיוצרים עצמם שמקבלים חלק מהכסף ויחד עם זאת הם לא תמיד מסכימים.דיברתי עם שלמה ארצי והוא בכלל לא מעוניין לתת רשיון לשירים שלו. תמשיכו לנסות להוציא לבד ותעזרו באתרים שנותנים אקורדים או תעשו כמוני ותבקשו מהמורה שלכם שירשום לכם את התווים. ואם הוא מוכשר כמו המורה שלי אז תוכלו להנות כמוני....

למעלה