אוקיי -
תראה, אני לא יכול לערוב לך שהמכוון שלי מהטובים שבטובים. הוא עובד אצלנו מאז שקניתי את הפסנתר, וזה היה בתקופה שהתחלתי ללמוד פסנתר קלאסי אצל המורה הראשונה שלי, שכאמור לא הייתה משהו. אני דווקא זוכר שלא הייתי כל כך מרוצה אחרי הכיוון האחרון שעשיתי (אבל זה היה לפני שנתיים, והייתי בכיתה י', ולא הבנתי כלום מהחיים שלי). אז לשאלותייך. את הפרטים עליו אתן לך במערכת המסרים אם תרצה. יש לו מספר טלפון. הוא גם מוכן ללכת איתך לבית המוכר ולבדוק את הפסנתר כמו שאמרתי (בתשלום כמובן). זה לא קל למי שלא מנוסה. כדאי מאוד שתיעזר במכוון פסנתרים לשם כך. אני אישית לא הייתי ממליץ לקנות חדש. אני הוכחה חיה שאפשר לקנות פסנתר יד שניה, חדש (הוא היה ממש חדש) בחצי מחיר, אז לא חבל? פסנתר של 20 אלף לקנות ב8 אלף, כשככה אתה תקנה פסנתר של 8 אלף ב-16 אלף עם כל היקרנות שלהם. חוץ מזה, שפסנתרים חדשים הם אטומים מאוד, ולוקח להם זמן להיפתח (כמו כל כלי נגינה). גם הכלי שלי בסופו של דבר היה אטום כשקניתי אותו, כי הם בקושי ניגנו עליו, הבעלים הקודמים. יש לך כמה אופציות בסך-הכך: א) אם אתה מחפש להיות ממוסד וללכת על בטוח, כנס לאתר www.piano.co.il, ותפנה אל האדם שאחראי שם. הוא עושה רושם של אדם רציני. אתה גם יכול לראות שם רשימת מחירים של כל השירותים שהוא מציע. הוא עושה רושם של אדם מאוד רציני, וזה מה שאני הייתי עושה במקומך בכל אופן. מה גם שיש שם רשימה של פסנתרים יד שניה שנמכרים שם (יש שם פסנתר גרמני בן 90 שנה ב12,500 שקל, ורשום שהוא מדהים. אני מאמין לו - אבל אתה תמיד יכול ללכת ולנגן עליהם). אם אתה הולך על האופציה שלו, הוא גם גוף ממוסד, ככה שגם אם ברמה התיאורטית בלבד הוא יעבוד עלייך (וזה לא יקרה), יש לאן לפנות. ומעבר לזה, יש לך שם רשימה מלאה של פסנתרים שאנשים מציעים למכירה. כל פסנתר שלא תבדוק, תלך ותנגן עליו ותבקש את חוות דעת המכוון. ואם אתה שואל אותי? גם אתה לא כל כך מתלהב מהפסנתר, והמכוון אומר לך: "זה פסנתר מדהים!", אז אני מציע לך לקחת את הפסנתר הזה, כי אתה תודה למכוון שלך בסוף על ההערה שלו. בסה"כ, הם מבינים יותר, ואין להם אינטרס - הם את הכסף שלהם מקבלים על כל שירות ממילא - זה לא שהם מקבלים אחוזים על מכירה. יש כמובן את האפשרות של המכוון שכיוון אצלי בשנים האחרונות, ויש את האפשרות השלישית של המכוון של המורה העכשווית שלי, שאני שוקל לפנות אליו אולי - כי הפסנתר של המורה שלי נשמע כמו אלוהים בכבודו ובעצמו. וגם, מורה ששולחת תלמידים לפילהרמונית מבינה טוב מאוד מי צריך לכוון לה את הפסנתר. אז את השם של המכוון הקודם שהיה לי אני יכול לתת לך מיד (במסר פרטי), ואת השם של המכוון השני אני אצטרך לחפש. ואולי אני גם אלך על המכוון הזה מהאתר, הוא באמת נשמע רציני. תודיע לי מה תרצה. שי