יש לי רעיון!

• פותח הנושא gilka
  • פורסם בתאריך

gilka

New member
יש לי רעיון!

כל אחד יצלם את הפסנתר שלו וישים כאן בפורום, ואז אחרי שהשרשור יגמר אז המנהל יוכל לפתוח גלריה של "פסנתרי הפורום". מה דעתכם? אני אצלם את הפסנתר שלי אם אני ישיג ממישהו מצלמה דיגיטלית...

Noopy

New member
אממממ...

נראה לי שזו הבעייה... לא לכולם יש מצלמה דיגיטלית/סורק...

shykedmi2

New member
בעיה למצוא תמונה של...

הדגם שלך באינטרנט? זה שלי. הYAMAHA C108, בצבע מייפל. :) מדהים!!!! :)

shykedmi2

New member
אגב, לינק שאתם תאהבו -

לכל מי שמחפש פסנתר, הא לכם אתר.

נירס123

New member
שי,

הימאהה שלך קנית אותו חדש או משומש? אפשר לדעת כמה הוא עלה לך ואיפה?? תודה

shykedmi2

New member
משומש - יד שניה

חיפשנו בעיתונים מקומיים על פסנתרים, והתייעצנו עם המכוון שלנו, והלכנו לבית שלו. הוא היה כמו חדש. היו לו מלא בנות שאף אחד לא ניגנה בהם. הביא לי את הכיסא, את כל החוברות של הבנות שלו, את הכפפת ניקוי. מה לא הביא. הכל בגלל שהוא ראה כמה רציתי אותו. :) טוב, בלי שום קשר. המכוון בא איתנו אל בעל הפסנתר הזה, בדק אותו כדי לוודא שלא עובדים עלינו, שהמחיר נכון, שהפסנתר תקין וכו'. הוא אמר לאבא שלי: "זאת מציאה של ממש". קנינו אותו ב8000 שקל, כשעד כמה שידוע לי הוא עולה 16000 קמעונאי (למרות שהיום עשיתי קצת בדיקות באינטרנט, והגעתי לאיזה אתר שבדי, וניסיתי לחשב את הסכום לפי קרונות שבדיות והגעתי ל25 אלף שקל, אבל אני חושב שזה כבר לא הגיוני בכלל). אני מאוהב בפסנתר שלי בכל נפשי. לא אמכור אותו לעולם. :) צליל כל כך יפה יש לו, מטריף. אז לסכם לך. קניתי אותו משומש (אבל כמו חדש). עלה 8000, וחיפשנו בעיתונים פסנתרנים, וככה הגענו אליו. כמו שראית, צירפתי גם אתר עם רשימה של המון אנשים שמוכרים פסנתרים. אם אתה מחפש פסנתר, הייתי מציע לך להסתכל בו. יש שם כמה דברים באמת מצויינים.

נירס123

New member
בקשר למכוון....

תודה קודם כל על הפרטים... בקשר למכוון הזה, מי הוא? איך הגעתם אליו? יש לו מספר טלפון? כי ההורים שלי דיברו איתי ואמרו לי שרכישת פסנתר זה עסק לא קל... ובגלל שהם לא מבינים בזה הם רוצים ללכת על בטוח ולקנות חדש... מבחינתי זה מצויין רק שבשביל חדש אני אצטרך לחכות הרבה זמן, וזה לא מתאים לי... אז אז אני אשמח אם תפנה אותי למכוון שידריך אותנו ויעזור לנו, אני מניח שזה בתשלום כמובן, אבל אנחנו ניסתדר... תודה, שי.

shykedmi2

New member
אוקיי -

תראה, אני לא יכול לערוב לך שהמכוון שלי מהטובים שבטובים. הוא עובד אצלנו מאז שקניתי את הפסנתר, וזה היה בתקופה שהתחלתי ללמוד פסנתר קלאסי אצל המורה הראשונה שלי, שכאמור לא הייתה משהו. אני דווקא זוכר שלא הייתי כל כך מרוצה אחרי הכיוון האחרון שעשיתי (אבל זה היה לפני שנתיים, והייתי בכיתה י', ולא הבנתי כלום מהחיים שלי). אז לשאלותייך. את הפרטים עליו אתן לך במערכת המסרים אם תרצה. יש לו מספר טלפון. הוא גם מוכן ללכת איתך לבית המוכר ולבדוק את הפסנתר כמו שאמרתי (בתשלום כמובן). זה לא קל למי שלא מנוסה. כדאי מאוד שתיעזר במכוון פסנתרים לשם כך. אני אישית לא הייתי ממליץ לקנות חדש. אני הוכחה חיה שאפשר לקנות פסנתר יד שניה, חדש (הוא היה ממש חדש) בחצי מחיר, אז לא חבל? פסנתר של 20 אלף לקנות ב8 אלף, כשככה אתה תקנה פסנתר של 8 אלף ב-16 אלף עם כל היקרנות שלהם. חוץ מזה, שפסנתרים חדשים הם אטומים מאוד, ולוקח להם זמן להיפתח (כמו כל כלי נגינה). גם הכלי שלי בסופו של דבר היה אטום כשקניתי אותו, כי הם בקושי ניגנו עליו, הבעלים הקודמים. יש לך כמה אופציות בסך-הכך: א) אם אתה מחפש להיות ממוסד וללכת על בטוח, כנס לאתר www.piano.co.il, ותפנה אל האדם שאחראי שם. הוא עושה רושם של אדם רציני. אתה גם יכול לראות שם רשימת מחירים של כל השירותים שהוא מציע. הוא עושה רושם של אדם מאוד רציני, וזה מה שאני הייתי עושה במקומך בכל אופן. מה גם שיש שם רשימה של פסנתרים יד שניה שנמכרים שם (יש שם פסנתר גרמני בן 90 שנה ב12,500 שקל, ורשום שהוא מדהים. אני מאמין לו - אבל אתה תמיד יכול ללכת ולנגן עליהם). אם אתה הולך על האופציה שלו, הוא גם גוף ממוסד, ככה שגם אם ברמה התיאורטית בלבד הוא יעבוד עלייך (וזה לא יקרה), יש לאן לפנות. ומעבר לזה, יש לך שם רשימה מלאה של פסנתרים שאנשים מציעים למכירה. כל פסנתר שלא תבדוק, תלך ותנגן עליו ותבקש את חוות דעת המכוון. ואם אתה שואל אותי? גם אתה לא כל כך מתלהב מהפסנתר, והמכוון אומר לך: "זה פסנתר מדהים!", אז אני מציע לך לקחת את הפסנתר הזה, כי אתה תודה למכוון שלך בסוף על ההערה שלו. בסה"כ, הם מבינים יותר, ואין להם אינטרס - הם את הכסף שלהם מקבלים על כל שירות ממילא - זה לא שהם מקבלים אחוזים על מכירה. יש כמובן את האפשרות של המכוון שכיוון אצלי בשנים האחרונות, ויש את האפשרות השלישית של המכוון של המורה העכשווית שלי, שאני שוקל לפנות אליו אולי - כי הפסנתר של המורה שלי נשמע כמו אלוהים בכבודו ובעצמו. וגם, מורה ששולחת תלמידים לפילהרמונית מבינה טוב מאוד מי צריך לכוון לה את הפסנתר. אז את השם של המכוון הקודם שהיה לי אני יכול לתת לך מיד (במסר פרטי), ואת השם של המכוון השני אני אצטרך לחפש. ואולי אני גם אלך על המכוון הזה מהאתר, הוא באמת נשמע רציני. תודיע לי מה תרצה. שי

shykedmi2

New member
אה, כמובן -

יש שם גם עמוד שלם (באתר) על קניית פסנתר חדש/משומש ואלפי טיפים. זה באמת אתר מצויין. תסתכל בו הרבה, ותקרא כל מה שיש לו להציע. זוהי עצתי.

shykedmi2

New member
אופס, תיקון קטן -

הוא לא ממוסד. הוא מקושר לגופים ממוסדים, אך הוא עצמו עובד כעצמאי. כך מצטייר מהאתר. אבל ישנם מספרי טלפון ביתיים, כך שאני הייתי נותן בו אמון. שי

דניעל

New member
אם תרצה את הפרטים של המכוון שלי

תשלח לי מסר. הוא ברמה, מבין בעסק והוא ישר. השמועה אומרת שהוא כיוון פסנתרים בתחרות רובינשטיין. אני הזמנתי אותו לראות את הפסנתר לפני שקניתי אותו (כאמור - פסנתר גרמני או אוסטרי בן 95). הוא מיד ידע לומר שכאלה יש בודדים בארץ, וניסה להזכר איפה ראה כזה... ניגן עליו ואמר שיש לו צליל טוב בזכות תיבת תהודה גדולה שהיום כבר לא פופולרית. תמחר אותו ב- 8,000 ש"ח (המוכרים רצו 4,000), אם כי התפשר על 6,000 בגלל תיבת התהודה הלא-פופולרית... העריך שאחרי שיפוץ יסודי הערך שלו יקפוץ ל- 20,000. בינתיים הוא עשה לו שיפוץ חלקי, בעיקר על הצליל ולא הצורה, מה שהיה אפשר לעשות כאן על המקום (הוא לא עושה שיפוץ חיצוני ודברים כבדים כאלה, שצריך בשבילם לקחת את הפסנתר לבית מלאכה מיוחד).

למעלה